--N-SOUND--
Street Dragster
- Член од
- 22 февруари 2009
- Мислења
- 252
- Поени од реакции
- 6
мене пред точно една година ме фати 18 000 ден :salut:
а дали може да се полага на 17? па после да земам само возачка на 18?Поарно да чекаш, па после штом завршиш со часовите, веднаш да полагаш.
Може !а дали може да се полага на 17? па после да земам само возачка на 18?
Член 264, став 1 од законот за патен сообраќај:а дали може да се полага на 17? па после да земам само возачка на 18?
Ти стигна известување преку телефон, или отиде до таму да си провериш "рачно"?Колку да се кажам... на 25-ти некаде се сликав за возачка, денес си ја зедов по редовна постапка
Сега сум раат до 2020![]()
Верувам дека ножно отишолТи стигна известување преку телефон, или отиде до таму да си провериш "рачно"?
Ни известување ни ветар... Ојдов на среќа. Или џа или бу. Ако ја немаше, ќе требаше да земам слободен ден од работа или да возам без возачка низ Скопје додека некој ми ја замени (ја враќаш старата, ја земаш новата) возачката во Битола.Ти стигна известување преку телефон, или отиде до таму да си провериш "рачно"?
Со колата ојдовВерувам дека ножно отишол![]()
Нема врска, јас положив 4та средно, сестра ми почна со часови во 3та а сега ќе полага, сега е 4таДали е точно тоа дека ако сакаш да полагаш треба да имаш средно завршено?
Пред некој ден чув еден муабет демек дека сега е задолжително средно образование,требало да имаш завршено за да полагаш.
Е фала ти многу.Нема врска, јас положив 4та средно, сестра ми почна со часови во 3та а сега ќе полага, сега е 4та![]()
Со 17,5 можеш да земеш часови ама полагање стриктно после 18ти роденденЕ фала ти многу.
А дали може да се земаат часови и да полагаш пред 18 години,и кога ќе напуниш 18 само да ти ја дадат возачката?