Необично хоби

B

black angel

Гостин
jas si sobiram salfetki imam prilicno mnogu bidejki i majkami kako pomlada sobirala pa mi ostanaa

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
јас собирав музика... на хард диск... имав преку 40 000 песни пред 3 месеци... ама при несреќа отидоа во вода... бев тажен.. сега се враќам во форма само 10 000

eMilanist

Ursus domesticus
Член од
27 септември 2007
Мислења
2.401
Поени од реакции
1.832
Во последно време се занимавам со правење ножеви. Интересна работа:helou:.

By Me

BLAH....
Член од
10 февруари 2008
Мислења
1.121
Поени од реакции
29
Во последно време се занимавам со правење ножеви. Интересна работа:helou:.
ај кажи како се прават ножеви ако сакаш, од што материјал, бла бла бла и такви неко иработи

eMilanist

Ursus domesticus
Член од
27 септември 2007
Мислења
2.401
Поени од реакции
1.832
Сечива обично нарачувам преку нет (www.brisa.fi , на сајтот има и материјал за рачки и се што ти треба за да си направиш нож.
Може и да се прават от турпија, ама тие одпосле се калат, а калењето е малку сложена постапка.
За рачка можеш да користиш и цреша, орев, слива (коренот од сливата има интересна текстура).
Каков нож сакаш и зашто би го користел?
Уф....многу има за пишување, ај еве неколку туторијали, тука сум за помош.
1
2
3
4
Штета што www.outdoors-magazine.com веќе не работи, бевме 20-ина души од екс Ју кои се занимаваме со кнајфејмејкинг. Имаше тука туторијали и на српски.
п.с. Се надевам дека нема да го користите ножот како оружје.

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
јас ко помала незнам со кој ум ама знам шема беше тогаш да се собираат црнки од моливи,боици..
бев забавче и со душа чекав да ми се скрши некоја боичка или молив и ги ссобирав во едно ќесе и собрав цел најлон..
и шо им напрајв? Ги стадов во едно тенџере со зовриена вода и се испушти бојата и се радвев:tapp::pos2::pos2:
сеа ко ке ми текни на то ми ида да се убијам,:uvo:

mean

:пипи:
Член од
12 октомври 2008
Мислења
587
Поени од реакции
24
Ко помала собирав онакви миризливи тефтерчиња, самолепливи сликички за у албуми (од барби до ребелде уеј :pos:)
Сеа собирам упаљачи, ама не оние од 10 ден шугавине, туку такви убави (бикчиња, крикет, некои со интересни шари, мали, големи, секакви...), имам негде околу 50тина. Секако не се само мои, во ова придонеле и моите другар(к)и :wink:
Исто така собирам шишенца од парфеми, нив ги имам околу 20 и сите се мои :icon_lol:

FrEaKy GiRL

...FaLLeN AnGeL...
Член од
20 јули 2007
Мислења
623
Поени од реакции
28
Се собирам:) Џоа канта за отпадоци:):pos2:
Не шала на страна, ама мн. работи собирам. За спомен. И за место да зафаќаат:)
Собирам шеќерчиња(Бог знае колку ги имам), собирам етикети од алишта што ќе си ги купам, потоа влезници од театри, кина и разнорани журки и манифестации:uvo:, др. чек да ми текне...хммм... летно време собирам школки по плажа:), собирам се што има од Хари Потер(од интервјуа и сликички, па се до чаши, чорапи и ханаплас:)), собирам списанија...ок тоа не е собирање, само што кога ќе ги купам не ги фрлам:), шишиња од истрошени парфеми, си ги собирам сите оние желби од цигари што се праат од опаковките, ако ми се паднале на мене, собирам...ај доста ми беше, мислам дека доволно работи изнакажав:)
Иии да...за крај:) Си собирам и маски, онакви веценијански во мала верзија:):vozbud:

п.с. не ми личи станот на ѓубретара, не помислувајте такво нешто. Се е уредно средено на некое место. :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Член од
30 ноември 2008
Мислења
40
Поени од реакции
9
искрено и јас како тебе собирам се што ќе мислам дека ќе ми остане во драго сеќавање ... ама у последно време собирам само фискални сметки ... ауу поим неам колку само дома ги имам у една кутија ...
а исто така многу ме интересира хороскоп и у еден фолдер што се вика Х О Р О С К О П у натре ставам се што ќе најдам на нет за хороскопот и хороскопските знаци (какви се што се, па ваков хороскоп, наков и 300 други чуда)

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
Ja собирам флаши од пиво :) Ама сам шо ќе го испијам :) Ама сеа само 3 ми останале дома :/

Едит: Сеа почнав у скоро време да колектирам Аниме... цели сезони даунлоуд и бап на цД :)

Член од
3 декември 2008
Мислења
133
Поени од реакции
6
искрено и јас како тебе собирам се што ќе мислам дека ќе ми остане во драго сеќавање ... ама у последно време собирам само фискални сметки ... ауу поим неам колку само дома ги имам у една кутија ...
а исто така многу ме интересира хороскоп и у еден фолдер што се вика Х О Р О С К О П у натре ставам се што ќе најдам на нет за хороскопот и хороскопските знаци (какви се што се, па ваков хороскоп, наков и 300 други чуда)
Не си единствена у фискални сметки, само шо ја у наоФчаник ги чувам.

_iva*

Шмизла у хороскоп
Член од
6 декември 2008
Мислења
163
Поени од реакции
8
Собирам разни билети имам околу 30-35 сега за сега : кино, театар, ски-лифт, концерти, автобус... :D

Член од
12 јуни 2008
Мислења
5.227
Поени од реакции
973
Јас собирав тапи од шишиња,постери...и ред други работи:)... а што гледав на ТВ еден собирал ластици и си направил топка незнам колку голема...

Член од
27 јуни 2008
Мислења
1.543
Поени од реакции
42
Пред 2-3 години кај баба во маало едни деца сечеа слики од некролозите во весниците и ги собираа.Дури и се менуваа ако имаат дупликати од иста личност:uvo:.Хоби - понеобично здравје :toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom