Новинарите се ретардирани, Љиља е горда, а Тоше почива во мир!

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 август 2007
Мислења
308
Поени од реакции
8
Дали некој знај официјална страна од Бисери или Кочишки?Ако знај некој нека ја писи,да и пратам едно мислење за емисијата и гостите.

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Новинариве се ебани гомца,којшто се радознали поише од што требаат...Ама Љиља им го опна на сите...За секое прашање имаше одговор:wink:

латас

паметен глупак
Член од
5 август 2007
Мислења
128
Поени од реакции
0
ќе кажам само едно... она што се случуваше на бисери беше срамота... ни после смртта, не го оставаат тоше да почива во мир! не сум на ниедна страна, нити новинарите, нити љиља беа во право... она не требаше да се дозволи... бтв гледав само 10тина минути и го сменив каналот, пошо тоа не заслужуваше внимание... некој да си прави публицитет на нечија смрт, ама ајде...

Me_myself&I

THE GODDESS
Член од
27 ноември 2007
Мислења
70
Поени од реакции
1
Ќелавиот не е крив.
Да сме плаќале сите уредно данок,можеби човекот ќе имал барем елементарно образование,култура и познавање на бонтон и ќе знаел дека и прикривање на кривично дело пак е кривично дело,ќе пријавеше кражба,а немаше да се расфрла со понуди по телевизии,која највеќе ќе плати за да го пушти во етер да шири дезинформации.Можеби и ќе знаел дека сите новинари во вистинска смисла на зборот,истрагата прво би си ја комплетирале па после би ја пласирале во јавност,а не излези на тв,што на ум-то на друм,па после пу пу не важи,и кој е крив???-Љиља,будванска ривиера и вујко му на Тоше,како смееле да не му дадат изјава????или да не му одговорат на пораки??Па секогаш е најлесно друг да ни биде крив за нашата глупавост.
После тоа,господинот сигурно би знаел дека ова е 21 век,и дека има кој да се погрижи за стечајната постапка и за наплата на данок,и дека не е потребен јавен линч,дека не е потребно он да одлучува кој ќе ја напушти државава а кој не.Има институции и луѓе кои се платени за тоа.

И она што му беше најголем бисер,човекот ги пожали оние кои ги финансирала Љиља.И треба.Зошто Љиља не му дозволи на Тоше да организира хуманитарни концерти секоја година негде во декември во универзална сала за децата со хендикеп,за деца без родители,за детска клиника,сега за училиштата во РМ и др.Јас верувам дека пред се Тоше го сакал тоа и го наметнувал,али ако на женава и било до пари и ако го користела Тоше,веројатно ке се тргнела!!!Зошто пошироко гледано,и она индиректно ги финансира овие работи,зошто го подржуваше Тоше во тоа,и му ги реализираше идеите...зарем е лесно да организираш концерт??
Стварно не е крив,за таков муабет при здрав разум треба способност и дрскост.Така да поздрав до самонареченото новинарче,јас би рекла тешко им на тие што он ги издржува,и кога мене би ми бил татко,или било каква роднина,јас би се срамела од него..

А околу целава збрка со новинариве,мое мислење е дека Тоше немаше подршка од нив.Пишуваа за него само кога имаше некоја сочна приказна, од типот изјавил дека е геј,дека сака групен секс,идел со оваа,со онаа,раскинал со Будимир,па она веќе пола година спиела кај него,биле во врска,не биле во врска...Ко да е тоа нешто чудно.Денес обичен клошар врти девојки,кај него дома спијат,иде по одмори со нив,се слуша со бивши девојки,па никому ништо.Што е битно која му била девојка,а уште повеќе зашто она се иселила од кај него??

Зашто никој од нив не се интересираше како Тоше поминал у Лондон,што потпишал,какви услови му поставиле...може ќе знаеа дека има светско осигурање..ете по тоа се глеа дека стварно не го следеа Тоше и неговта кариера,имаше работи за кои имаа погрешни сознанија,и на крај само климаа со главите.Ако имаш цврст факт,треба да си стоиш позади него,да можеш да го аргументираш,а не да прашаш нешто колку да се праша

