Нема да има странски фудбал на ТВ во недела!

Член од
31 мај 2009
Мислења
1.257
Поени од реакции
2.595
Воглавно, во другите држави, истите специјализирани спортски телевизии пренесуваат и домашно и странски првенства, па гледаат некако да ги усогласат термините. Секако, своето е прво, но како шо реков, гледаат да можат да следат и Англија, Шпанија, Италија. Албанија е така, Србија можам да речам дека е така. Германија исто, мислам и Австрија. Италија има Премиер Лига секако, за Шпанија не знам....итн, итн...
Друже до некаде се согласувам со тебе, според мене најбитно е да се пренесува нашето домашно првенство па доколку постои можност немам ништо против да се пренесува и некое од странските но сепак најбитно е да се пренесува нашето првенство и со оглед на оваа ситуација како што е, ми се допаѓа овој концепт вака да биде, да го има нашето првенство а да нема странско, затоа што подобро да го има нашето првенство а да нема странско, отколку обратно.

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Мене искрено па ми скурче фудбалов. Секој ден утакмици шпанско итаљанско германско француско холандско... преку куров више. Лига на шампиони ја направија ко цигански панаџур, секој ден фудбал. Ма осим Звезда, Европско, Светско и Квалификации, ништо друго не ме занима.

MAKEDONEC_PP

ПОБЕДАШ
Член од
7 декември 2007
Мислења
778
Поени од реакции
74
Мене и не ми пречи толку шо нема да ги гледам Милан-Катанија!!! Дербите си се навечер така да никој што сака ЕКСТРА фудбал нема да биде хендикепиран!!! А дека е најјако СВОЈОТ КЛУБ да го гледаш во живо...НАЈЈАКО Е...кој почувствувал, тој знае!!!

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Тој што беше вчера на стадион, и за прв пат ја доживеа еуфоријата кога Пандев погоди за 1-0 знае како е да се гледа пред телевизор и во живо. Сите други муабети се излишни.

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Знам дека ова го има и во други земји, а и уште од лани или пред 2 години имаше некакви најави за ова кај нас ама не се реализира тогаш. Во основа го поддржувам давањето пренос од македонското првентво, ама не ми се допаѓа да не можа да гледам ништо друго во тоа време.
Како што кажаа и други погоре најдобро ќе беше да се усогласат некако термините за да може да се гледаат и двете.
Сепак ако земеме дека ние имаме огромна пауза меѓу есенски и пролетен дел, тоа значи дека ќе има и доста недели кога нема да го има проблемот.

LeoMessi10

Lionel Andress Messi
Член од
12 април 2008
Мислења
2.316
Поени од реакции
268
Ја баш преска глеав на Сител имаше реклама за недела!

Член од
10 февруари 2007
Мислења
4.773
Поени од реакции
2.082
Сител Телевизија

НЕДЕЛА 16.08.2009

14.30 МАНЧЕСТЕР Ј. - БИРМИНГЕМ : АНГЛИСКО ПРВЕНСТВО - пренос

Ќе има странски фудбал, или грешат овие од Сител ?

Jockata

Рапериште
Член од
13 август 2009
Мислења
158
Поени од реакции
7
Мора да има не за џабе си ги откупија договорите а Харалампие може да оди да се слика на кејот.

Член од
8 октомври 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
20
Сител Телевизија

НЕДЕЛА 16.08.2009

14.30 МАНЧЕСТЕР Ј. - БИРМИНГЕМ : АНГЛИСКО ПРВЕНСТВО - пренос

Ќе има странски фудбал, или грешат овие од Сител ?
Забраната почнува во 15:30 и трае до 18:00. Изгледа ќе имаат право телевизииве да емитуваат натпревари што почнуваат 1 саат пред забраната.

Од 17 играат Спудс - Ливерпул, а нив ги нема на програмската шема на Сител. :toe:

член1став3

сеирџија
Член од
10 февруари 2009
Мислења
446
Поени од реакции
13
Целава оваа работа со забраниве е смешна, ако ти сакаш да се гледа Македонско првенство, тогаш не треба да забрануваш преноси на странските првенства, него треба да вложиш во фудбалот, да ги смениш лоповите што се на власт, да се работи на подигањето на нмивото на атрактивност на нашите играчи, да се задржуваат сите млади играчи кои можат да допринесат за добар фудбал.
Е кога ќе го направат тоа, кога ќе имаме силна лига и силни тимови, тогаш можат 100 преноси да ми дадат, ја ќе отидам на стадион и ќе гледам Македонски фудбал, то тогаш, жално е што ни ускратуваат да уживаме у фудбалот.

Член од
30 јули 2007
Мислења
1.391
Поени од реакции
86
Игорче за утре најави дека ке ги гледаме во живо Манчестер и тоа од 14.30 или ја тоа лошо слушнав? :)

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.046
Поени од реакции
1.175
Игорче за утре најави дека ке ги гледаме во живо Манчестер и тоа од 14.30 или ја тоа лошо слушнав? :)
И јас слушнав дека ќе го пренесуваат Манчестер :)

Ibrakadabra

Wimoweh, wimoweh...
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.672
Поени од реакции
790
Хммм... ако забраната почнува од 15:30, и трае до 18, а Сител најавува натпревар од 14:30, зошто Телма не би давала од 15:00?

Што би значело дека ќе гледаме Калчо... топ топ...

Ах колку сакам кретениве од А1 да го :pusk::pusk::pusk:

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Хммм... ако забраната почнува од 15:30, и трае до 18, а Сител најавува натпревар од 14:30, зошто Телма не би давала од 15:00?

Што би значело дека ќе гледаме Калчо... топ топ...

Ах колку сакам кретениве од А1 да го :pusk::pusk::pusk:
И ја затоа се чудам штом ќе може да се игра од 14:30 сигурно нема да даваат едно полувреме..

Kajgana Shop

На врв Bottom