Новите пакети DUO Extreme од On.net

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
27 декември 2008
Мислења
1.618
Поени од реакции
772
priklu[ok.JPG
мислам со следнава слика (шема)барем на некој ке му помогнам како да ја поврзе опремата за дуо ехтрем пакетот од он нет

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
денес ми го пуштија дуо екстримот и нешто не ме фасцинира брзинава.

не е ова малце споро? 2388 кб download? не треба да биде побрзо? или јас сум имала преголеми очекувања? :)

Член од
19 јуни 2007
Мислења
3.422
Поени од реакции
116

Еве ја брзината на Доу Лајт денес. Даунлоудот ми е како и секогаш, но аплоудов е побрз за 300кб/с. :)

Член од
28 март 2006
Мислења
17.779
Поени од реакции
12.244

не е ова малце споро? 2388 кб download? не треба да биде побрзо? или јас сум имала преголеми очекувања? :)
Не би требало да е толку споро. Сега не можам да постирам скриншот пошто сум на работа, ама исто сум на екстрим пакетот и просек ми е 7-8 Мбпс.
А вчера сабајлето од нетлоад симињав со 1 МБ/с или околу грубо 10.200 кб/с (значи 10 мбпс, така мислам некако е односот-мскдимумот според договорот). Претпладне е обично побрз и постабилен. Барем кај мене.
Биди упорен/упорна и досаѓај им, мора да ти оправат врската некако.

п.с. нек ме корегира некој ако сум згрешил мбпс, мб/с, со нули или без :)

D

D_NazGUL

Гостин
супер ти е идејата , само што телеком како фирма што е монопол , што прави огромен профит,работиме со децении во држава, нема таква поддршка , што очекуваш од помалите фирми.
Иначе оннет има едно време онлине техничка поддршка.само не знам зашто веќе не им работи.
Види, во принцип си во право, но за една мала компанија да успее да се протне и да истапи пред еден Т-Хоум, потребно е да воспостави нови стандарди, како во квалитетот така и во односот со клиентелата. Не е поентата само да ја намалат цената на услугата. Што со тоа? Ќе се уклучат одреден број на корисници во старт, а после што? Не потпишале доживотен договор, туку на една година, а истите тие ќе го почнат „магичниот круг“ и ќе се рашири глас дека не ги бива.
Муабетот ми е, ако сакаш да успееш во овој свет на монетарна политика и материјални добра, секогаш треба да бидеш подобар од конкуренцијата или барем да го наведеш клиентот да верува дека постапил правилно.

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.523
Поени од реакции
2.663

Види ако не ти среди брзината во наскоро време пробај да ги смениш телефонските каблови.Ако ги имаш старите смени ги стави си нови.Веруј ми многу голема улога играат во брзината.Ако не е до тоа тогаш јавувај се во Он Нет оваа брзина е прениска за дуо екстримот.Еве еден скриншот од кај мене сега само што направив како треба дуото да биде и кај тебе :)

lamja25

Grande FIORENTINA !!!
Член од
5 декември 2007
Мислења
2.339
Поени од реакции
66
Epa aj da se pofalam i ja konecno poracav i ja, i ke go smenam ova sranjevo telekabel konecno, koj ke ceka sea 30rabotni i dali ke bidat tolku:)

Член од
8 јуни 2008
Мислења
189
Поени од реакции
2
Веќе неколку години користам WADSL од On.net и навистина имаат многу добри понуди, а DUO Extreme пакетот го порачав пред скоро еден месец и сега чекам да ми се јават деновиве за да си ја земам опремата:)

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
вчера ми пуштија, вчера ми исклучија интернет :uvo: имав само 20 минути пристап до интернет и после 20 минути-ништо. се јавив во он нет, прво ми рекоа ќе се јават во телефонија, ќе проверат. никаков резултат немаше. се јавив пак, пак ќе провереа, да се јавам после 4. се јавив после 4-да се јавам после 8. вечерта во 8 се јавив, дечкото ми кажа дека не можел он да го среди проблемот зашто тие што го работеле тоа биле до 4 попладне на работа, да се јавам утре. денес уште немав интернет, се јавив пак едно 3-4 пати, не можеле да ги синхронизираат централите, и заклучокот е дека уште немам дуо екстрим, одвај некако ги натерав да ми го пуштат wadsl-от. многу лош почеток им беше ова, на крај на нерви сум. ми треба интернетот, од он нет ме мафтаат цело време ова е, она е, ако и они знаат што е, еве на :tapp:

Член од
6 февруари 2008
Мислења
1.272
Поени од реакции
229
Прееска кај мене интернетов беше катастрофа. Страни отвараше по 15 минути. Сеа конечно се врати во нормала.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
поздрав до техничката подршка на он нет :smir: на крај искочи дека опремата што ми ја дале не била во ред. се било точно поврзано, сетирано. а ќе доаѓаа да ми ја проверуваат дома жицата.

Attachments

Член од
21 јануари 2009
Мислења
472
Поени од реакции
292
Decki imam WADSL utre ke podnesam za duo lite,kazete wadsl-ot ke mi go odzemat koga ke go staat telefonot za 20-30dena taka:toe:
Poso so ke praam bez internet:uvo: i kazete poso ima 10giga dali koga ke se nadminat se smaluva brzinata i moze da se simnuva ili?

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.523
Поени од реакции
2.663
Decki imam WADSL utre ke podnesam za duo lite,kazete wadsl-ot ke mi go odzemat koga ke go staat telefonot za 20-30dena taka:toe:
Poso so ke praam bez internet:uvo: i kazete poso ima 10giga dali koga ke se nadminat se smaluva brzinata i moze da se simnuva ili?
WADSL услугата ке ти биде укината тој ден кога ке ти го пуштат дуото.Така беше кај мене верувам дека и кај тебе треба да е така.А во врска со лимитот.Ако ги потрошиш тие 10 гига другиот сообраќај се наплаќа.Еден гига надминат се наплаќа околу 110 ден со вклучен ддв.Нема намалување на брзината.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
472
Поени од реакции
292
WADSL услугата ке ти биде укината тој ден кога ке ти го пуштат дуото.Така беше кај мене верувам дека и кај тебе треба да е така.А во врска со лимитот.Ако ги потрошиш тие 10 гига другиот сообраќај се наплаќа.Еден гига надминат се наплаќа околу 110 ден со вклучен ддв.Нема намалување на брзината.
ФАЛА Братче :wink:
Еј Педери многу е 110 денари за еден гига..ТОА Е :toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom