Новите пакети DUO Extreme од On.net

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 март 2006
Мислења
17.779
Поени од реакции
12.246
Од вчера и јас сум на Дуо Екстрим, монтирано е се` како што треба. Само, старава опрема ќе дојдат да си ја земат сами или да им се јавувам?
Не знам, досега тоа се прашувам и јас. Денеска отидов (претходно ми се јавија) да им ја вратам опремата (не ми нагласија дали стара или нова). Одам во салон со старата (д-линк модем, сплитер и каблите) и ми велат дека треба новата да им ја вратам. :tapp: Идам во град во салон, не беа сигурни. Се јавив на 511, велат да ја вратам новата, но да се консултирам со техничка. На 187 им објаснив, пак истото-да вратам Калисто, да задржам д-линк. Претходно за среќа пробав со стариот модем да се приклучам-немаше конекција. Од 187 ми објаснија као прво да сум приклучел тел. кабел од ѕид директно во модем (прашаа и колку телефони имам), да исклучам модем од струја и да уклучам, да ставам ип и други адреси на автоматик, да преинсталирам драјвери за мрежна.... и ако пак не работи да повикам пријател, комшија што ќе ми помогнел. Иако претпоставував дека ништо од ова нема да помогне, пак пробав. Јок, не работи. Го вратив Калисто (без преинсталација на драјвери, со ип адреси на лан...) си работи нормално. Е сега кој кого онади не знам стварно :toe:
За опремата би требало сама да ја вратиш, така мене ми рекоа. А дали старата или новата... не знам ја денес се изнашетав без врска.

Go2bed

Vasilij Zajcev
Член од
2 март 2005
Мислења
972
Поени од реакции
13
Не знам, досега тоа се прашувам и јас. Денеска отидов (претходно ми се јавија) да им ја вратам опремата (не ми нагласија дали стара или нова). Одам во салон со старата (д-линк модем, сплитер и каблите) и ми велат дека треба новата да им ја вратам. :tapp: Идам во град во салон, не беа сигурни. Се јавив на 511, велат да ја вратам новата, но да се консултирам со техничка. На 187 им објаснив, пак истото-да вратам Калисто, да задржам д-линк. Претходно за среќа пробав со стариот модем да се приклучам-немаше конекција. Од 187 ми објаснија као прво да сум приклучел тел. кабел од ѕид директно во модем (прашаа и колку телефони имам), да исклучам модем од струја и да уклучам, да ставам ип и други адреси на автоматик, да преинсталирам драјвери за мрежна.... и ако пак не работи да повикам пријател, комшија што ќе ми помогнел. Иако претпоставував дека ништо од ова нема да помогне, пак пробав. Јок, не работи. Го вратив Калисто (без преинсталација на драјвери, со ип адреси на лан...) си работи нормално. Е сега кој кого онади не знам стварно :toe:
За опремата би требало сама да ја вратиш, така мене ми рекоа. А дали старата или новата... не знам ја денес се изнашетав без врска.
ај ќе се обидам да ти објаснам.значи има два типа на модеми Анекс А и Анекс Б.Оннет има технологија која ги подржува двата типа на модеми и све зависи од тоа дали ќе те поврзат во централа на Анекс А или Анекс Б.значи затоа некој корисници си ја задржале старата опрема од солото ( поврзани на анекс Б), додека некој ќе мора да користат Калисто ( поврзани на анекс А).Тоа е целата приказна.А зашто те шетале тоа веќе е друга приказна:uvo:.
Иначе некој горе праша дали е точно дека е скратено времето на чекање.Да времето е скратено и целата процедура не би требало да трае повеќе од 15 дена, значи пола од претходните 30 (во нормални услови)

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
ај ќе се обидам да ти објаснам.значи има два типа на модеми Анекс А и Анекс Б.Оннет има технологија која ги подржува двата типа на модеми и све зависи од тоа дали ќе те поврзат во централа на Анекс А или Анекс Б.значи затоа некој корисници си ја задржале старата опрема од солото ( поврзани на анекс Б), додека некој ќе мора да користат Калисто ( поврзани на анекс А).Тоа е целата приказна.А зашто те шетале тоа веќе е друга приказна:uvo:.
Иначе некој горе праша дали е точно дека е скратено времето на чекање.Да времето е скратено и целата процедура не би требало да трае повеќе од 15 дена, значи пола од претходните 30 (во нормални услови)
Што е разликата од анекс А и Б ?

Член од
8 август 2008
Мислења
447
Поени од реакции
17
разликата е у дата приемот на дсл линкот тоест нивната опрема што ја користат каков линк да ти дава. + доколку треба да се смени анекс б на анекс А за дуото можно е со д-линк модемот но како што знам они ти го зимаат назад тој и ти даваат калисто

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.618
Поени од реакции
772
Од вчера и јас сум на Дуо Екстрим, монтирано е се` како што треба. Само, старава опрема ќе дојдат да си ја земат сами или да им се јавувам?
WDSL опрема имаш или соло ако имаш WDSL тие ке дојдат да ти ја демонтираат ако имаш модем ти ке треба да ја вратиш во некој продажен салон и да добре дојде во семејството :smir: :helou:

Go2bed

Vasilij Zajcev
Член од
2 март 2005
Мислења
972
Поени од реакции
13
Што е разликата од анекс А и Б ?

Aneks A sluzi samo za prenos na zvuk i ADSL , dodeka aneks B moze da sluzi i za ISDN linija plus zvuk i ADSL.

разликата е у дата приемот на дсл линкот тоест нивната опрема што ја користат каков линк да ти дава. + доколку треба да се смени анекс б на анекс А за дуото можно е со д-линк модемот но како што знам они ти го зимаат назад тој и ти даваат калисто
како што пишав погоре ако те ставиле на анекс Б опрема , а ти си користел соло претходно ,нема да ти ја земат опремата бидејќи д-линк модемите што ги дава оннет се адсл 2+.ако те ставиле на анекс А е тогаш мора да ти дадат калисто.
иначе само мала допуна нема разлика во квалитетот дали си на А или Б.

Член од
29 октомври 2008
Мислења
596
Поени од реакции
13
momentalno kaj mene na sekoi 4/5 minuti ima prekin(ali ne pagja konekcijata).
go ima nekoj drug ovoj problem?

Член од
8 август 2008
Мислења
447
Поени од реакции
17
welcome to the offnet :). Кај сите пага дека опремата што ја користат не ја бива, исто како да си поврзан на кабловска, у кратки зборови што повише луге вадат у моменат = слаба брзина. :tv:. Македонската работа е никогаш не се у право корисниците, прво се рекламираат сите ко лудо па после мислат што да прават кога ќе настанат проблеми, Едино сабајле рано и касно навечер нема прекини на дуото.

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
welcome to the offnet :). Кај сите пага дека опремата што ја користат не ја бива, исто како да си поврзан на кабловска, у кратки зборови што повише луге вадат у моменат = слаба брзина. :tv:. Македонската работа е никогаш не се у право корисниците, прво се рекламираат сите ко лудо па после мислат што да прават кога ќе настанат проблеми, Едино сабајле рано и касно навечер нема прекини на дуото.
Како бе може сите да имаат проблем со кабловската? Што јас да не сум некој посебен па ни еднаш ми нема сецнато, дисконектирано, сум немал конекција со денови и денови или пак сум имал проблем константен со брзината? Стварно не сте ми јасни?:toe:

Go2bed

Vasilij Zajcev
Член од
2 март 2005
Мислења
972
Поени од реакции
13
Како бе може сите да имаат проблем со кабловската? Што јас да не сум некој посебен па ни еднаш ми нема сецнато, дисконектирано, сум немал конекција со денови и денови или пак сум имал проблем константен со брзината? Стварно не сте ми јасни?:toe:
на секој провајдер некој корисник има замерка.тоа е целата работа.некој се жали на мт, некој на оннет , некој на кабелска.тоа е тоа

Член од
8 август 2008
Мислења
447
Поени од реакции
17
Све зависи каде живееш друже + на кој линк си уклучен кај нив, у центар е тиња преку ден но затоа сабајле и навечер иде турбо, дај боже на сите да им биде така како кај тебе без сецкања и без пагања но реален факт е дека не е така.:salut:

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Све зависи каде живееш друже + на кој линк си уклучен кај нив, у центар е тиња преку ден но затоа сабајле и навечер иде турбо, дај боже на сите да им биде така како кај тебе без сецкања и без пагања но реален факт е дека не е така.:salut:
Епа баш тоа е, во Центар сум кај Олимписки и плус уште едно другарче имам тука кај мене и кај него лета нема никаков проблем баш она што си го пишал., а и дали е ден, утро, вечер или било што не гледам разлика нешто кој знае колку може нешто да има ама така минимално. А во однос на сецкања и паќања мислам дека улога тука има и PC-то, среди си го, дотерај го мака нема да видиш.:helou:

Член од
8 август 2008
Мислења
447
Поени од реакции
17
Pc'to нема кузнае каква врска не може пред тоа на соло да фура како лудо а на дуо да пага нонстоп, не викам дека кај сите не е проблем пц'to но сепак тоа не е проблемот, проблемот е до линијата, не се сите линии конфигурирани како што треба, калистото не работи како што треба доколку се тестира линијата со д-линкот стариот од дуото + реконфигурирање на анекс а, со sm50b за еррори се гледа дека фрчат хец, фец еррори како лудо. Доколку се погледне таму ќе се види дека на уплоад нема еррори затоа што слаба е брзината на уплоад и, а на Download брзината е голема и излеа не може линијата да работи правилно. Но сепак не сум јас експерт за тоа. Како што идеа лаф муабетите проблемот бил у он нет поточно у опремата што ја купиле за дуото, дека не купиле таква опрема што требало како што им рекло словенскиот телеком, и они имале проблеми со истата опрема што ја има он нет у моменат и одкако ја смениле сите проблеми завршиле. Но сепак време е да се види кога ќе се среди, и лаф муабет е, не значи дека е вистина. Барем некој од он нет да каже дали е ова точно или не.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
403
Поени од реакции
7
aa pazi da ne kazat. toa ke znaci deka prizanvaat deka do niv e problemot.
vaka site go prefrlaat edni na drugi.
toa e be , kaj nas se so stara oprema se rabote. i nova oprema koga ke zemat ke zemat nekoja sto vo svetot veke ne se koriste. se gubre se koriste kaj nas.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom