Нешто за тинејџерите и општо за тие без „мозок“...

Член од
19 април 2012
Мислења
429
Поени од реакции
681
Ами колку нервираат фејсбук attention whore's било тоа дали се од машки или женски род што неможат да испаднат во некој кафич или некое место а да не се тагнат и да се сликаат.. демек еве сме биле во кафич лигавевме сокче од 100 денари саат време па да се пофалиме на фејсбук. Исто и фејсбук интелектуалците што секој ден објавуваат по 1-2 мудри-копирани изреки.
Еден другар така прави кога сме собрани со клас(зашто завршивме сега 4та) и да не се раздвоиме, секој по свој пат да тргне, онака ќе се собереме и на заебанција ќе се избаци од никаде, "А шо викате да се тагнеме?", иначе не е таков да се замара со тоа.

Да не ги заборавиме и оние што по цел ден оставаат каде ќе одат, што прават, што викаат "Добар ден" и "Добра вечер" секој ден на Фејсбук, а и што се како матично, за сите се` знаат. Не разбирам како може да се замараат за толку непотребни работи, и да ви кажам право, најубаво кога ги игнорирате овие работи.

Educate dont discriminate Мислам дека 6то беше непотребно, затоа што ако знаеш како да освоиш некоја девојка не ти треба теретаната. Како и да е, се согласувам со другите точки што ги наведе зошто е добро да се оди во теретана. :)

V

Vollstandig

Гостин
Овоа не е само феномен за Македонија , овоа го има у секоај земја , на цела планета .. pretty simple , алфа мажјаци се палат на тоа дека ги има најјаките пички у селото , додека најјаките пички се палат на тоа дека мажјаци се тепат за нив .. Blame it on nature ..

Во последно време гледам многу е актуелно да се понашаш како гангстер и овие недокваканиве мислат дека тоа е кул...Пред некој ден паднавме на муабет за некои девојчиња и добив коментар демек „не ја пипај неа ќе ти прават проблем“ мене такви работи многу ме пиздат и јас тогаш прашав „кој ќе ми прави проблем“ зарем овие сељаци ги поседуваат женските во скапанава држава...Друга работа е тоа што на пример овој им се „курчел“ (како што се изразуваат они) и сеа ај идеме да го тепаме,па чекај бе ало ова не е тунгузија па така да се однесуваме не цивилизирано и така секој ден кога и да излезам се прават низа муабети за кој кого тепал кој кого требало да тепа мислам проста маса го прави тоа.Излегуваш во град здогледуваш некоја цура онака ти се допаднала и и“ се пушташ,си правите муабет и само некои 2-3 СЕЉАЧИШТА те гледаат накриво можда ќе ти префрлат нешто и за 2 минути си се нашол во беља...Зошто???Мислам кој е проблемот.../quote]

Не баш во секоја земја.Македонија не е европска земја и има доста “ориентлани карактеристики“ во однос на културата, што ако би пошол за пример Сирија, во локален клуб и флертуваш со девојка, сигурен биди дека алфа-арапите ќе ти дојдат и ќе те избркаат на “фин“ начин заради зафаќање туѓа жена. Нормално македонија што мислиш каде се наоѓа?:)
Е сеа колку идиш накај западот, поотворени се на тоа “љубовно поле“ та женски та машки, и големи се шансите со едно излегување во клуб, ако го бива да ќари женска и да заврши едно попушување во клозети, а ако е фраер може и кај него во стан. Кај нас сеуште е истово незамисливо и е остварливо во некоеи 0,1 % од целата популација. Освен тоа, мала држава сме, ако продолжиме да се намалуваме, наскоро и ќе остане македонката нација како инцестоидно потомство од тоа “Недавање на момите од нашето село“.

Порано знам во мојот град пред многу години биле искарани маала со маала, така да ако еден фати женска од друго маало, ќе треба или бегалка да ја земи, или да има добар грб за да не го јади ќотекот на секое.
Традиционално останало тоа Алфа-мажјакот да ја чува најјаката женска за него, а обично таквите во денешнава ситуација користат да бидат центар на внимание, си дозволуваат повеќе од колку што можат,а секогаш би испаднале во право со позадината што ја влечкаат од кај нив од маало.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Еден другар така прави кога сме собрани со клас(зашто завршивме сега 4та) и да не се раздвоиме, секој по свој пат да тргне, онака ќе се собереме и на заебанција ќе се избаци од никаде, "А шо викате да се тагнеме?", иначе не е таков да се замара со тоа.

Да не ги заборавиме и оние што по цел ден оставаат каде ќе одат, што прават, што викаат "Добар ден" и "Добра вечер" секој ден на Фејсбук, а и што се како матично, за сите се` знаат. Не разбирам како може да се замараат за толку непотребни работи, и да ви кажам право, најубаво кога ги игнорирате овие работи.

