Новите предлози на Нимиц за името на Република Македонија

Кој предлог на Нимиц (од прифатливите) би го прифатиле?

  • Демократска Република Македонија

    Гласови: 113 29,0%
  • Независна Република Македонија

    Гласови: 173 44,5%
  • Ниту еден (образложете зошто)

    Гласови: 103 26,5%

  • Вкупно гласачи
    389

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.398
Поени од реакции
58.287
Многу слични теми, предходно имаше за евентуален предлог Демократска Република Македонија... незнам каде е подобро да пишувам. На кратко, некоја ваква додавка која го дефинира уредувањето на земјата би била ОК, ама за нас. Не верувам дека ќе дочекаме таков предлог. Поверојатно е дека доаѓа време на притисоци врз нас и време за протести. Знам дека требаше да се излезе уште кога мангупите ни продаваа фори дека ќе сме влезеле со кратенката едно два-три месеци и дека знамето и не ни било така важно, ама што е тука е...мислам дека како народ малку созреавме, а посебно на младината не може да и се продаваат секакви приказни. Ќе биде тврдо...
 

Insomniac

Evil Macedonian
Член од
27 мај 2007
Мислења
1.799
Поени од реакции
28
ne jas nisto ne predlagam ali ako bi pravel kompromis megu nova i vardaska bi ja izbral 2 varijanta posto sega sigurno nasive politicari ke se pazarat za imeto neka se vikame toa sto sme nie sme vardarskiot del od poranesna makedonija a naselenieto koe zivee se makedonci ova ime samoto po sebe gi priznava i cetirite odzemeni dela ne makedonija
Подобро што немаш право да бираш:tapp:
 
Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.584
Дај нека објасни некој како иде тоа со Совет на безбедност на ОН како иде одлучињавето таму ??Сега од 5 челнки со право на вето моментално 3 се на наша страна ова нас може да не спаси само:toe:
Преку куров од овие преговори и тој Евреј Нимиц што гледа само како да ни го спопика не може ова не се трпи еено има за ваму друго а таму трето за по дома и што е најбитно ке бидат подредени за на Грцине сите 3 да им бидат од корист а ние ке имаме 3 имиња
Treba da se pokrene postapka na Megunarodniot sud vo Hag, za da se rashisti prechekoruvanjeto na ovlasuvanjata od OON pri zachlenuvanjeto na Makedonija tamu. Imeno, SAMO za Makedonija se barani dodatni ekstra-legalni pobaruanja za vlez nadvor od ovlastuvanjata na Povelbata i ostanatite osnovni dokumenti (shto Kiro, Branko, Denko i ostanatite goveda go prifatile).

Treba vladata na Makedonija formalno da pobara (preku Srdjan Kerim) Sobranieto na ON da go smeni BJRM vo Republika Makedonija.
Ako ON ne se slozhat, togash se konstatira postoenje pravna razlika megu Makedonija i ON , i se bara sudsko mislenje od Sudot vo Hag po istoto! Toa e rizichno, no istvarlivo.

Sudskoto mislenje bara, po dolznost, Sobranie na ON. Po dobivanje mislenje od Sudot vo Hag, Makedonija dobiva pravo preku rezolucija na Sobranieto na OON da go koristi ustavnoto ime vo ON. Pravniot osnov e mislenjeto na Sudot vo Hag dadeno vo 1948.g. na Sobranieto na ON.
 
Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Значи не може да помине една работа без да се испуши , не,не и не , ни на циганката Рајс чија земја не призна под уставно име , и на онаа карикатура Нимиц кој приватно финансира антимакедонски лоби . Не му текна на никој од владава да наметне критериум и во новиот закон со кој се овозможува купување на државен имот , само на земјите кои не признаа со уставното име , малку ли се ???????? . Не ни признаваш уставно име а сакаш да купиш имот ???:bip: .Грците во моментот кога ке лупнат вето , клоца у гз на све грчко и отварање на тендер во кој ке имаат право да ги купат сите објекти по цени да ги исплатат циганските влогoви , и тоа тендерот да важи за било која од тие 120 тина земји кои не признаа како Р.М.
 

IronTrooper

The King of Cool
Член од
27 март 2007
Мислења
1.496
Поени од реакции
32
да се викаме Република Македонија или само Македонија и под тоа име да се водиме сегде и грција да го признава и на настани, манифестации, собири да го пишува едноставно е невозможно, впрочем и затоа се водат преговори. значи мора да има отстапки и од двете страни(нормално дека никој не сака да има и секој сака да бидеме цврсти во ставот итнитн...). е сега кога веќе се водат преговори јас мислам дека најприфатлив предлог за нашето име би бил Северна Македонија. светот ќе знае дека ако има северна тогаш има источна, јужна Македонија и дека кога тогаш ќе се обедини! а за овој предлог...не
 
Член од
17 март 2007
Мислења
702
Поени од реакции
26
Хм, това не е лошо име... не сум го мислил по този начин. Само вашите албанчета да не кажат, че сакат "Федерална република Македониjа", да прилича на Германиjа ;-)
А за Конго не се притесньаваjте от сравнението, че там е ептен сложно -
Демократична република Конго (бивш Заир)
 
Член од
14 април 2007
Мислења
1.812
Поени од реакции
1.047
Демократска за разлика од предходните предлози е по прифатливо.....но не бе,нема шанси.

Република Македонија и .
 

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.174
Поени од реакции
4.133
Навистина мислам дека ова е најдобрата варијанта до сега. Додуша уставното име ни е најдобра варијанта, ама по се изгледа дека мора да се смене нешто во името за влез во НАТО и ЕУ и ова е таа варијанта. Тоа го пише и во првиот член од уставот. " Република Македонија е суверена, самостојна, демократска и социјална држава." Мислам дека не е навредливо како Р.Македонија-Скопје, Горна Македонија итн,итн. Треба да се прифати.
Епа нека биде Социјална Република Македонија.Ионака третина од населението се социјалци.:toe:

Добро бе луѓе како ви е убо Демократска РМ???Веќе сега можам да замислам како ќе се зафркаваат Грците со нас...ене ги оние од Европскиот Конго.Не,Не,не...
 
Член од
15 јули 2007
Мислења
12.406
Поени од реакции
543
Абе само Република Македонија, ова не е Република Македонија и не бива...
Само што не знаеме како да се избориме, а можевме веќе да се избориме.. :)
 
Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Ма какви Демократска и какво Република.Нас името ни е МАКЕДОНИЈА.Се останато е додаток за опис на опшеството.
Акоутре другиден место ДЕмократска република станиме робовладетелска ќе се прекрстиме во Робовладетелска Македонија? НЕ! То е период од времето кога применваме некаков систем. Ајде ќе менваме имиња нонстоп. Нема попуштање. Незнам зошто не почнат и нашите да ги референцираат како Поранешна Македонска Провинција Грција.
 

efendi

Трпение Спасение
Член од
20 јануари 2008
Мислења
271
Поени од реакции
0
И северна кореа не се вика северна него се вика днр кореа, па пак цел свет ја знае. За северна јас имав поделени мислења ама сега сум против. Ова демократска е најприфалтиво. На колите од позади "др МАКЕДОНИЈА" и нема што тогаш да ни лепат фиром. др со фонт 2, а Македонија со фонт 200. И ете ти компромис.
 

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.174
Поени од реакции
4.133
Некој ја спомна ДДР.Еве ви уште една "демократска" земја...
Democratic People's Republic of Korea

И мојата "омилена" Democratic Republic of the Congo

Сакаш во вакво друштво да си Македонцки и останатите што се за овој предлог???

НЕ за овој предлог!!!!:nenene:
 
Член од
25 септември 2007
Мислења
1.436
Поени од реакции
45
МАКЕДОНИЈА, НИ Е НАШЕ МАКЕДОНСКО ИМЕ
ако грциве сакаат да го промениме името тогаш наместо Република Македонија, нека бидеме она што треба да сме само МАКЕДОНИЈА, а ако продолжат да ни прават проблеми со името, па сега ние не зависиме од нив, туку тие зависат од нас бидејќи имаат инвестирано милјарди евра во Македонија последниве 10 години, а ако продолжат да не буткаат у дупка можеме да изгласаме едно законче за одземање на правото на сопственост на луѓе со грчко потекло во Македонија и се да национализираме што е под грците во МАКЕДОНИЈА и само МАКЕДОНИЈА.
 

efendi

Трпение Спасение
Член од
20 јануари 2008
Мислења
271
Поени од реакции
0
Македонија во никој случај нема да биде во тоа друштво што го збориш. Нашето друшво се знае кое е и што ни мисли. Камо среќа да сме во тоа друштво, а не во овој комшилук. Значи тоа што некои држави зборот демократски го злоупотребуваат сакајќи да опишат режим, не бива. Ние можеме да бидеме едниствената демократска држава што уствари е демократска. Овие што се викаат демократски они уствари се огледуваат на земјата од каде што доаѓа тој збор. :) Грција е пример за демократија во светот. Се разбира во цинична форма.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom