Редовна е 280 денари на уплатница + 110 денари таксена марка.Колку се плаќа за редовна, а колку за итна постапка за вадење на возачка дозвола?
Часови мозе да се зимаат од 17 и пол ++ а полагање само на 18Него треба 18 години за да се полага Б категорија, така? А слушам некои и на 17 полагале (е сега или дезинформација или само часови земале на 17). И мора да се земаат тие часови од автошкола, а?
Боби[Мкд];3749808 напиша:Кога ќе дојде, ќе дојде возачката. Дотогаш можеш да си возиш со таа потврдата слободно.))
Ја сега на 2-ри септември ќе полагам градска по втор пат.
--- надополнето ---
Незнам кај вас ама тука ги зеаме за две недели максимум.
и јас знам такви... ама знам и такви што добија забрана за возење (времена мерка од 3 месеци) уште пред да ги земат возачките. кога ги земаа, им ја впишаа забраната уште од прв ден па натака екстра 3 месеци...Знам деца кои возеле само со потврда...
Па и сега се полага теоретски делЗдраво да ве прашам нешто. ВИстина ли е дека од октомври ќе се полага и теоретски дел за да добиеш возачка ?
Не, друже. Ќе одиш утредента ќе си земеш потврда од АМСМ дека имаш положено, ќе се јавиш на 080019292 и ќе си закажеш термин за вадење на возачка. Ќе одиш таму со потврдата (+две слики за книшката за поени), ќе се сликаш... И тоа.абе утре полагам гратска, дават ли одма документи дека сум положил одма истио ден и да се носат у полицијата, и после тоа колку дена се чека за дозвола?
Каква потврда бе брат , од кај се зима , од испитен центар ?Не, друже. Ќе одиш утредента ќе си земеш потврда од АМСМ дека имаш положено, ќе се јавиш на 080019292 и ќе си закажеш термин за вадење на возачка. Ќе одиш таму со потврдата (+две слики за книшката за поени), ќе се сликаш... И тоа.
Да, од испитен центар се зема потврдата, носи си лична картаКаква потврда бе брат , од кај се зима , од испитен центар ?
Ја коа ги прашав во автошколата сеа шо треба да правам , и ми викаат толку сеа уше да закажеш сликање и да чекаш.
Нигде не спомнаа потврда . . .