Educate dont discriminate Мислам дека 6то беше непотребно, затоа што ако знаеш како да освоиш некоја девојка не ти треба теретаната. Како и да е, се согласувам со другите точки што ги наведе зошто е добро да се оди во теретана. :)
Ипак,првиот впечаток е многу битен.Повеќе поени ќе добиеш ако имаш се што треба(комуникација,облека,став,одење,средена фризура и све остало) и добро тело,отколку да си без добро тело.

Даааалеку од тоа,дека телото е главниот фактор.Али дека е спореден,и те како.Тргни од себе,која повеќе ќе ти се свиѓа,некоја со карактер што ти одговара и лошо тело,или некоја со карактер што ти одговара,и тело јако ? секако,и двете да се убави ? нормално дека втората би ја одбрал,нели :)

Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192
Kakva e drzavata najdobro se gleda po odnesuvanjeto na mladinata i penziite na starite...

nescafe

за освестување
Член од
27 август 2009
Мислења
604
Поени од реакции
277
Охооо еве едно сељаче шо се пронајде. :icon_mrgr:
Баце, насилство поштуе само домородец.
Друго е да си нападнат и да се браниш, али свесно да малтретираш врсници со цел некој поголем ранк да имаш кај или пичка или некој исто глуп како тебе не е во ред.
Знам, знам, вагините се палат на сила и доминација али не е оправдување бе, да му расипеш ден на мирно дете, растено во среќна и хармонична фамилија, растено да дава љубов на сите, да не осудува никој и да помага на сите, се со цел да имаш некој си замислен рејтинг на алфа мажјак. Алфа мажјак баце знае кога да ја примени силата, а кога да ја искористи истата за да заштити послаб од него. А не да ја користи за погрешни цели.
Така да, нека грижата на совест што си бил були во средно не коинцидентира со темава и не напаѓај без да знаеш дека твојот анус сега е искористуван од баш тие што во средно си ги замарал со твојата идиотска природа.
Мва!
Немој да вреѓаш и да посочуваш прс на мене за да не ти го скршам и прстот и главата мочле.

G

Gray Foxx

Гостин
^
Затоа што ништо не вриска јас сум домородец како закана за кршење прст и глава на форум во тема за тие без "мозок", во цивилизирана дискусија. :)

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Не ми е јасно како младиве(не зборам само за тинејџерите туку и за нешто повозрасните, до кај 30ка) се палат и прифаќаат исклучиво најкичерајски работи, а не можат да прифатат скоро ниту една попаметна работа ......... на пр. имам колега(мој врсник) од едно Скопско село и кога ќе седнеме цело време збори само за некакви журки таму и таму, па гостувала некоја турбо-фолк певајка или пејач, па леле колку и какво се пиење имало, па дома го носеле у кома состојба(летва), па незнам на спортска толку изгубил, толку фатил, па незнам купил некое парче од некој бутик за толку и толку(демек пун е пари човекот), па незнам ја скинал оваа, онаа, па онаа го заебала, го варала, па вчера се степал со типот кој ја заебал сестра му и.т.н. мислам стварно кичерајски, небитни и неинтелектуални муабети ............ наместо да се интересираат луѓето за реални работи во животот, да се коментира и муабети за наука, работа, општо за разни животни теми ........ младите си прават бајрам на умот со кичерајство .... дошол Шако, дошол Дадо, дошол Синан, дошла Цеца, дошла Беквалац, дошла Сека... па пиење до даске, летвосување, па таа се скинала со тој, тој се скинал со онаа и сл. безвезе муабети ......... повеќето млади прават вакви муабети преку цел ден ......... особено тинејџерите и тинејџерките, но и нешто повозрасните, дали се сеуште зелени па ај ќе пораснат или пак цел живот ќе си останат такви несериозни и незаинтересирани !
--- надополнето: 25 јуни 2012 во 22:09 ---
Kakva e drzavata najdobro se gleda po odnesuvanjeto na mladinata i penziite na starite...
Остави ги ти пензионерите, тие си го одработиле своето и си го одживеале животот, си гледаат само да си ја земат пензиичката и да си го протераат денот(купи ден помини-купи ден помини), остај ги нив ............ дискусијава е за младите(особено за оние родени после ’91) ....... тешко на сите нас, а и на нив, а и на цела држава од ваква младина каква што ја гледаме насекаде околу нас ............ ОК и јас сум бил тинејџер ........... ама ние тогашните тинејџери(од пред една деценија) неможеме да им се фатиме на мало прсте на овие сегашниве ........... овие се чудо невидено во секој поглед .......... пред се негативен !

Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192
ma nemaat vrska penzionerite tacno, nego stvarno e taka, kako ziveat penzionerite i mladite, toa e najdobar odraz na edna drzava
u slucajov nasava e epten zabegana

П

Пепси_

Гостин
таквите се со повеќе кеш и пари,крај нив и на нив се ложат дундиња шо не знаат уште како треба во животот.

не љубам да се тепам,ама ќе му срипав преку маса на еден таков со многу кеш и камиони кој ми довлечка на сепарето каде шо седев 2-3 дунди и ми се правеше џек тука,па и слободно си ја позајми масата. :tapp:

мислат дека светот го освоиле,не им се мешам нивни пари,ама пријателе остај ме да живеам не ми се чепкај во мојот дел.

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
Денешните тинејџери и деца се најмалку криви за тоа што се случува. Може да се рече дури дека се и жртви на нешто што почна пред 15, 20 години.
Мое мислење е дека децата при развојот го копираат однесувањето на родителите (во поголем процент) и околината(друштво, телевизија, музика, разни идоли со кои се поистоветуваат, реклами, и други "ситници" - во помал процент).
Зборувајќи за родителското влијание, доволно сум возрасен (28, накај 29 години), да се се сетам дека во местото каде што живеевме, во време на формирање на Македонија, повеќето луѓе беа со сличен имотен статус и примања. Убаво памтам дека генерално се живееше сложно. Во период до '95, одредени луѓе се стекнаа со повеќе пари, имот..и почнаа да не комуницираат со нас да кажам посиромасите. Убаво се сеќавам како им велеа на децата да не си играат со нас бидејќи нашите родители немаат пари, дека сме глупави итн. А тие пак, посиромасите им велеа на децата(на керќите) дека треба да си најдат маж со пари за да не бидат и тие сиромаси како нив. После 96, 97...почна големата трка за пари и кариера, луѓето се убиваа од работа, децата се повеќе ги воспитуваше улицата, а тие што се воспитувани дома, се воспитувани во материјалистички манир и да ги презираат тие што немаат пари. Исто така се повеќе бракови почнаа да се распаѓаат што директно влијае врз децата, а посебно врз тинејџерите.
Е овие што тогаш биле деца, сега имаат деца и ги воспитуваат на истиот па и полош начин, или во општо не им обрнуваат внимание на своите деца.
Влијанието на околината е не помалку битно. Кога јас бев дете на тв имаше емисии како "Опстанок", "Азбука на природата", "Тврдокорни", Македонски народни приказни, имаше еден куп емисии за разни научници и филозофи, MTV даваше музика, имаше бендови како Металика, Нирвана, Перл Џем, имаше музика за сите вкусови, се читаа стрипови, се играше шах (знае денес некој дека во Македонија се игра шах?).
Денес што имаме, голотија и секс на секој чекор, реклами со кои на обичните луѓе им се набиваат комплекси дека мора да изгледаат вака или онака или мора да поседуваат нешто "битно" за нивниот општествен статус. Имаме филмови полни со крв и насилство, имаме моронска музика во која се воспеваат парите и криминалот. Со еден збор, имаме огромно ниво на стрес кое влијае врз сите луѓе без исклучок.
За крај мора да го спомнам и образованието. Оваа обрзовна ерозија што денес се случува кај нас (па и пошироко) е без преседан. Мерка за квалитетен кадар стана медиокритетот. Буквално неписмени луѓе стигнаа да предаваат, да станат професори и асистенти, директори на разни институции. Интелигенцијата е или игнорирана или "угнетена",за сметка на тоа за интелигенција и квалитет се смета поседувањето на врски и партиска книшка.

Кога ќе се соберат сите овие променливи: лошо родителско воспитувње + руинирано општество + катастрофално образование = мизерна и пропадната младина + родители (катастрофални како воспитувачи и пропаднати како личности)

?

..........

Гостин
Немој да вреѓаш и да посочуваш прс на мене за да не ти го скршам и прстот и главата мочле.
аааа хаахаха гледајте за какви исфрустрирани агресивни јунаци станува збор!

Член од
22 ноември 2011
Мислења
475
Поени од реакции
177
Као сите ние шо одеме да вежбаме сме сељаци .. nice one ..
Па нема врска еве и јас идам во теретана и сеа има луѓе постари,помлади кои дошле да ослабат,држат форма итн, а има и сељаци 2 на 2 кои ќе дигнат 2 пати и одма на огледало да видат дали им пораснале,па после муабети каков бокс му удрил ова она....Мизерија :tapp::facepalm:

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
Па нема врска еве и јас идам во теретана и сеа има луѓе постари,помлади кои дошле да ослабат,држат форма итн, а има и сељаци 2 на 2 кои ќе дигнат 2 пати и одма на огледало да видат дали им пораснале,па после муабети каков бокс му удрил ова она....Мизерија :tapp::facepalm:
Па шо ми е поентата ..

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.373
Поени од реакции
4.904
Јас сум 3 х 3 и после првото кревање се стегам пред огледало, 100ки братче. И плус никогаш не се мијам раце кога одам во теретана.

Kajgana Shop

На врв Bottom