Е па прашај некој во маало кај тебе дали има интернет од Кејбтел и прашај ги дали е стабилен брзина знаеш вообичаени прашања.Ако е добар ставај го ако не иди со дуото.Нема многу филозофија :helou:Не можам телекабел, овде кај мене има само кејблтел
Ти ја немаш вратено опремата во ОН Нет ? Јас сум во Север таков проблем кај мене се нема јавеноДа прашам, се случило некому од корисниците на дуо екстрим да му ја побараат новата опрема (Калисто) да ја врати наместо старата? Мене денеска тоа ми го рекоа, да се конектирам со д-линк модемот. Пробав, не сакаше да се конектира, па го вратив калистото назад и со него се конектирав. Наводно на некои што тел. броеви им почнуваат со 26.. (тоа се броевите Чаир, битпазар, бутел) требало да се поврзат со стариот модем (а со стариот не сака да се врзе никако).
Anyone?
па неможе да функционира старата опрема таа е за адсл додека калисто е за адсл 2 сигурно направиле некој превидНемав никаков проблем со мрежа или телефон, ама тие ми се јавија да ја вратам. И тоа новата, чудно. А уште почудно, старата не функционира со овој пакет (преѓеска пробав), а новата (Калисто).. па еве врзан сум :wink: и си работи одлично.
Не знаев за тоа адсл и адсл 2, но стариот модем дефинитивно не функционираше, па затоа си го оставив новиот.па неможе да функционира старата опрема таа е за адсл додека калисто е за адсл 2 сигурно направиле некој превид
па неможе да функционира старата опрема таа е за адсл додека калисто е за адсл 2 сигурно направиле некој превид
Но зашто тоа сакаш да го сториш ? Сепак он нет ти дадоа друг модем не е случајно тоа ,инаку калисто 821+ модемот може да функционира на соло пакетите додека д линк ДСЛ 360р не функционира на дуо ехтремот доколку имаш модем адсл+ (2) тој ке функционира на дуо ехтремот тоа го имам провереноСега гледам на д-линк модемот штосијалички има (инаку пишува DSL-360R).
Има 4 сијалички power, status, adsl, ethernet. Кога го поврзав, само адсл не светеше, другите светеа. Да побарам тоа што велите според моделот да видам што и како поддржува (макар што иако нормално поврзан, не функционираше).
нe бе, таа подарок ти ја оставаатОд вчера и јас сум на Дуо Екстрим, монтирано е се` како што треба. Само, старава опрема ќе дојдат да си ја земат сами или да им се јавувам?