Нешто за тинејџерите и општо за тие без „мозок“...

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.407
Ќути живти се ,......иста сорта сме,
сега му е мајката, да се степаме ?
...............................................................
гоблен,..........................што беше тоа
везење слика со конец во разни бои
денешниве млади моми (пичиња)незнаат да везат гоблен,
или да замесат пита,или да направат слатко од смокви,
ама прашајги за пушење,лапање,мешање,кршење и слични неморални работи, (за кој се одеше и на бесилка во некое друго време)
е тука се специјалци во струката без исклучок.
Се извинувам нека се јави исклучукот - прифаќам можеби грешам.
--- надополнето: 25 јуни 2012 во 16:01 ---
Ќути живти се ,......иста сорта сме,
сега му е мајката, да се степаме ?
...............................................................
гоблен,..........................што беше тоа
везење слика со конец во разни бои
денешниве млади моми (пичиња)незнаат да везат гоблен,
или да замесат пита,или да направат слатко од смокви,
ама прашајги за пушење,лапање,мешање,кршење и слични неморални работи, (за кој се одеше и на бесилка во некое друго време)
е тука се специјалци во струката без исклучок.
Се извинувам нека се јави исклучукот - прифаќам можеби грешам.

Член од
21 октомври 2009
Мислења
1.533
Поени од реакции
2.411
Она предходно беше за СКОПЈЕ
Прилеп не е баш исто.... Ги нема фубалските хулигани (пошо нели победа и 11 октомври се втора лига), оние гангстери за тепање што се, се од околните села, па поради заемјоделските работи ретко се во градот, а кога че излезат биваат игнорирани и одбегнувани а и се знае дека во недела излегуваат џупците и тепачите, па центарот е преполн со нив, и гледам прилепчаните не изз во недела.. Друго се случува во прилеп.... почнаа сите во филм да живеат.

Машките со тоа Генус (почнаа колумни да пишуваат) па сеа се ку*ац и пол, и неможеш да ги видиш без сако, панталоми и кошула во град чиниш имаат милионски бизниси зад себе,немаат време за едно кафе со смртник електрашки како мене, глумат несватени од опшеството, хипстери и слични работи

Женските пак сите маникенки.. че земат некој другар со Канон или Никон од 40000 и ај на железничка по тие пругите или пак за гимназија со старата фасада, па прават некои фотки потоа обработени со Фотошоп и ОБАВЕЗНОО долу на сликата потпишани krste mihaliovski/filip mrceski photography & editing... после молат за лајк... а вград уффффф не се поднесуваат, си купиле нешто од спрингфилд од ск и сеа мислат модата тие ја донесле во прилеп. И секогаш одат во чопор по 5 - 6 женски демек најдобри другарки, и ако и направиш муабет на едната од типот „еј слатка како си, те немам видено одамна, како си“, че ти се испули така крвнички како да не те познава и че прокоментира леле досаден, а другаркине че се скапат смеење ко демек јас сељак и додевам 24/7. А трчаат сите женски по 5 -6 машки од нивната генерација и секој муабет му е леле тој вака напраил тој така... сварно ми иди им се изнаречам секако на сред плоштад, ама воспитувањето и културата не ми дозволуваат

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.838
Порано и мене ме курчеле овие работи, но во последно најлесно и најдобро ми е да ги игнорирам. Ако добро размислиме, не ги укривувам само машките бидејќи сфатиле дека така можат да продаваат курназлаци, за мене покриви се оние жените кои ги охрабруваат да се однесуваат така, им придаваат внимание, ги ,,обожуваат" а овие како кротки мачиња преткаат со опавчето покрај нив, послушни и спремни да направат било што за истите. За да се смени нештово јас сметам дека е потребно да се тргни од тие девојките, гусчињата, па потоа од овие за кои директ пишуваме. Е сега мала забелешка кон некои од вас членовите, често пати го поистоветувате ваквиот поим за машко однесување со СЕЛЈАЦИ. Јас сум од град, од Прилеп(го напоменувам нештово за да расчистам дилема дека јас не се вреѓам директно), зборот селјак има сосема поинакво значење. Селјак, селанец, некој кој работи во село, живее таму, има допири со градот, но сигурно не во толкави количини како градските луѓе, па се разликува од истите по некои манири и однесувања, што не мора да бидат идентични или исто толку страшни како на оние за кои дискутираме. Да ја разграничиме поделбата мислам дека е најдобро. Не секој човек кој доаѓа од село е гнида како оние за кои пишуваме, како што секоја гнида е гнида сама по себе.
Еден куп влијанија и фактори има кој имаат свој придонес и кон однесувањето на машките и женските. Долина на волците пример им врза филм на многу ,,мажишта", она глупоно шпанско филче 3 метри над небо им врза филм на чупината за гангстербојс и така натака.

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Прилеп не е баш исто.... Ги нема фубалските хулигани (пошо нели победа и 11 октомври се втора лига), оние гангстери за тепање што се, се од околните села, па поради заемјоделските работи ретко се во градот, а кога че излезат биваат игнорирани и одбегнувани а и се знае дека во недела излегуваат џупците и тепачите, па центарот е преполн со нив, и гледам прилепчаните не изз во недела.. Друго се случува во прилеп.... почнаа сите во филм да живеат.

Машките со тоа Генус (почнаа колумни да пишуваат) па сеа се ку*ац и пол, и неможеш да ги видиш без сако, панталоми и кошула во град чиниш имаат милионски бизниси зад себе,немаат време за едно кафе со смртник електрашки како мене, глумат несватени од опшеството, хипстери и слични работи

Женските пак сите маникенки.. че земат некој другар со Канон или Никон од 40000 и ај на железничка по тие пругите или пак за гимназија со старата фасада, па прават некои фотки потоа обработени со Фотошоп и ОБАВЕЗНОО долу на сликата потпишани krste mihaliovski/filip mrceski photography & editing... после молат за лајк... а вград уффффф не се поднесуваат, си купиле нешто од спрингфилд од ск и сеа мислат модата тие ја донесле во прилеп. И секогаш одат во чопор по 5 - 6 женски демек најдобри другарки, и ако и направиш муабет на едната од типот „еј слатка како си, те немам видено одамна, како си“, че ти се испули така крвнички како да не те познава и че прокоментира леле досаден, а другаркине че се скапат смеење ко демек јас сељак и додевам 24/7. А трчаат сите женски по 5 -6 машки од нивната генерација и секој муабет му е леле тој вака напраил тој така... сварно ми иди им се изнаречам секако на сред плоштад, ама воспитувањето и културата не ми дозволуваат

This is PRILEEEEEEEEEEP! (y)

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.838

OMG?! Koј си ти другарче со кое не сакаат да пијаат кафе со тебе? Дај јас ќе ти овозможам средба и кафе ако сакаш и насамо муабет со сите, оти гледам си ја ебал перцепцијата скроз за тоа Генус, кое е здружение на граѓани, чии членови ги познавам од најмали нозе, па со тој стил си живеат децата, кошулчиња, пантолончиња уште од средните училишни денови.
То несватени што тебе ти изгледа се вика луѓе со посебни амбиции и критичко размислување за некои работи, како и многу други овде на форумов, како и тебе кој еве плукаш за некоја работа, само што тоа го прават организирано, со свој блог, и за посериозни теми од секојдневието кои засегаат повеќе луѓе. Битно си ги запамтил дека постојат.........понатаму сигурен сум дека че се увериш дека скроз си згрешил.
Лошо е да организираат ден на кариера, музички хепенинг, маратон низ градот? Глупо и лошо е да се обидат да ги поврзат младите околу некои проекти, да учествуваат сите, лошо е со тоа блогот за колумни да им биде оставен простор на младите да си кажат што мислат за некои работи во опкружувањето? Или пак на оние пасивните им изгледа сето тоа како солење памет............иако нема допирна точка со истото, станува збор само за ставови. Слободно исконтактирај ме по порака, уште денеска кафето ќе го имаш :) Не тргај одма со предрасуди, за смртник како мене......електрашки, нема време за кафе, време има за сите, ама за сите што сакаат да има време за нив.

Член од
21 октомври 2009
Мислења
1.533
Поени од реакции
2.411
јас не е битно кој сум... ги читам редовно колумните на генус има неколку добри http://genuskolumni.blogspot.com/2012/04/blog-post_02.html ама http://genuskolumni.blogspot.com/2012/05/blog-post.html wtf?? http://genuskolumni.blogspot.com/2012/04/vs.html ??????? ги знам и децата, си живеам со дел од нив, тоа глумат несватени од опшеството, хипстери мислев за оптата средношколска (гимназиска) машка младина во прилеп, макар да и дел од генус заедницата влегува во тој опис..

Z

Zona Pelucida

Гостин
Првенствено ги кривам родителите што допуштаат се и сешто на своите деца. Воспитана сум во семејство каде зборот на моите е последен и никогаш не се случило да ги навредам. Секогаш сум била свесна самата до каде е границата и што е добро за мене. Но имам приметено дека денешниве деца, опростете, ни на к** не ги ставаат родителите, доколку имаат лоши оценки, професорите се криви или доколку се пијанчат и пушат околината е крива. Друга работа е тоа што брзаат да пораснат, на 14 години носат мини сукњи и штикли од 15 сантима, се ваљаат по земја пијани, пушат дали трава дали цигари, со нокти пуштени и излакирани, со шминки, тушеви и кармини. Трето тој фејсбук што неможам да го поднесам, кога гледам мали ''недоразвиени'' се натртиле и ставиле пуш-ап и собираат лајкови за она што го нудат, па објавуваат статуси од стилот на кучко мој е, ако возиш BMW ќе застанеш јас да поминам. И не само девојчињата, па и машките со тие кафанските слики или па статуси од типот седи не ме знаеш. Очигледно денешнава младина е осудена на пропаст, и да сакаш да бидеш примерен и различен од другите, ќе те напраат ненормален зашто не пиеш, пушиш и не си ги вадиш градите и задникот на мегдан. И не се само тинејџерите проблем, проблемот почнува уште многу порано, отидени се до тој степен јас да начујам 4-5 одделенци затоа дали легнал некоја и како ја обработувал. Башка ако на детето му го исполниш времето со курсеви дали за јазици дали за спорт нема да има време да се глупира, едноставно се пуштени пред PC и копираат од врсниците за да бидат и они прифатени. Жално е што неможе ништо да се смени, само границата на таквото однесување ќе се поместува уште на помлади години.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.838
јас не е битно кој сум... ги читам редовно колумните на генус има неколку добри http://genuskolumni.blogspot.com/2012/04/blog-post_02.html ама http://genuskolumni.blogspot.com/2012/05/blog-post.html wtf?? http://genuskolumni.blogspot.com/2012/04/vs.html ??????? ги знам и децата, си живеам со дел од нив, тоа глумат несватени од опшеството, хипстери мислев за оптата средношколска (гимназиска) машка младина во прилеп, макар да и дел од генус заедницата влегува во тој опис..
Целта ми беше да не се тргнува одма со предрасуди кон одредени работи, ако носи кошула, пантолончиња и оди на состанок , па после прави кафенце, не значи дека не сака никој друг во своја близина, нели е еден вид на младинска, па така потребни се млади луѓе во нивни интерес, која е тука иронијата, ако истите ги игнорираат? Ти ги исплука колумните, а потоа велиш дека има и добри, тие кои си ги извадил, запримети дека не се од членови на генус, туку од млади како што ти пишав претходно, што сакаат да пишуваат и дават мислење, ете тоа со навиката е мислење сепак, негово, без разлика колку нас ни е логичко или не, барем не поттикнува да размислуваме. Дали еве јас ако плукам по Слаткар дека е тиња и ако речам дека турбофолк е срање а го слушаат сите в чаршија и излегувам во Апореа, автоматски по дифолт самозаклучено сум несфатен?! Не сум несфатен само работите кои јас ги сакам и работите кои ги сака мнозинството се различни, а тоа е далеку од несфатеност. Викаш хипстери за гимназиската младина, потенцираш, сега да и јас би се согласил со тебе, јас бев во последната генерација што се најдуваше по некој НЕкрем, се кладам за ова мислиш, сега е се бетар и бетар, порано било поинаку, имало многу уметнички ликови, но вината е во сите. Пробај тргни ги одредени предрасуди, ако сакаш напиши нешто анонимно, квалитетно па чекај реакција од мнозинство, секој можи да критикува за некој, некогаш неосновано, некогаш од кеф да се исхејта нешто, некогаш од омраза кон човекот, љубомора(ова е клучно мисам) и сл. Ти си пиша немале време за кафе, јас ти велам дека време че има, само посакај ти и решен е проблемот :)
Се надевам не сме оффтопик, пошто темата е за тинејџери, за тие без мозок, се мисли најмногу на бандитите, немирните, тепачите.............еве некој размислува и за тинејџери без мозок кои имаат амбиции да се дружат сите заедно, воедно да остварат по некое проектче, без штета за никој. Се дури ги имаме од старт предрасудите, многу работи ќе ги толкуваме погрешно.

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
И јас сум таа генерација и 65 % од денешниве тинејџери се заебани,ептен заебани највеќе кога ги гледам на фејзбук со ноа ебаниние статуси и тоа песните од слаткар,после тоа неучам леLe KолкU сУм ПиJ@n и слично...посебно па машките шо се однесуваат како мафијајшишта и рекетари а за девојчиња од таа возраст да се муваат и одат со по 7-8 години постари однив,оти ? Битно да ги зимаат со мерцедес или бмв..Овоа го нема во никоја држава..

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Во тренд е да си бренд, кретен си невиден паа некој тоа премногу добро го правават. Браво! Не им се мешам во работата нека си продолжат...

Член од
12 април 2010
Мислења
10.058
Поени од реакции
15.027
Родителите се одговорни за нивните распашани кокони и шизичиња! Се нема домашно воспитување!
Денеска младинава ни е како куче тукушто пуштено од ланец!

Све да се построи тоа, на што личело 14,15 годишник да му вика на мајка му КРАВО или друг епитет! Ма заштрафи му ја една и остај го наместо....
И на што личи истиот да не знае да си дојде дома од што се начукал ко теле!
На што личи 14 годишна во миничи до пичи, истилизирана, нашминкана...... девојчината денеска не учат за да станат дами, туку курви......
Ама за се се родителите криви!
Ќотекот не џабе рекле е излезен од рајот!
А оние недозреанине гнаси со 20+ тоа е посебна категорија, за нив сметам дека се изгубени во времето и просторот!

Борци за човекови права, прескокнете го мојот пост, не ми се реплицира во врска со чотекот! Фала
Чао
немој така. Децата ќе се јават на СОС линии. Знаеш дека има казни :D такви се денешните деца. Море каков чотек иам кркано од мајка ми :)

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
немој така. Децата ќе се јават на СОС линии. Знаеш дека има казни :D такви се денешните деца. Море каков чотек иам кркано од мајка ми :)
Јас секој божји ден, ќе изедев по некој шамар, па некое така подебело сукало, евентуално ако напраев ептен голем прекршок надвор ќе спиев :pos::pos::pos:
А овие раскалашениве хипонодричнонарцисодевијантни суртуци и барбики денес само Господ од горе ги гледа, друг никој!
Содома и Гомора....:facepalm:

Kajgana Shop

На врв Bottom