зборам од аспект на закон бафра... не збораам за оправданост или неоправданост на мерките... нели ти ди тој кој се залагаш за еднакви можности еднакви права, во склоп на демократијата ...јас воопшто демократијата ја сметам за дискредитирана до ранк на фашизам и не очекувам ништо поинаку во демократско општество.
Тоа јас што го зборам на друга тема, никако не се подудара со тоа што тука го изнесов, колку и да сакаш да го извадиш од контекст.. проблемот ти е тебе што го гледаш моето излагање против твојот идеалистички поглед кон капитализмот во демомратија... и морам да ти кажам дека твоите зајадливи коментари во ништо не се разликуваат од оние на разгалената паразитска левица ...
А законот од докажани криминалци демек е ист со Божјите закони и слепо мора да се следи, без да мислиш, без да се прашаш ... исто и нацистите, војници, полиција, сите тие следат некаков закон, наредба, ама тоа НЕ значи дека е нормално и исправно.
Зашто моите се зајадливи, а твоите демек на место... зашто овие ги нарекуваш животни (не дека не се во друг дел од живеењето), а ти ко демек напреден ... што постигнавте со почитување на присилно наметнатите мерки од докажано неписмени криминалци ??? Шќиптариве несвесно ни ги отвараат очите, дека системот не
, затоа и така реагирате.
Исто и
кучкарите,
за жал докажаа дека имаат
повеќе разум и свест за потребите на
животните, него ли родителите за децата. Куче може 3 пати во ден да е надвор, ама деца ако биле надвор, да ги тепале
Јас прецизно напишав,
што доби ти сите овие години, како послушен граѓанин, што доби од тие што ти ги носат законите ... јасен е одговорот, иначе немаше да бегаш од темата. Продолжи биди послушен и исмејувај одредена група на граѓани, додека тие си ја остваруваат целта со помош баш од тие што ги слушаш.
Има разлика од демократија и репрезентативно уредување (република), ама зашто некој би правел разлика
Vo pravo si.
Slobodnata stoka moze da dobie korona, a nie glupavata ke ostaneme bez nisto
Можеби, Ќе, на претпоставки знаеш кој работи нели ... не знам за глупите, ама за послушните сигурен сум дека нема без ништо да се.Впрочем тоа е докажано децении наназад.
Ако мислиш на мене, мислам дека можеш да видиш по моите мислења дека од кога сум тука ги критикувам двете партии.Оваа слика е добро да се постира, да се види во каква партија е претворена сдс и за кого се дава гласот.
МВР е под палката на дпне, на Кале кога тепаа Македонци исто беше дпне, не знам што ти се виновни комуњарите... плус за нив јасно е кои се и што се.
Мислев општо на сите кои што очекуваат нешто позитивно од докажано криминален систем. Се утепаа и едни и други и трети од критики на вработените во системот, ама да сме ги слушале, сепак работат за доброто на народот.
Од една страна со години споделуваат колку нечесно функционирал, а од друга страна му веруваат. Тие истите се исмејуваат со религиозните верници, а излегува дека се поглупи.
Никаква докажано оправдана причина нема за полицискиот час, ама бидете послушни, знаат политичарите што е најдобро за нас. Сепак за политичар/министер да си, мора многу високи квалификации да имаш и строги критериуми да исполниш...