На северот на Косово напнато

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Со Србија имате проблеми за црквата, со Бугарите за јазикот и нацијата, со Грците името..
Има разлика бе другар, проблем со црквата ама со народот не, проблем со јазикот ама доаѓаат Бугари навака и ние на концерти им идеме и топ се слагаме. Политичките неслагања знаеме на страна да ги тргнеме :)

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Има разлика бе другар, проблем со црквата ама со народот не, проблем со јазикот ама доаѓаат Бугари навака и ние на концерти им идеме и топ се слагаме. Политичките неслагања знаеме на страна да ги тргнеме :)
Епа тоа ти викам и јас...има многу албанци што секоја година одат на одмор во Бугарија и имаат само пофални зборови.

Е сега на грците им одите ама не ви доаѓаат :)

Политичките несогласувања секогаш се оставаат настрана кога се работи за луѓе кои одат некаде само да уживаат.
--- надополнето: 10 април 2012 во 01:38 ---
неверојатно е колку вие го негирате ова а знаете дека е вистина... - ваљда неможеме сите да измислуваме?
Хах каква вистина бе. Тоа ти е муабет како јас да ти кажам сега дека неверојатно вие македонците како не се сакате меѓусебе, особено Битолчани и Скопјани.

Јас само знам дека кога одам во Албанија сум примен многу добро исто како кога и они доаѓаат тука.
Ама кога го запалија знамето на Македонија во Албанија, кога одржа протести во центарот на Тирана тогаш сите бевме исти нели...;)

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Овде луѓето незнаат да разграничат некои основни поими.
Ако со некој си имаш добар ден, пар муабета незначи дека си живееш добро.Таков е случајот Македонци-Албанци.
Најбанален е примерот со концерти, одмори ова она.Љубовта, пријателството се мери според бракови, врски, желба да се ородиш со некој.Српско-македонски бракови имаш еден куп, а тоа е доволен доказ дека Македонците и Србите живеат најнормално без никакви проблеми.Било кој Македонец да отиде во Србија ниедна српска фамилија нема да му прави проблем ако сака да им ожени ќерка.Јас такво нешто не сум слушнал.Исто така било кој Србин да дојде во Македонија нема никој ништо да му каже.Се ова другово е вештачки создадено.

Македонци никогаш немале на локално ниво проблеми со Срби, Хрвати, Бугари, Словенци.Никогаш.Баш напротив сите имаат ептен убаво мислење за Македонците како лојален, цивилизиран и чесен народ.Прашајте било кого.А, од друга страна прашајте ги овие да ви кажат што мислат за Албанците.Коса им се крева.Одат по Црна Гора, Бугарија и Грција се претставуваат како Бојан, Филип, Матеј, Александар, лажат дека се Македонци колку да ги дружи некој.Мои другари коишто студираа во Софија напекле некој Потурак од Гостивар.Ги лажел дека се вика Бојан, а они му прочитале во пасош дека се вика ...../

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Епа тоа ти викам и јас...има многу албанци што секоја година одат на одмор во Бугарија и имаат само пофални зборови.

Е сега на грците им одите ама не ви доаѓаат :)

Политичките несогласувања секогаш се оставаат настрана кога се работи за луѓе кои одат некаде само да уживаат.
Па на Грците никој не им иде од љубов, се иде пошо има убави плажи и море, они за што да ни доаѓаат? o_O

Кој ти е примеров со Албанците и Бугарите? Кои допирни точки ги имате па тој пример да ми го даваш? Да има и Македонци што биле во Шведска и само пофални зборови имаат за нив... Е тој муабет ми го пушти сеа. Факт дека ретко кој има за вас пофални зборови а да бил во контакт со вас.

п.с. Јас сум Србин, за мојот народ има и тоа како стереотипи, и знам како е да ги трпиш. Само има разлика, нашите се рушат во моментот кога ќе отидеш у Србија и те пречекаат у оној нивни препознатлив стил. А вие само ги потврдувате и цементирате стереотипите со разноразни тепачки, напади итн.
--- надополнето: 10 април 2012 во 01:42 ---
Овде луѓето незнаат да разграничат некои основни поими.
Ако со некој си имаш добар ден, пар муабета незначи дека си живееш добро.Таков е случајот Македонци-Албанци.
Најбанален е примерот со концерти, одмори ова она.Љубовта, пријателството се мери според бракови, врски, желба да се ородиш со некој.Српско-македонски бракови имаш еден куп, а тоа е доволен доказ дека Македонците и Србите живеат најнормално без никакви проблеми.Било кој Македонец да отиде во Србија ниедна српска фамилија нема да му прави проблем ако сака да им ожени ќерка.Јас такво нешто не сум слушнал.Исто така било кој Србин да дојде во Македонија нема никој ништо да му каже.Се ова другово е вештачки создадено.

Македонци никогаш немале на локално ниво проблеми со Срби, Хрвати, Бугари, Словенци.Никогаш.Баш напротив сите имаат ептен убаво мислење за Македонците како лојален, цивилизиран и чесен народ.Прашајте било кого.А, од друга страна прашајте ги овие да ви кажат што мислат за Албанците.Коса им се крева.Одат по Црна Гора, Бугарија и Грција се претставуваат како Бојан, Филип, Матеј, Александар, лажат дека се Македонци колку да ги дружи некој.Мои другари коишто студираа во Софија напекле некој Потурак од Гостивар.Ги лажел дека се вика Бојан, а они му прочитале во пасош дека се вика ...../
:pos::pos::pos::pos::pos: Здраво јас сум Аљиксандар.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Па на Грците никој не им иде од љубов, се иде пошо има убави плажи и море, они за што да ни доаѓаат? o_O

Кој ти е примеров со Албанците и Бугарите? Кои допирни точки ги имате па тој пример да ми го даваш? Да има и Македонци што биле во Шведска и само пофални зборови имаат за нив... Е тој муабет ми го пушти сеа. Факт дека ретко кој има за вас пофални зборови а да бил во контакт со вас.

п.с. Јас сум Србин, за мојот народ има и тоа како стереотипи, и знам како е да ги трпиш. Само има разлика, нашите се рушат во моментот кога ќе отидеш у Србија и те пречекаат у оној нивни препознатлив стил. А вие само ги потврдувате и цементирате стереотипите со разноразни тепачки, напади итн.
Примеров ми е таков пошто муабетот беше за односите меѓу Балканските народи.
Кога ти викам имаат пофални зборови, ти велам дека се задоволни од пречекот таму, не пофални зборови за плажите она ова...пошто мислам јасно е за што зборуваме.

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Примеров ми е таков пошто муабетот беше за односите меѓу Балканските народи.
Кога ти викам имаат пофални зборови, ти велам дека се задоволни од пречекот таму, не пофални зборови за плажите она ова...пошто мислам јасно е за што зборуваме.
Не ме разбираш... Вас треба да ве пофалат не вие да фалите, некој да ми каже вака:„Не е вистина тоа што го зборите за Албанците, они се баш фин народ.“ Барем во овој мој живот да запознаам 20 такви луѓе и јас ќе бидам задоволен.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Не ме разбираш... Вас треба да ве пофалат не вие да фалите, некој да ми каже вака:„Не е вистина тоа што го зборите за Албанците, они се баш фин народ.“ Барем во овој мој живот да запознаам 20 такви луѓе и јас ќе бидам задоволен.
Кој очекуваш да не фали...србите, грците??

Тоа што вас (србите) ве фалат македонците, грците па и црногорците...стај ги тука сите словенски народи тоа не значи дека сте подобри од албанците.

Ни јас не сум слушнал некој освен горенаведените да ве фали вас!

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Кој очекуваш да не фали...србите, грците??

Тоа што вас (србите) ве фалат македонците, грците па и црногорците...стај ги тука сите словенски народи тоа не значи дека сте подобри од албанците.

