Името не е тоа кое ни задира во идентитетот.P.S. Сите ставови да не се прифати име како ДРМ ги почитувам, и мене ми е на моменти глупаво тоа име. Ова беше само појаснување дека тоа име не ни задира во идентитетот, и такви имиња сме имале и во минатото. Секогаш сме биле Македонци, и секогаш ќе бидеме.
Да, само за името дискутирав, по 5-6ти пат, очигледно истите работи се повторуваат на секои 5 страни.Името не е тоа кое ни задира во идентитетот.
Точките од договорот се... Значи, ако ги потпишеме, автоматски се откажуваме од зборот Македонија, Македонски, и Македонец.
Друго нема нејасно...
добро е, добро е, терај даље. Можеби ќе помогне тоа :back:Од такви идиотизми не ми се пишува на темава. Неверојатно незнаење. Се изначитавме за Демократски Македонци, Демократски Републиканци и други новопечени термини.
Тоа да се биде против име како ДРМ е сосема во ред. Против затоа што го сакаме сегашното име и не сакаме да го промениме. Принципиелност, став итн... Ама да не се знае дека и Република и Демократска република се едно те исто, т.е го дефинираат уставното уредување на Македонија, е неверојатна работа. Уште прочитав дека нашите предци се бореле за името Република Македонија. Тешка глупост. Нашите предци се бореле за името и за државата Македонија. Векови пред да стане држава и пред да се знае дали по уставно уредување ќе се биде Република. А во својата историја била и Народна Република Македонија, и Социјалистичка Република Македонија... и не сме се викале Народни Македонци и Социјалистички Македонци. Секогаш сме биле Македонци.
Премногу идиотизам, неверојатно е што се мора да се објаснува. Подобро да не се замара човек...
P.S. Сите ставови да не се прифати име како ДРМ ги почитувам, и мене ми е на моменти глупаво тоа име. Ова беше само појаснување дека тоа име не ни задира во идентитетот, и такви имиња сме имале и во минатото. Секогаш сме биле Македонци, и секогаш ќе бидеме.
и мене така многу ми изгледа ако не се освести народотE...ovoj pat nimic i negovite grcki puleni resile da ne bide taka zatoa sut..pa mackata na kale..
ти имаш проблем со тоа ?:angel1:Името не е тоа кое ни задира во идентитетот.
Точките од договорот се... Значи, ако ги потпишеме, автоматски се откажуваме од зборот Македонија, Македонски, и Македонец.
Друго нема нејасно...
Имам проблем. Едно име имаме!!!ти имаш проблем со тоа ?:angel1:
Ќе ти го пуштат Латас_овиќ да ти каже дека некоја Латвија или Летонија беше,имала намера сама да си го смени името,за да те убедат дека референдумот и не е така лоша работа,особено ако добро се филува прашањето на него.ke vidime... utre... zadutre.. dali imame drzavnici ..ili pak i ovie ke se skrijat zad suknjata na r e f e r e n d u m o t ????
Мирка ко Мирка,многумина знаат што е точно,но никој не знае да го избере и спроведе вистинското решение.Респект за Мирка Велиноска.Се што кажа беше 103 % точно.