Непочитување на полициски час

Член од
6 август 2011
Мислења
682
Поени од реакции
1.065
не е поентата ни у тоа што има леѓе што го прекршуваат полицискиот час... кога полицијата ќе фати некој кучкар што прекршува полициски час, нема хорда да се собере да протестира за негово ослободување....

А ова што се случи во Сингелич просто тера да излезе човек надвор и да го крши полицискиот час....

Буљаши посрани се усраа од една неартикулисана толпа, на старци покажуваа сила коа протестираа пред собрание.
Проблемот е што кучкарине се групираат у поголеми групи од оние 5 души шо се сликале синојка и полицијава се праи наудрена имаш по четворица петина со едно куче шо се шлаат, имаш групирања на кучкари по 10 души на куп, а тоа се тие прогресивните шо цркаа и урлаа за карантин и полициски час да се воведе пошто се општествено свесни и одговорни.
Кој ти гарантира дека анима бунди нема да се соберат у чопор пред станица ако полицијанаприведе или казни " Кучкари" ?
Ич не ми чуе кој и како крши закони нека се одговара секој а не од една страна кучињата имаат права а тебе кој те ебе. Ама затоа ако упецаат некој надвор шо излегол без куче одма 2000 евра казна па макар бил и на 50 метра од дома.
Ете ги гледав вчера и завчера се собираат доле у двор по 6/7 души не им чуе мезе ракија муабети досадно им било дома.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.415
Проблемот е што кучкарине се групираат у поголеми групи од оние 5 души шо се сликале синојка и полицијава се праи наудрена имаш по четворица петина со едно куче шо се шлаат, имаш групирања на кучкари по 10 души на куп, а тоа се тие прогресивните шо цркаа и урлаа за карантин и полициски час да се воведе пошто се општествено свесни и одговорни.
Кој ти гарантира дека анима бунди нема да се соберат у чопор пред станица ако полицијанаприведе или казни " Кучкари" ?
Ич не ми чуе кој и како крши закони нека се одговара секој а не од една страна кучињата имаат права а тебе кој те ебе. Ама затоа ако упецаат некој надвор шо излегол без куче одма 2000 евра казна па макар бил и на 50 метра од дома.
Ете ги гледав вчера и завчера се собираат доле у двор по 6/7 души не им чуе мезе ракија муабети досадно им било дома.
точно проблем е... не викам не е проблем, само е неспоредливо. Зборам за чинот после приведувањето

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.415
Зашто е неспоредливо ?
и во двата случаи имаме прекршување на закон и приведување на тие што ги затекнала полицијата....

но во едниот случај имаме чопор кој притиска нивните да се ослободат... а со тоа ја релативизираат одлуката за полициски час...

LP1519

ЧастиОбраз
Член од
2 февруари 2012
Мислења
405
Поени од реакции
298
Инаку баш ме занама ако се соберат верниците пред некоја црква за велигден како ке реагира полицијата.
Циган брат.. ако не се “родив“ ебр и пендрачење па ете. Ми смо ниедна вера нација (македонска) тој мислу дека е више него јасно.
Логично е да пројде едн од најубави празници без посету на Цркву.. за жал ама тој е што е. Ситуација такој наложуе.
А племе увек такој успева и успејасва можу да кажу у све што посакасва. Сг да се зацврсти ссс јазик и ми смо ... аут.
Држава циркуз.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.334
Поени од реакции
7.695
зборам од аспект на закон бафра... не збораам за оправданост или неоправданост на мерките... нели ти ди тој кој се залагаш за еднакви можности еднакви права, во склоп на демократијата ...јас воопшто демократијата ја сметам за дискредитирана до ранк на фашизам и не очекувам ништо поинаку во демократско општество.

Тоа јас што го зборам на друга тема, никако не се подудара со тоа што тука го изнесов, колку и да сакаш да го извадиш од контекст.. проблемот ти е тебе што го гледаш моето излагање против твојот идеалистички поглед кон капитализмот во демомратија... и морам да ти кажам дека твоите зајадливи коментари во ништо не се разликуваат од оние на разгалената паразитска левица ...
А законот од докажани криминалци демек е ист со Божјите закони и слепо мора да се следи, без да мислиш, без да се прашаш ... исто и нацистите, војници, полиција, сите тие следат некаков закон, наредба, ама тоа НЕ значи дека е нормално и исправно.

Зашто моите се зајадливи, а твоите демек на место... зашто овие ги нарекуваш животни (не дека не се во друг дел од живеењето), а ти ко демек напреден ... што постигнавте со почитување на присилно наметнатите мерки од докажано неписмени криминалци ??? Шќиптариве несвесно ни ги отвараат очите, дека системот не :sekcza: , затоа и така реагирате.
Исто и кучкарите, за жал докажаа дека имаат повеќе разум и свест за потребите на животните, него ли родителите за децата. Куче може 3 пати во ден да е надвор, ама деца ако биле надвор, да ги тепале :zver:

Јас прецизно напишав, што доби ти сите овие години, како послушен граѓанин, што доби од тие што ти ги носат законите ... јасен е одговорот, иначе немаше да бегаш од темата. Продолжи биди послушен и исмејувај одредена група на граѓани, додека тие си ја остваруваат целта со помош баш од тие што ги слушаш.

Има разлика од демократија и репрезентативно уредување (република), ама зашто некој би правел разлика :toe:

Vo pravo si.
Slobodnata stoka moze da dobie korona, a nie glupavata ke ostaneme bez nisto :(
Можеби, Ќе, на претпоставки знаеш кој работи нели ... не знам за глупите, ама за послушните сигурен сум дека нема без ништо да се.Впрочем тоа е докажано децении наназад.

Ако мислиш на мене, мислам дека можеш да видиш по моите мислења дека од кога сум тука ги критикувам двете партии.Оваа слика е добро да се постира, да се види во каква партија е претворена сдс и за кого се дава гласот.
МВР е под палката на дпне, на Кале кога тепаа Македонци исто беше дпне, не знам што ти се виновни комуњарите... плус за нив јасно е кои се и што се.
Мислев општо на сите кои што очекуваат нешто позитивно од докажано криминален систем. Се утепаа и едни и други и трети од критики на вработените во системот, ама да сме ги слушале, сепак работат за доброто на народот.
Од една страна со години споделуваат колку нечесно функционирал, а од друга страна му веруваат. Тие истите се исмејуваат со религиозните верници, а излегува дека се поглупи.

Никаква докажано оправдана причина нема за полицискиот час, ама бидете послушни, знаат политичарите што е најдобро за нас. Сепак за политичар/министер да си, мора многу високи квалификации да имаш и строги критериуми да исполниш... :гик:

Член од
6 август 2011
Мислења
682
Поени од реакции
1.065
и во двата случаи имаме прекршување на закон и приведување на тие што ги затекнала полицијата....

но во едниот случај имаме чопор кој притиска нивните да се ослободат... а со тоа ја релативизираат одлуката за полициски час...
Така знаат, кога Спасовски рече сопствениците на миленичиња да се прилагодат на полицискиот час она педерчено Огнен Јанески и прогресивна багра ги окупираше сите медиуми и соцјални мрежи со урлање дека нивните кучиња имале права и биле премногу културни и не мочале и сереле по дома па дека ќе иделе пред мвр на протести. Три дена правеа притисок и добија привелегии.
Овие од сингелич вака знаат со збирање пред станиуца, која е разликата ? Шо едниве шетаат џукели а другиве вадат легнати полицајци ?
Преку тасета веќе од селективни мерки и делење на привилегии и на едните и на другите, без разлика кој се и што се подеднакво себични гома ми се и двеете страни само што овие со кучињава малку ми се повраќа кога ги читам пошто се рачунаат за интелектуалци и зборат за општо доброи морализираат се додека не дојде време да им се исере кучето дома, а тогаш кој ве ебе јас несакам да чистам гомна. Ама вие што сакате да идете у црква сте идиоти и треба да ве стаат у карантин .

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.591
Поени од реакции
37.515
И лека полека се откри дека ние во сопствената држава сме граѓани од втор ред! Што глумат лудило пеерчињата, излези бе машки кажи: ооо каури, вие ќе р мбате, ќе плаќате струја, даноци и ќе поштувате закон! Ние ќе пљачкаме, силуваме, убиваме и ќе земаме плата(седејќи дома) од вашите даноци и кредити кои ќе ги враќаат вашите деца.(точка)
...ама со дозвола на некои македончиња , затворен цитат! (точка)

Последно уредено:
Член од
12 март 2009
Мислења
20.300
Поени од реакции
16.452
Така знаат, кога Спасовски рече сопствениците на миленичиња да се прилагодат на полицискиот час она педерчено Огнен Јанески и прогресивна багра ги окупираше сите медиуми и соцјални мрежи со урлање дека нивните кучиња имале права и биле премногу културни и не мочале и сереле по дома па дека ќе иделе пред мвр на протести. Три дена правеа притисок и добија привелегии.
Овие од сингелич вака знаат со збирање пред станиуца, која е разликата ? Шо едниве шетаат џукели а другиве вадат легнати полицајци ?
Преку тасета веќе од селективни мерки и делење на привилегии и на едните и на другите, без разлика кој се и што се подеднакво себични гома ми се и двеете страни само што овие со кучињава малку ми се повраќа кога ги читам пошто се рачунаат за интелектуалци и зборат за општо доброи морализираат се додека не дојде време да им се исере кучето дома, а тогаш кој ве ебе јас несакам да чистам гомна. Ама вие што сакате да идете у црква сте идиоти и треба да ве стаат у карантин .
не е баш така...кучкарите и н.пр. во Србија имаат термини, (а и децата и старите, т.е. на тие што им е секој ден скратено), ама нема разни аршини на полициски час спрема етнички состав... па и Србија има малцинства, може нема индијанци, ама има римјани бајаги...

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.591
Поени од реакции
37.515
...инаку, дојденците од Косово на времето во МКД ....колку бројчано? 150 000 ли? па до денешен ден размножени нели, сега нивните потомци тука сигурно се тие кои се промотори на вакви несакани ситуации во било кој домен, непослушност и живеење со закон на племиња...албанецот кои со децении живее тука, а и негови потомци се домаќини луѓе, коректни и не заслужуваат да се споредат со „орки“ напротив тие се совесни, работливи ѓраѓани на ова држава...мене многу ми е криво што нема рез меѓу нив, да се знае кој е кој и од каде потекнува!

Член од
6 август 2011
Мислења
682
Поени од реакции
1.065
не е баш така...кучкарите и н.пр. во Србија имаат термини, (а и децата и старите, т.е. на тие што им е секој ден скратено), ама нема разни аршини на полициски час спрема етнички состав... па и Србија има малцинства, може нема индијанци, ама има римјани бајаги...
Абе не ми чуе како е у србија или друга држава ич не ми дреме, не моеш на еден да му ставаш рестрикции на друг да му даваш привилегии.
Ако у србија почнат да ги ликвидираат критичните групи со куршум во тил и овде ли треба така да почнат ?
Дај не се прајте глупи... oh wait

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
И еве ќе констатираме дека СДСМ се дно и им се плашат на ордата, ама кај е Наќе Чулев министерот од секогаш настроената патриотска партија која не им дава на Албанците да писнат?
Еве под можност да добијам "вморонска" етикета, малку, само малку ми се проврти низ мисли дека ова им е некаква сцена во комбинација со некој фактор кај "обесправените" со цел да го покажат како неспособен Наќо и неговиот блок.

Имајќи предвид каква им е менталната матрица на двете политички страни, ништо не ми е чудно ни невозможно.

Епа Наќо, покажи се, биди фраер.Тури го шерифот на Гази Баба во притвор и сиве овие малограѓани.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Абе пак некои делачи на правда се најдоа да ги споредуваат оркиве со шетачи на кучиња.Еднаш бре не можеме сите да се сложиме оркиве зулуми кога прават.Те ке се најдат некои "ама нашиве у црквите" или "ама кучкарине шетаат јас дома седам" племе да ви се сотре неписмено.30 години се правиме паметни за тоа време трета држава земаа орките мајките да ви ги ебам бе копита што не знаете да препознаете злодела.Така една баба у комшии на времето за среќа липса пред 2-3 години ми вика кога ги тепаа на Кале,па што барале таму да одат,сами си го барале.Исти гнаси сте бре семката да ви се сотре
Автоматски споено мислење:

Од што сте многу паметни и знаете до ова дереџе стигнавме пизда ли ви материна гнасна

Последно уредено:
Член од
12 март 2009
Мислења
20.300
Поени од реакции
16.452
Еве под можност да добијам "вморонска" етикета, малку, само малку ми се проврти низ мисли дека ова им е некаква сцена во комбинација со некој фактор кај "обесправените" со цел да го покажат како неспособен Наќо и неговиот блок.

Имајќи предвид каква им е менталната матрица на двете политички страни, ништо не ми е чудно ни невозможно.

Епа Наќо, покажи се, биди фраер.Тури го шерифот на Гази Баба во притвор и сиве овие малограѓани.
Чулев: Кривична пријава за советникот од СДСМ во Гази Баба
само ај да видам бабата дали ќе му дозволи...Чулев нема ни 50% од овластувања што ги имаше Спаспвски кога беше технички министер... слична работа имаше и 2016 во турско мало во Струмица, толпата претепа 3 инспектори на МВР кој уапсиа дилер на дрога, дојде началникот од Струмица и Спасовски и му ги извадија лисиците ...

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Абе пак некои делачи на правда се најдоа да ги споредуваат оркиве со шетачи на кучиња.Еднаш бре не можеме сите да се сложиме оркиве зулуми кога прават.Те ке се најдат некои "ама нашиве у црквите" или "ама кучкарине шетаат јас дома седам" племе да ви се сотре неписмено.30 години се правиме паметни за тоа време трета држава земаа орките мајките да ви ги ебам бе копита што не знаете да препознаете злодела.Така една баба у комшии на времето за среќа липса пред 2-3 години ми вика кога ги тепаа на Кале,па што барале таму да одат,сами си го барале.Исти гнаси сте бре семката да ви се сотре
Автоматски споено мислење:

Од што сте многу паметни и знаете до ова дереџе стигнавме пизда ли ви материна гнасна
Штабски пацов на СДС е момакот, не губи нерви ради него.

Kajgana Shop

На врв Bottom