Ни јас не сум слушнал некој освен горенаведените да ве фали вас!
Па ти знаеш колку се на број горенаведените? :)
Згора на ова идат и сите Европјани кои биле во Србија, а пред да дојдат им било страв да не бидат линчувани. После Евровизијата поготово, Европско у ракомет и други настани, гледаат луѓето дека се изманипулирани од медиуми.

Дечково нека ти биде пример, разгледај имаш многу вакви по ЈуТјуб :)

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053

--- надополнето: 10 април 2012 во 01:42 ---

:pos::pos::pos::pos::pos: Здраво јас сум Аљиксандар.
Кој бил во Белград, Нови Сад, Ниш и мал милион други места низ Србија знае на какво цивилизациско ниво се Србите, а кој бил во Косово и Западна Македонија знае на какво ниво се Арнаутите.
Потурците можат преку пропаганди и разни телевизии да лажат, продаваат лажна пропаганда на угнетени и тепани, ама реалноста е друга.
Американците и Европа ги подржува ради интереси да го контролираат Косово, ресурсите и овој дел од Балканот.Знаат дека ако Србија го контролира Косово индиректно Косово го контролираат и Русите.Ако ги нема Србите на Косово ќе ги нема и Русите.Се е тоа политика, но обичен странец, обичен Европеец неможеш да го прелажеш.Во Белград се забавува светска елита, имаат најдобар ноќен живот, странци се забавуваат најнормално, а прашај го овој Дритон зошто странци не одат по албански кафаќи, не се дружат со нив, не се мешаат со нив и ред други работи?
Америка индиректно ги подржува Албанците, а ќерката на бившиот амерички амбасадор остана да живее во Скопје со својот дечко Македонец.Нели ние сме егзекутори ?Зошто сите странски амбасадори во Македонија ги праќаат своите деца, ќерки да се школуваат, дружат, еманципираат, социјализираат, женат, мажат со Македонци, а не со Албанци?Нели ние сме егзекутори, дискриминатори?Или, тие деца знаат дека ако направат муабет со некоја Шпреса од Чаир ќе јадат нож и ќе го бркаат до Лондон?

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Па ти знаеш колку се на број горенаведените? :)
Згора на ова идат и сите Европјани кои биле во Србија, а пред да дојдат им било страв да не бидат линчувани. После Евровизијата поготово, Европско у ракомет и други настани, гледаат луѓето дека се изманипулирани од медиуми.

Дечково нека ти биде пример, разгледај имаш многу вакви по ЈуТјуб :)

Горенаведените колку сакаат нека бидат на број кога сте сите еден народ, освен грците.

Поставуваш клипови од јутуб, а таму можеш да најдеш уште многу слични вакви ама каде зборуваат за албанците.

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Сите амбасадори, странски претставници во Македонија ги праќаат своите деца да се школуваат, социјализираат и дружат со Македонци, а не со Албанци, затоа што знаат дека се стока и насилни.Пропагандата може да прелаже, али не и секјдневните ситуации.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Дардан голем Албанецу, вие извршивте ПРОМЕНА НА ГРАНИЦИ со воена сила, првпат после втората светска војна. Нарушено е меѓународното право. Ова е втор обид после Хитлер на овие простори од страна на Албанците.

Падот на САД е и пад на западот, комплет со се Ватикан и сите нивни сателити.
Коj прв послед ВСВ посегна на Косово со прочистуване на администрациja от албанци, со прекинуване на правата на Косово ? Коj тераше србите и црногорците во Косово да се бунат на митинзи?

Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.605
Поени од реакции
748
Мора уште нешто да се знае, ако се подели Косово,ќе има домино ефект и во Западна Македонија, ама доколку МКД не успее да влезе во НАТО..

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Реален, оти мислиш дека доминото нема да избие на Белопонез, каде нашите Славјани живееа по словото на белазгиската култура и цивилизација.

фми, се надевам дека многу скоро ќе имате автономија на ромите во Бугарија а не да се иживувате над нив.

Kajgana Shop

На врв Bottom