Член од
19 февруари 2006
Мислења
1.768
Поени од реакции
31
Vcera sednav pred televizor nadevajki se deka sepak civilizirano ke ja islusam i prosledam celata emislija.Pocetokot bese vo red...No kako pominuvase emisijata dobiv doem deka Liljana Petrovic e pred sud od gomila novinari oi nemaat gram pocit barem za tose...Barem za toa sto taa bila del od negoviot zivot barem sto go pocituvala i ja pocituval...Se zgroziv od Gospodinot Bozinovski...I negovoto iznesuvanje na nekoj fakti i spominjanje na iminja ne potrebno...Mesanje vo privaten zivot...I da pociva vo mir angelot nas no i toj ke bese zgrozen od sevo ova sto se sluci vcera...nemam poveke komentari...se bi bilo izlishno sto i da kazam...Voedno makedonskata nacija kaza sto ima da kaze i po site makedonski forumi i odma po emislijata kaj Janko

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Нека отворат малку новинарите кој беа гости по форуми денес,на сите можни страни имаат квалитетни плуканици за нивната сјајна изведба.Зарем се гордеете со тоа?!
Очекував убави спомени за Тоше,нивни случки,среќни и тажни моменти,а добив мизерна емисија која ме изреволтира максимално,на моменти кога беше (не)новинарот(Кој си бе ти да кажуваш кој да си оди од земјава?Кој ти даде право да користиш вулгаризми и прости уличарски муабети со жена постара 2 пати од тебе?Кој си ти да ме замараш со одвратни прашања и коментари?Погледни се човеку во огледало,пази да не се исплашиш од самиот себе си!) посакав да бидам во студио.
Одвратно!

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Љиља ги помножи со нула на многу културен начин нашите прости новинари.
Секоја чест за жената,ја поред 10тина нискоинтелегентни суштества со толку глупави и непотребни прашања би полудела.
Им одговори на толку културен начин и на сите што прубуваа да ја оцрнат им ја плесна вистината во лице.
Емисијата требаше да биде за Тоше, а нашите глупави радознали баби се мешаат во нешто што воопшто не треба да ги интересира...Зарем до толкаво понижување можеа да стигнат, единственото асално прашање да биде поставено од хрватската новинарка?
Убаво им кажа Љиља, да прочепкаат малку, зашто Тоше имаше и семејство и пријатели и роднини, а не одма да ја префрлаат сета вина на неа.
А ќелавиот новинар... убаво му рече - Јуда!
Колку расипани луѓе бе еј...
Уште ја нападнаа поради тоа што рекла дека македонските медиуми немаат почит кон Тоше... па каде они ја гледаат почитта тука бре?Со тоа што ќе пишат разни ср*ња за него покажуваат почит?Малце погрешен начин одбрале...
Глупи новинарчиња брееј!

Член од
27 ноември 2007
Мислења
619
Поени од реакции
45
Тој келавиот 2пати е тепан и завршувал во болница со тешки повреди..
Ваквите новинари Љиља за доручек јаде...сакаа да се соочат со нејзе, еве им...ги закопа...ги утепа!!!
Друго, јас би им дал отказ и би ги избркал од државава сите кој присуствувале на Бисери...ако бар малце го почитуваат Тоше емисијата ке ја насочеа кон неговиот живот и дело, ке ја коментираат кариерата...

Ја би ги пратил негде на пар години да жонглираат со ќумур, ионака со зборови не им иде... И да на Латиница повеќе се збореше за неговиот лик и дело, а не овие абдали

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131
Vo makedonija postoi LESINARSTVO, NE NOVINARSTVO...so cesni,ama sepak retki isklucoci.

Член од
29 ноември 2007
Мислења
3
Поени од реакции
0
ШОК И РЕВОЛТ ПОСЛЕ ВЧЕРАШНАТА БИСЕРИ!СЕ ЗАСРАМИВ ШТО СУМ МАКЕДОНКА!НЕ ЛИЧЕШЕ НА ИНТЕРВЈУ ТУКУ НА КЛАНИЦА,НА СУДНИЦА!ДАМОЖЕА ЌЕ ЈА ЗАПЛАЕА НА КЛАДА ЖЕНАТА!НЕКОИ СИ КВАЗИ НОВИНАРИ(СО ИСКЛУЧОК НА НЕКОЛКУМИНА)ГЛУМЕА ФИНАНСОВИ ИНСПЕКТОРИ,ДАНОЧНИ ИНСПЕКТОРИ,КАДИИ,ЕКЗЕКУТОРИ!СРАМОТА!НЕМААТ ЧУВТСВО,ПОЧИТ,ЧЕСТ,МОРАЛ,СОВЕСТ!!ЖАЛОСНО!!!КАДЕ БЕА ПРАШАЊАТА ЗА НЕГОВИТЕ ФАНОВИ,ЗА НАС,ЗА ОНИЕ ЗА КОИ ТОШЕ ЖИВЕЕШЕ,И КОИ НЕ САКАШЕ И ОБОЖАВАШЕ??ЗОШТО НЕ ПРАШАА НИШТО ЗА ПЛАНОВИТЕ И ИДЕИТЕ НА СЕМЕЈСТВОТО И МЕНАЏЕРКАТА ЗА ПОНАТАМОШНОТО ДЕЛО НА НАСИОТ ЕДНИСТВЕН ТОШЕ??АКО ИМ НЕДОСТИГАШЕ ИНСПИРАЦИЈА,МОЖЕА ДА НАПРАВАТ ДИРЕКТЕН КОНТАКТ СО ГЛЕДАЧИТЕ??МОЖЕА ДА ГО ПРАШААТ НАЈЕДНОСТАВНО СЕКОЈДНЕВНО ПРАШАЊЕчКОЕ МУ БЕШЕ ОМИЛЕНО ЈАДЕЊЕ НА ТОШЕ?ЗАР ГО ЗАБОРАВИЈА НАШИОТ ТОШЕ,ЗАР ЗАБОРАВИЈА КОЛКУ БИЛ ГОЛЕМ??СЕГА СФАЌАМ ОД КОЈ БИЛ РАЗОЧАРАН ТОШЕ..:((ЗОШТО И ЗАРЕМ НЕМАА РЕСПЕКТ И ДОСТОИНСТВО СПРЕМА ЖЕНАТА ШТО ЈА НАРЕКУВАШЕ ТОШЕ ВТОРА МАЈКА??ЗОШТО ТОЛКУ ГОРЧИНА,НАПАДИ,МАЛИЦИОЗНОСТ,АНИМОЗИТЕТ?????НИЕ НЕГОВИТЕ ФАНОВИ СМЕ МУ ВЕРНИ И ПО НЕГОВАТА СМРТ,ТОЈ Е САМО ФИЗИЧКИ НЕПРИСУТЕН..НО ТОА НЕ ЈА НАМАЛУВА НАШАТА ЉУБОВ И ПОЧИТ СПРЕМА ТОШЕ!НЕ ЗАБОРАВАМЕ ДА БИДЕМЕ ДОБРИ,ЧЕСНИ,ХУМАНИ,ДА САКАМЕ,ДА СИ ПОМАГАМЕ..ДА ПРОСТУВАМЕ..А ТИЕ САМОПРОГЛАСЕНИТЕ НОВИНАРИ,НЕ ЈА НАУЧИЈА НАЈЕДНОСТАВНАТ НЕГОВА МИСИЈА И НЕ ЈА ИСПОЛНИЈА НЕГОВАТА ВЕЧНА ЖЕЛБА..ДА САКААТ,ДА ПРОСТАТ,ДА БИДАТ ДОБРИ..ШТО БИ РЕКОЛ ТОШЕ НА ОВА??ЕДНОСТАВНО, ШТО Е ТОА ВО ЛУЃЕТО ТАЖНО,ДА ЖИВЕАТ ВО ЖИВОТ ТУЃИ..ТАЖНО Е ТОШЕ МНОГУ Е ТАЖНО.......

Акаша

Hydra
Член од
28 мај 2006
Мислења
1.684
Поени од реакции
128
Љиља Петровиќ во Јади Бурек

После Црни Бисери - Бел Бурек. По огромниот број на рекации од страна на публиката, веднаш по емисијата вечерва ми се јави Љиља Петровиќ која трогната од рекацијата на гледачите и љубовта која ја покажуваат кон починатиот Тоше, какои молбата да гостува во емисијата, се согласи да гостува во понеделник, 3 декември 2007.
Овој пат таа ќе разговара со народот, гледачите, а мојот интерес нема да оди никаде подалеку од она што беше најважно за Тоше - музиката и задужбината која ни ја остави.

превземено од http://jadiburek.blog.com.mk/

Член од
29 ноември 2007
Мислења
3
Поени од реакции
0
Вчерашната емисија беше КАТАСТРОФА!!! За срамота се сите тие самонаречени новинари. Дошле на емисија која џвака мастика,која зева, очигледно дека на типката и беше досадно зашто веќе си имаше таа направено интервју со менаџерката претходно во ДНЕВНИК,па си рекал дај колку да не биде без ич ќе и поставам прашање од типот:"Кој ви е Лајф мотивот сега "... или така некако?!!! На што личеа прашањата од типот што кола возиш, колку процент си земала .....АЛОООООО кај ви е умот бре?!!!:nerv:па и оној "новинарот" со имиџ РЕКЕТАР......леле крај не ни сакам да го коментирам!! а и Вест ниту читам ниту пак у иднина ќе го читам со такви новинари......БРУКА

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom