Ќелавиот не е крив.
Да сме плаќале сите уредно данок,можеби човекот ќе имал барем елементарно образование,култура и познавање на бонтон и ќе знаел дека и прикривање на кривично дело пак е кривично дело,ќе пријавеше кражба,а немаше да се расфрла со понуди по телевизии,која највеќе ќе плати за да го пушти во етер да шири дезинформации.Можеби и ќе знаел дека сите новинари во вистинска смисла на зборот,истрагата прво би си ја комплетирале па после би ја пласирале во јавност,а не излези на тв,што на ум-то на друм,па после пу пу не важи,и кој е крив???-Љиља,будванска ривиера и вујко му на Тоше,како смееле да не му дадат изјава????или да не му одговорат на пораки??Па секогаш е најлесно друг да ни биде крив за нашата глупавост.
После тоа,господинот сигурно би знаел дека ова е 21 век,и дека има кој да се погрижи за стечајната постапка и за наплата на данок,и дека не е потребен јавен линч,дека не е потребно он да одлучува кој ќе ја напушти државава а кој не.Има институции и луѓе кои се платени за тоа.
И она што му беше најголем бисер,човекот ги пожали оние кои ги финансирала Љиља.И треба.Зошто Љиља не му дозволи на Тоше да организира хуманитарни концерти секоја година негде во декември во универзална сала за децата со хендикеп,за деца без родители,за детска клиника,сега за училиштата во РМ и др.Јас верувам дека пред се Тоше го сакал тоа и го наметнувал,али ако на женава и било до пари и ако го користела Тоше,веројатно ке се тргнела!!!Зошто пошироко гледано,и она индиректно ги финансира овие работи,зошто го подржуваше Тоше во тоа,и му ги реализираше идеите...зарем е лесно да организираш концерт??
Стварно не е крив,за таков муабет при здрав разум треба способност и дрскост.Така да поздрав до самонареченото новинарче,јас би рекла тешко им на тие што он ги издржува,и кога мене би ми бил татко,или било каква роднина,јас би се срамела од него..
А околу целава збрка со новинариве,мое мислење е дека Тоше немаше подршка од нив.Пишуваа за него само кога имаше некоја сочна приказна, од типот изјавил дека е геј,дека сака групен секс,идел со оваа,со онаа,раскинал со Будимир,па она веќе пола година спиела кај него,биле во врска,не биле во врска...Ко да е тоа нешто чудно.Денес обичен клошар врти девојки,кај него дома спијат,иде по одмори со нив,се слуша со бивши девојки,па никому ништо.Што е битно која му била девојка,а уште повеќе зашто она се иселила од кај него??
Зашто никој од нив не се интересираше како Тоше поминал у Лондон,што потпишал,какви услови му поставиле...може ќе знаеа дека има светско осигурање..ете по тоа се глеа дека стварно не го следеа Тоше и неговта кариера,имаше работи за кои имаа погрешни сознанија,и на крај само климаа со главите.Ако имаш цврст факт,треба да си стоиш позади него,да можеш да го аргументираш,а не да прашаш нешто колку да се праша