Необично хоби

Член од
16 мај 2010
Мислења
116
Поени од реакции
1
Собирам користени кондоми кои што сум ги искористел имам голема колекција дома :drk::drk::drk::vozbud::vozbud:

Мортидо

занаетчија дете
Член од
15 февруари 2009
Мислења
1.874
Поени од реакции
1.087
Монети од по 1 денар??? Имам 100тина дома,незнам што да им правам :) у продавница не ги укрупниваат... пиши ПП,ке ти ги дадам...
Од по 1 денар имам и ја многу,боље купи ми цигари со нив.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
И јас изработувам Оригами инаку традиционална јапонска вештина за правење уметнички фигури со виткање на хартија, само што ова се 3D модуларни модели, повеќето ги подарувам на пријателчиња, имам ставено и на интернет за продажба, еве слики од досега направените, а сега работам и на авионче, змија и змеј :)
Леле супер. По колку време ги правиш?

Песимист

Добро информиран оптимист
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181
Собирав на времето пакли од Родео (тврдо) имав кај 1700 (помагаа сите пушачи околу мене) и престанав дека немаше место кај да ги ставам.Немам појма зошто ги собирав ама ете....А сега собирам BURАGo мотори ама имам 14 не купувам стално само кога ке начекам нешто најс,оти се повторуват каде и да идам се тие па тие.

Член од
26 јули 2009
Мислења
424
Поени од реакции
179
Леле супер. По колку време ги правиш?
Зависи за кое колку делчиња ми требаат, составувањето е брзо за 1 или 2 саати, но најмногу време одзема виткањето на делчињата или модулите едно по едно, за лебед на пример требаат околу 500 делчиња, но ако е хитно за 2-3 дена може да се направи било кое од Оригамите на сликите.

Член од
30 јуни 2008
Мислења
474
Поени од реакции
152
Пред некој ден почнав да се бавам со правење авиончиња од хартија, не оние најобични едрилици, туку Omniwing, Manta итд... за околу саат време се прави еден, толку е заразно се претвара во пасија :)

Член од
20 март 2009
Мислења
68
Поени од реакции
5
Пред некој ден почнав да се бавам со правење авиончиња од хартија, не оние најобични едрилици, туку Omniwing, Manta итд... за околу саат време се прави еден, толку е заразно се претвара во пасија :)
Има некој веб сајт за тоа?

Член од
28 декември 2008
Мислења
1.356
Поени од реакции
184
Има некој веб сајт за тоа?
и јас да пишам, колку да се известам за одговорот...
после тоа бришете ме

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Јас се заразив со филигранство и копаничарство.
Едвај чекам да дојде лето !

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Јас се заразив со филигранство и копаничарство.
Едвај чекам да дојде лето !
za drvorezbata sekoja chest - prava umetnost- prosto me voodushevuva

za sebe ne mozham da se pofalam so nekoe posebno- t.r. neobichno hobi- osven sobiranjeto rospisi- koi okolu godina dena gi pribiram- noooooooo, sestra mi ima stvarno retko hobi - bar za ovie nashi prostori retka darba- hobi za valjenje po shabloni- izleguvaa preubavi primeroci- gi praveshe so golema ljubov i trpanie, no, otkako se omazhi - so obvrski, deca... za hobito i ostanuva mnogu malku vreme -

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
za drvorezbata sekoja chest - prava umetnost- prosto me voodushevuva

za sebe ne mozham da se pofalam so nekoe posebno- t.r. neobichno hobi- osven sobiranjeto rospisi- koi okolu godina dena gi pribiram- noooooooo, sestra mi ima stvarno retko hobi - bar za ovie nashi prostori retka darba- hobi za valjenje po shabloni- izleguvaa preubavi primeroci- gi praveshe so golema ljubov i trpanie, no, otkako se omazhi - so obvrski, deca... za hobito i ostanuva mnogu malku vreme -
Да брат многу јака работа мада почетник сум ептен, што се вика појма немам.
Чекам летото да дојде ако немам работа на терен па имам ментор кој ќе ме подучи околу резбарството. Многу е тешко.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Да брат многу јака работа мада почетник сум ептен, што се вика појма немам.
Чекам летото да дојде ако немам работа на терен па имам ментор кој ќе ме подучи околу резбарството. Многу е тешко.
ne e bitno- dal si pochetnik-bitna e zhelbata - na net mozhesh ushte sega da najdesh razni portali so stvari koi ke te upatat, dur do leto- vekje ke bidesh navlezen vo rezbarstvoto ( a so mentorot ke prejdesh vednash na delo- bez dvoumenje)- ima polezni soveti, metodi na obrabotka na drvo, instrumenti, opisi na razni vidovi i tehniki na rezba , karakteristiki na sekoe drvo ......
kako i da e - mislam deka pokraj shto se smeta kako eden od drevnite zanaeti , toa e ke ti bide i prekrasno iskustvo- srekjno:smir:

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
ne e bitno- dal si pochetnik-bitna e zhelbata - na net mozhesh ushte sega da najdesh razni portali so stvari koi ke te upatat, dur do leto- vekje ke bidesh navlezen vo rezbarstvoto ( a so mentorot ke prejdesh vednash na delo- bez dvoumenje)- ima polezni soveti, metodi na obrabotka na drvo, instrumenti, opisi na razni vidovi i tehniki na rezba , karakteristiki na sekoe drvo ......
kako i da e - mislam deka pokraj shto se smeta kako eden od drevnite zanaeti , toa e ke ti bide i prekrasno iskustvo- srekjno:smir:
Хехе знам основни работи и гледам по нет има ама занает се учи директно од мајстор.
На тебе ти препорачувам филигранство, позаразно здравје ! :)

Kajgana Shop

На врв Bottom