Види го овој Наќе Днулев, Наќе ака Нејк, да му ебам тоа ромбоидното име. Прво 10 минути на прес замара дека додека е он министер се ќе биде транспарентно, нема да има селективност во дејствувањето на полицијата и на крај да каже дека градоначалникот постапил добро се со цел да ја смири толпата луѓе пошо било полициски час.
Абе копилиња мртви, прво и основно градоначалникот не е тој што треба да спроведува правдина во државата. Второ, ова што го направи е злоупотреба на функцијата што ја има и штитење на партиски интереси, пошо очигледно уапсените момци се од СДСМ. Трето, ОДГОВОРНОСТ, за ова треба јавно да се извини и да ги трпи правните последици што му следуваат согласно законот, а не да искача на ФБ со срцепарателни постови како тоа он работел за доброто на народот и се што сакал е да ја смири ситуацијата. Жена ти на кур да ја смирам, се ти ебам.
Четврто, не само што треба кривични да јадат тие тројца што го прекршиле полицискиот час, а воедно и законот, него и цела толпа што беше искочена надвор. Протестираат??? За што бе? За спроведување закон? За сите казна треба, а не градоначалник да доаѓа да им ветува дека се ќе биде во ред и дека он лично ќе ги донесе тројцата приведени, а притоа истиот тој градоначалник апсорбира поприлично голем број пцовки и закани од таа фамозна толпа протестанти.
Како се осеќаат луѓето што до сега биле казнети за прекршување на полицискиот час? Што не им ги вратите парите на нив матер покварена да ви изнаебам?
Не знам за вас али мене страв ме фаќа дека викендов може од контрола да излезе ситуацијата, гледам на ФБ доста наши се договараар у црква да идат, од друга страна копитава на власт ќе мора да покажат сила на некого и не би ме чудело да настанат куршлузи. Btw, не го оправдувам воопшто договарањето за одење по цркви, да не се разбереме погрешно.