Монети од по 1 денар??? Имам 100тина дома,незнам што да им правам у продавница не ги укрупниваат... пиши ПП,ке ти ги дадам...Собирам денарчиња. :/
Од по 1 денар имам и ја многу,боље купи ми цигари со нив.Монети од по 1 денар??? Имам 100тина дома,незнам што да им правам у продавница не ги укрупниваат... пиши ПП,ке ти ги дадам...
:pos2:Од по 1 денар имам и ја многу,боље купи ми цигари со нив.
Леле супер. По колку време ги правиш?И јас изработувам Оригами инаку традиционална јапонска вештина за правење уметнички фигури со виткање на хартија, само што ова се 3D модуларни модели, повеќето ги подарувам на пријателчиња, имам ставено и на интернет за продажба, еве слики од досега направените, а сега работам и на авионче, змија и змеј
Зависи за кое колку делчиња ми требаат, составувањето е брзо за 1 или 2 саати, но најмногу време одзема виткањето на делчињата или модулите едно по едно, за лебед на пример требаат околу 500 делчиња, но ако е хитно за 2-3 дена може да се направи било кое од Оригамите на сликите.Леле супер. По колку време ги правиш?
Има некој веб сајт за тоа?Пред некој ден почнав да се бавам со правење авиончиња од хартија, не оние најобични едрилици, туку Omniwing, Manta итд... за околу саат време се прави еден, толку е заразно се претвара во пасија
Пред некој ден почнав да се бавам со правење авиончиња од хартија, не оние најобични едрилици, туку Omniwing, Manta итд... за околу саат време се прави еден, толку е заразно се претвара во пасија
и јас да пишам, колку да се известам за одговорот...Има некој веб сајт за тоа?
za drvorezbata sekoja chest - prava umetnost- prosto me voodushevuvaЈас се заразив со филигранство и копаничарство.
Едвај чекам да дојде лето !
Да брат многу јака работа мада почетник сум ептен, што се вика појма немам.za drvorezbata sekoja chest - prava umetnost- prosto me voodushevuva
za sebe ne mozham da se pofalam so nekoe posebno- t.r. neobichno hobi- osven sobiranjeto rospisi- koi okolu godina dena gi pribiram- noooooooo, sestra mi ima stvarno retko hobi - bar za ovie nashi prostori retka darba- hobi za valjenje po shabloni- izleguvaa preubavi primeroci- gi praveshe so golema ljubov i trpanie, no, otkako se omazhi - so obvrski, deca... za hobito i ostanuva mnogu malku vreme -
ne e bitno- dal si pochetnik-bitna e zhelbata - na net mozhesh ushte sega da najdesh razni portali so stvari koi ke te upatat, dur do leto- vekje ke bidesh navlezen vo rezbarstvoto ( a so mentorot ke prejdesh vednash na delo- bez dvoumenje)- ima polezni soveti, metodi na obrabotka na drvo, instrumenti, opisi na razni vidovi i tehniki na rezba , karakteristiki na sekoe drvo ......Да брат многу јака работа мада почетник сум ептен, што се вика појма немам.
Чекам летото да дојде ако немам работа на терен па имам ментор кој ќе ме подучи околу резбарството. Многу е тешко.
Хехе знам основни работи и гледам по нет има ама занает се учи директно од мајстор.ne e bitno- dal si pochetnik-bitna e zhelbata - na net mozhesh ushte sega da najdesh razni portali so stvari koi ke te upatat, dur do leto- vekje ke bidesh navlezen vo rezbarstvoto ( a so mentorot ke prejdesh vednash na delo- bez dvoumenje)- ima polezni soveti, metodi na obrabotka na drvo, instrumenti, opisi na razni vidovi i tehniki na rezba , karakteristiki na sekoe drvo ......
kako i da e - mislam deka pokraj shto se smeta kako eden od drevnite zanaeti , toa e ke ti bide i prekrasno iskustvo- srekjno:smir: