Непопуларни филмски мислења

Lenny

Seventh Son of a Seventh Son
Член од
16 февруари 2012
Мислења
335
Поени од реакции
406
Boyhood беше просечен филм у сите аспекти,тоа шо се снимал 12 години нека бараат од гинис награда а не оскар(бај д веј Mr.Nobody прикажа одлично како изборите кои ќе ги направите како мал влијаат на вас и на тие околу)

Еди Редмејн у никој случај не заслужи да го земе оскарот,за до душа и Китон не беше одличен ама у споредба со Еди одглуми 10 пати боље

Edge of Tomorrow е далеку најдобар акционен филм у задниве 2-3 години у однос на иновативност,приказна,глума,ефекти

Член од
27 мај 2013
Мислења
3.527
Поени од реакции
4.706
Birdman e najgolemoto sranje ikad i u nikoj slucaj ne trebase da bide nitu nominiran a ne da zeme oskar

Член од
25 март 2012
Мислења
8.607
Поени од реакции
5.241
Дали летна бирдманот или ќерката и е надувана?

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.313
Поени од реакции
30.650
Знам дека ќе изедам хејт, ама мора да се искажам. Темава не е ни за серија ама фак ит не можам да ја најдам еквивалентната на оваа за серии.
Game of Thrones не е толку добра како што изгледа дека е. Да, првата и втората сезона се одлични, успеаа да го шокираат цел свет, буџетот е огромен и серијата е квалитетно направена. Некои од глумците се доста квалитетни и имаат потенцијал за многу повеќе.
Но, покрај се... Форматот на серијата е ултра предвидлив. Не приказната, форматот на секоја сезона. Го изгуби она surprise element кога секоја факинг 9 епизода се случува СПОИЛЕР.
Иде како рецепт за некоја манџа. Котелот нека се вика Game of Thrones. Тури елемент на фантазија, додади политика, 1 литро крв да прокрчка, и зачини со доволно цицки сцени, за да може да се направи рамнотежа помеѓу досадните делови(Читај Бран). Грижливо додади го фан-фаворит ликот и прикажи го во најдобро светло. Некаде кај 9 епизода ставете го котелот во рерна на "ЛЕЛЕ НЕ МИ СЕ ВЕРУВА ШТО СЕ СЛУЧИ" степени. Мора да се јаде свежо приготвено, инаку може да скисне од спојлери.
И пред да речете "Darling nema fkus", НЕ ја хејтам ГОТ, не велам дека е лоша, само велам дека го изгуби сјајот што го имаше во првите 2 сезони.

О|ивер シ

Анти.
Член од
14 октомври 2011
Мислења
1.569
Поени од реакции
3.018
Boyhood е прост филм.
------------------------------
Miles Teller е просечен актер, не знам зошто се форсира толку.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.633
Поени од реакции
31.842
Бетмените држат непотребно ептен високо место. Можда тој со 9.0 рејтинг да заслужува да биди да речеме во топ 50 филмови, aли 4-то место на IMDB никогаш.

Тој шо го турка Birdman надолу, глем сега на 8-мица стасал, абер нема од филмска уметност.

AniMagus

ペルソナ
Член од
20 октомври 2012
Мислења
1.161
Поени од реакции
4.293
Џенифер Лоренс е многу преценета, ништо посебна.
The Amazing Spiderman > Spiderman
Филмовите на Шварценегер ми се одлични.
Noah e многу потценет филм.
Rise of the Planets of the Apes е многу подобар од Dawn

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Mr & Mrs. Smith mi e megju omilenite filmovi.

Also, Brangelina e najdobroto neshto shto mu se ima slucheno na Holivid vo ovoj vek.

Okpozz

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
Ал пачино е супер само многу еднодимензионален.
Нема една асална актерка која ми го привлекува вниманието во повеќе од еден филм.
Афлек е одличен.
Blade runner е досаден филм освен крајот.
Red thin line e најглуп и најдосаден воен филм

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.498
Поени од реакции
18.187
Од чистокрвно помодарство, зашто сакам да бидам кул и да се фалам додека споделувам мислења за уметнички филмови додека сум во друштво, и покрај бројните негативни коментари решив да го пуштам Birdman. После 30 минути и наплив на надеж во два-три наврати дека конечно ќе се закачам за филмот, давајќи му шанса, сфатив дека залудно се напрегнувам и си ја мачам волјата.

Неверојатно е какви срања се обидува некој да ни ги подвали со назнака "уметност", и како демек автоматски срањето добива на вредност. Срањето си е срање секако, макар и "уметничко".

Kajgana Shop

На врв Bottom