На северот на Косово напнато

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
“Цивилна Одбрана“ организацијата раководена од Јовица Лазаревиќ и Десимир Јаничијевиќ , е сомничена за нападот во Митровица , при што беше убиен еден албанец , а ранети беа неговата сопруга и четирите деца.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
фми, се надевам дека многу скоро ќе имате автономија на ромите во Бугарија а не да се иживувате над нив.
Извини, но ние не се викаме Србиja или Jгославиja и имаме мегуетнички модел, коjто работи и е многу постабилен от сите видени досега на Балканот.

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
“Цивилна Одбрана“ организацијата раководена од Јовица Лазаревиќ и Десимир Јаничијевиќ , е сомничена за нападот во Митровица , при што беше убиен еден албанец , а ранети беа неговата сопруга и четирите деца.
ma neka umrat site be !

Член од
24 март 2010
Мислења
15.317
Поени од реакции
26.245
Извини, но ние не се викаме Србиja или Jгославиja и имаме мегуетнички модел, коjто работи и е многу постабилен от сите видени досега на Балканот.
Искрено, ви завидувам на „меѓуетничкиот“ модел што го имате. Секоја чест за тоа. Најсериозно.

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Горенаведените колку сакаат нека бидат на број кога сте сите еден народ, освен грците.

Поставуваш клипови од јутуб, а таму можеш да најдеш уште многу слични вакви ама каде зборуваат за албанците.
Пушти навака да видам, не сум наишол а барав.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
1.543
Поени од реакции
767
Стави извор под секоја вест. Така ќе ја сметаме за релевантна. Еве на пример една од денес:
Обијена црква Светог Јована из косовско-каменичког села са истим именом.
Линк

Член од
14 август 2006
Мислења
45.279
Поени од реакции
84.392
Стави извор под секоја вест. Така ќе ја сметаме за релевантна. Еве на пример една од денес:
Обијена црква Светог Јована из косовско-каменичког села са истим именом.
Линк
Голем ташак, кај нас колку обија запалија и осквернавија само оваа година? Ова е за Албанците бизнис ес јужуал. Нешто што му доаѓа како нормално.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
1.543
Поени од реакции
767
Голем ташак, кај нас колку обија запалија и осквернавија само оваа година? Ова е за Албанците бизнис ес јужуал. Нешто што му доаѓа како нормално.
Ако, ама нека се види реалната слика. Пробува некој намерно да ја изврти сликата и да ги претстави Албанците како жртви, а има мал милион случаеви на претепани Срби, запалени цркви, еве барем јас за два дена најдов 2 цркви ограбени, еден 66 годишен Србин претепан.

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Ако, ама нека се види реалната слика. Пробува некој намерно да ја изврти сликата и да ги претстави Албанците како жртви, а има мал милион случаеви на претепани Срби, запалени цркви, еве барем јас за два дена најдов 2 цркви ограбени, еден 66 годишен Србин претепан.
Не ми е јасно мене како тоа Србите правеле вака така ѕверства во Косово кога до пред 20тина години они биле 30% таму сеа се 5% o_O кој кого пробркал тука значи ??

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Член од
24 март 2010
Мислења
15.317
Поени од реакции
26.245
Меѓуетничкиот модел наречен Всички Блгари...

:)
Баш е меѓуетнички. Ама функционира супер. Добро понекогаш треба да дојдат на помош автобуси, возови и други транспортни сретства, ама ретко тоа. :D

Мене ме импресионира како вакви работи им проаѓаат глатко на меѓународна сцена.

Член од
25 јануари 2012
Мислења
130
Поени од реакции
68
Еве го мегуетничкиот модел во Бугариjа.

И скинхедсите почнаа...

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Мене ме импресионира како вакви работи им проаѓаат глатко на меѓународна сцена.
Си ја завршија Бугарите работата совреме, кога сеуште не беа стапени на сцена демагогиите од крајот 20 век. Мултиетнички општества, права на маргинализираните групи, и слични срања. Имаше шанса и Слободан да примени сличнен модел, но отиде глупакот да војува по Босна и Хрватска. Потоа беше касно. Ќе плаќаат Славјанските народи на Балканот за глупостите на Милошевиќ уште долго време. А Албанците треба споменик да му кренат. Веднаш до споменикот на Клинтон...

M

.:makedonec:.

Гостин
Си ја завршија Бугарите работата совреме, кога сеуште не беа стапени на сцена демагогиите од крајот 20 век. Мултиетнички општества, права на маргинализираните групи, и слични срања. Имаше шанса и Слободан да примени сличнен модел, но отиде глупакот да војува по Босна и Хрватска. Потоа беше касно. Ќе плаќаат Славјанските народи на Балканот за глупостите на Милошевиќ уште долго време. А Албанците треба споменик да му кренат. Веднаш до споменикот на Клинтон...

Aуууу абе остај многу добро си ја завршија бугарите (татарите) работата ''на време'' ... нели гледаш дека населението од бугарска националност се иселува во Германија, Франција, Италија итн... а другите како што се турците, ромите па и македонците се намножуваат и стануваат се поголем процент, бугарија е држава со најмал прираст у Европа (а богами и пошироко) ... впрочем тие не ни имаат прираст они се у минус нон - стоп, од 8 600 000 население (пред 25 години) , денес имаат 7 360 000,... мислам дека тука е очигледна разликата... цел милион народ им избегал и тоа 90 % од тие што избегале се бугари !:tapp:

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Aуууу абе остај многу добро си ја завршија бугарите (татарите) работата ''на време'' ... нели гледаш дека населението од бугарска националност се иселува во Германија, Франција, Италија итн... а другите како што се турците, ромите па и македонците се намножуваат и стануваат се поголем процент, бугарија е држава со најмал прираст у Европа (а богами и пошироко) ... впрочем тие не ни имаат прираст они се у минус нон - стоп, од 8 600 000 население (пред 25 години) , денес имаат 7 360 000,... мислам дека тука е очигледна разликата... цел милион народ им избегал и тоа 90 % од тие се бугари !:tapp:
И населението од Полска, Романија и другите екс комунистички нови членки на ЕУ се иселува по Британија и Германија. Нема тоа многу врска со муабетот овде...

Kajgana Shop

На врв Bottom