Непопуларни филмски мислења

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.667
Поени од реакции
8.725
Se7en, многу очигледен, барем за мене беше така, е сега не знам дали поради тоа што ми го трубеа сите или пак поради тоа што навикнат сум на такви филмови и го очекував тој крај.

Iron Man, цел живот хејтер на вој филм, срање у боја.

Tom Cruise ми е одвратен и патетичен актер.

Dr.House

Аудиофил
Член од
18 февруари 2010
Мислења
2.549
Поени од реакции
3.847
Game of thrones тешко срање
Николас Кејџ каша е бацето
LOTR не сум успеал до крај да ги изгледам
Хичкок е фрик
Shining е тапа
The Joneses е многу underrated
Avatar,Avangers такви срања не ме интересираат и
за крај го сакам Едвард Нортон во повеќе филмови

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Аватар е најголемото срање што го имам гледано, со украдена приказна од Покахонтас.

V for Vendetta е филм за квази револуционери и несфатени марамџии од твитер, кои заспале 3 пати дур го глеале, ама јак им е.

D

Daedalus

Гостин
Филмови ко American Pie и Scary Movie се напраени за ментално сакати.
Џони Деп е overrated и е грд.
Филмови кадешто протагонистот е Шерлок, ко Dr. House, The Mentalist и слично се клише.
Не, Star Wars не е најлегендарниот филм во историјата.
ЛОТР е досаден.
Цела филмска индустрија праи клишеа пошто ги имаат исцрпено сите идеи.
Гај Ричи филмови со многу стеориди у нив се срање. Џејсон Стетхем не знае да глуми ништо освен неговата bad ass улога што го праи тапа.
Сите жени кои кажуваат како Emma Watson и Kristen Stewart се cute ама не се згодни до толку или што кажуваат дека се тапа.....и двете се awesome а вам ви е криво.

Член од
7 октомври 2011
Мислења
3.831
Поени од реакции
3.616
Вин Дизел и Ривс ми се серка од актери.

Терминатор 2 ,најдобар филм у историја.

Аватар,не сум го гледал пошто е тешко срање.

Вуди Ален:facepalm:

Повеќе филмови да се прават како Криенка,Мизери,Усијавање,Тајниот прозорец,Пиратите од Карибите,Стар Ворс а помалце како Кил Бил,Аватар,Матрикс,Тор,Хулк...

Да прекинат да го потат со Брејкинг Бед.

Пријатели,најдобра серија икада(тачка)

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Бен Афлек е топ глумец.

Мразам "култни" филмови како Кум, Pulp Fiction, Godfather и тн. Преувеличување до даска. Само Роки е закон :D

Кога го гледав "Џанго Разузданиот", едвај чекав да заврши од што беше катастрофа. Подосаден е од обичните вестерни од на моите родители времето.

За "Пила" пред да го гледам имав мислење дека е дебилен, болен, без никаква позадина, само шприцање крв, сечење раце и вадење органи безвезе. Откако ги изгледав сите делови сфатив дека филмот е генијален. Одлична приказна од која се вадат одлични морални поуки, истовремено ликовите имаат многу добра позадинска основа, поготово негативецот кој е дефинитивно најгенијалниот bad guy во било каква фикција. Можеби најкомплетниот филм на сите времиња.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Сите карти на маса а?
- Real Steel е супер филмче, Хју + роботи + навивање за нашите - Ио појма немаш!
- The Class беше замената на Friends, каква HIMYM - Ио овде имаш појма.
- Рамбо - најглупавата и најзабеганата акција ever направена, абе Star Wars е пореален од овој.
- Роки делот со младичот кога го тренира, 3 пати заспав.
- Жикина Династија - како ви е смешно бе, не можам да разберам, седнале на маса, локаат ко да нема утре, се маваат по грб мислиш кечери се и се живо и диво паѓа у несвест од смеење.
- Зак Галифрекасцнаснцвадбникис и Ума Турман се најнапорните машки и женски глумци (тесно беше со Камерон Дијаз кај жениве).
- Тарантино кога го правел Kill Bill, гарант му ставиле пиштол на глава и му рекле направи го најглупавиот филм ever (па уште и двојка имаше бе):facepalm:
- Рокенрола е премногу глуп филм.
- Стивен Сигал со тоа репчето негово и глупиот удар со ногата шо го има ми е најнапорен за гледање.
- Брилијантин ми е сеуште интересен како првиот пат кога го гледав :)
Доста е засега мислам.

stick figure

#MiaSanArsenal
Член од
2 мај 2010
Мислења
4.811
Поени од реакции
3.705
- House е досадна серија која служи само за палење на тинејџери, кои потоа викаат дека е најдобра серија на сите времиња. 8 сезони да се потрошат на едно исто е жално. Само Хју вреди како лик, овие споредниве се стаени колку да има по кој да ремети.
- Supernatural е премногу детска серија за која исто така не вреди да се одвои време. После една сезона ми скурчи и ја заебав. Ме потсеќа на онаа серијата со вештерките што ја даваа на времето на А1.
- Game of Thrones има моменти каде што од толку многу ликови, се троши време на тие што немат никаква врска со главната приказна.
- Breaking Bad е одлична серија, но ме нервира што и ликови кои ги гледаат Vampire Diaries и Gossip Girl ќе бидат напалени за неа. Џеси како лик е направен да му се свиѓа на секој, а тинејџерките никогаш нема да си поврзат едно со друго, туку ќе гледат колку е убаав. Лесно сварлива.
- The Wire е најдобра серија на сите времиња.

- Shawshank Redemption преценет. Крајот беше толку глуп, што го прави филмот просек.
- Star Wars и Harry Potter се глупи серијали.
- Full Metal Jacket ми изгледа како недовршен.

on a side note:
Како Шкорпион започнува предигра со дечко му:
- Срце ај да глеаме Game of Thrones
- Неќам, не ми е убава.
- Оооо сега ти ќе видиш!

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Реално 90% од култните филмови се или досадни, или преценети, или се направени за да се палат "несфатени души"

Kajgana Shop

На врв Bottom