Новите пакети DUO Extreme од On.net

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.733
Поени од реакции
22.728
Имали некој информација кога ќе дојде тој пакет во Струмица.???

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.618
Поени од реакции
772
Имали некој информација кога ќе дојде тој пакет во Струмица.???
А да пробаш да се јавиш во ОН НЕТ таму ке ти кажат се инаку не би згрешил доколку земеш дуо ехтреме телефон за контакт 02/181 или 02/5110000 ке добиеш пред се стабилен интернет без вообичаеното редиал на секои 6 саати во тоа се уверив и јас бидејки компјутерот го оставив вклучен до сега 1 ден 3 часа и 15 минути и се уште на е падната врската кон он нет

D

D_NazGUL

Гостин
ОнНЕТ форум!

Баш ме интересира има ли на форумов некој вработен во ОнНЕТ? :raz:
Ако има ондак дај бре отворете еден форум лично и сопствено на ОнНЕТ па поштено сите да си ги наредиме проблемите, а и ако има некој да ве фали па и нек ве пофали тамо.
Мое мислење е дека секоја озбилна фирма треба да има барем таков некој форум каде ако ништо друго има техничка поддршка.

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.618
Поени од реакции
772
Баш ме интересира има ли на форумов некој вработен во ОнНЕТ? :raz:
Ако има ондак дај бре отворете еден форум лично и сопствено на ОнНЕТ па поштено сите да си ги наредиме проблемите, а и ако има некој да ве фали па и нек ве пофали тамо.
Мое мислење е дека секоја озбилна фирма треба да има барем таков некој форум каде ако ништо друго има техничка поддршка.
Не сум вработен во ОН НЕТ ,само ти случајно да не работиш во телеком се шегувам.Мислам претходно во самиот почеток ДА имаа проблеми но сега се е средено и нема потреба од нешто да пишувам што не е така бидејки навистина ама баш никаква корист неам доколку кажам нешто што е лага

Член од
13 април 2007
Мислења
67
Поени од реакции
0
Hmmm.. Cudno.. Mene denes mi pagase dosta cesto vrskata.. Isto taka redovno okolu 12:30 mi paga internetot ali na kratko..

Член од
6 февруари 2008
Мислења
1.272
Поени од реакции
229

Солидно, солидно :). На сите им препорачувам да си го симнат програмчево. Сто пато побрзо е со ова :vozbud:

D

D_NazGUL

Гостин
Не сум вработен во ОН НЕТ ,само ти случајно да не работиш во телеком се шегувам.Мислам претходно во самиот почеток ДА имаа проблеми но сега се е средено и нема потреба од нешто да пишувам што не е така бидејки навистина ама баш никаква корист неам доколку кажам нешто што е лага
Хахаха, не баце не работам у Телеком, далеку сум многу од тој бизнис. Ете вчера рецимо повторно ми паѓаше конекцијата и многу слаб проток имаше.....ХАОС ИН ЛАОС. Идејата ми беше ОнНЕТ да си отворат свој форум каде нивни техничари би одговарале на прашања и би давале техничка подршка. Истовремено на тој начин ќе имаат подобар увид во тоа на што се жалат нивните корисници.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.779
Поени од реакции
12.246
Хахаха, не баце не работам у Телеком, далеку сум многу од тој бизнис. Ете вчера рецимо повторно ми паѓаше конекцијата и многу слаб проток имаше.....ХАОС ИН ЛАОС. Идејата ми беше ОнНЕТ да си отворат свој форум каде нивни техничари би одговарале на прашања и би давале техничка подршка. Истовремено на тој начин ќе имаат подобар увид во тоа на што се жалат нивните корисници.
Добра идеја. Ова фали не само за оннет, туку и за фирми (во ит секторот) кои добро котираат во продажбата на ит опрема, а немаат ниту интернет страна. Но за оннет тешко да ќе се оствари во скоро време затоа што немаат ниту телефонска асална поддршка, ниту поддршка со екипи. Еве пред некој ден неделава ми се јавија да прашаат за налогот што сум го дал уште од пред пола месец. Пола месец, тоа е премногу. Замисли форум или FaQ страна на нивен сајт, дали и колку некој би ја одржувал и одговарал, а не е проблем од техничка, додека се на телефон да одговараат и онлајн. за телеком не знам како е, дали имаат.
А сепак на оннет му треба вакво нешто.

Член од
24 јануари 2008
Мислења
1.135
Поени од реакции
140

Солидно, солидно :). На сите им препорачувам да си го симнат програмчево. Сто пато побрзо е со ова :vozbud:
Како се вика програмчето ?Ако можиш прати ми линк за да го симнам :salut:

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Ја денес бев да префрлам на дуо екстрим...ми рекоа ќе ми се јавеле кај 5 март да ми кажат дека ми е пуштен...
И така...очекувам солиден интернет...има некој информации како е екстримот во Чаир?!

Go2bed

Vasilij Zajcev
Член од
2 март 2005
Мислења
972
Поени од реакции
13
Lurtz;2193403[B напиша:
]Добра идеја. Ова фали не само за оннет, туку и за фирми (во ит секторот) кои добро котираат во продажбата на ит опрема, а немаат ниту интернет страна[/B]. Но за оннет тешко да ќе се оствари во скоро време затоа што немаат ниту телефонска асална поддршка, ниту поддршка со екипи. Еве пред некој ден неделава ми се јавија да прашаат за налогот што сум го дал уште од пред пола месец. Пола месец, тоа е премногу. Замисли форум или FaQ страна на нивен сајт, дали и колку некој би ја одржувал и одговарал, а не е проблем од техничка, додека се на телефон да одговараат и онлајн. за телеком не знам како е, дали имаат.
А сепак на оннет му треба вакво нешто.
супер ти е идејата , само што телеком како фирма што е монопол , што прави огромен профит,работиме со децении во држава, нема таква поддршка , што очекуваш од помалите фирми.
Иначе оннет има едно време онлине техничка поддршка.само не знам зашто веќе не им работи.

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.899
Поени од реакции
717
Ја денес бев да префрлам на дуо екстрим...ми рекоа ќе ми се јавеле кај 5 март да ми кажат дека ми е пуштен...
И така...очекувам солиден интернет...има некој информации како е екстримот во Чаир?!

Јас сум од Чаир,можам да ти кажам дека откога го решија проблемот со конектирањето интернетот е стварно добар,од добар торент вади максимум брзина често знае да оди и до 1300 кбпс од другите страни зависи од тоа колку корисници се конектирани,брзината на отварање страни е добра,можда ке осетиш мала разлика кога "сите" корисници се конектирани од 13.00 до 18.00 кога е гужва али не претставува проблем тоа,ретко паѓа нетот дури и неприметливо бидејки во рок од 2 минути се поправа,го нема оноа автоматско дисконект на 6 саати....што друго да ти кажам ако нешто сум испуштил нека допишат другите.За крај еве ти некој скриншот од брзината...

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Јас сум од Чаир,можам да ти кажам дека откога го решија проблемот со конектирањето интернетот е стварно добар,од добар торент вади максимум брзина често знае да оди и до 1300 кбпс од другите страни зависи од тоа колку корисници се конектирани,брзината на отварање страни е добра,можда ке осетиш мала разлика кога "сите" корисници се конектирани од 13.00 до 18.00 кога е гужва али не претставува проблем тоа,ретко паѓа нетот дури и неприметливо бидејки во рок од 2 минути се поправа,го нема оноа автоматско дисконект на 6 саати....што друго да ти кажам ако нешто сум испуштил нека допишат другите.За крај еве ти некој скриншот од брзината...
али сигурно има подобра брзина на отварање страни отколку што беше на соло 10, нели?
Инаку фала на иформациите

Член од
6 септември 2007
Мислења
134
Поени од реакции
4
Еве и јас да се пофалам. Се решив и потпишав за Ектримов.... Ај нека ми е со среќа..Да дочекам побрзо...

Него пошто го пренесувам и стариот број, а забораив да прашам, па не ми се чека на она линијана зинфо центар...
Кој го плаќа пренесувањето. Јас или ОнНет...Нели пишуе бесплатно задржете го постојниот број... Ама ај јас да си прашам... Да не ми стигне после некоја цифра на сметката од Телеком или Он.нет.

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.899
Поени од реакции
717
али сигурно има подобра брзина на отварање страни отколку што беше на соло 10, нели?
Инаку фала на иформациите
Релативно брзо ги отвара страниците незнам дали брзината на соло10 е иста како и соло3 4мбпс ама еве јас на пример немам приметено голема разлика во отварање на страниците.Али седи и уживај брзо иде.

Еве и јас да се пофалам. Се решив и потпишав за Ектримов.... Ај нека ми е со среќа..Да дочекам побрзо...

Него пошто го пренесувам и стариот број, а забораив да прашам, па не ми се чека на она линијана зинфо центар...
Кој го плаќа пренесувањето. Јас или ОнНет...Нели пишуе бесплатно задржете го постојниот број... Ама ај јас да си прашам... Да не ми стигне после некоја цифра на сметката од Телеком или Он.нет.
Ти само седи си дома,уживај си и само чекај да ти се јават од он.нет за да си ја подигнеш опремата,ако пред тоа не попиздиш од нервоза дека ти касне пакетот 2 месеца како што беше случај со поголемиот дел форумџии што имаат Дуо Екстрим.Али ке биде и се тоа се заборава:wink:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom