Извини, но ние не се викаме Србиja или Jгославиja и имаме мегуетнички модел, коjто работи и е многу постабилен от сите видени досега на Балканот.фми, се надевам дека многу скоро ќе имате автономија на ромите во Бугарија а не да се иживувате над нив.
ma neka umrat site be !“Цивилна Одбрана“ организацијата раководена од Јовица Лазаревиќ и Десимир Јаничијевиќ , е сомничена за нападот во Митровица , при што беше убиен еден албанец , а ранети беа неговата сопруга и четирите деца.
Искрено, ви завидувам на „меѓуетничкиот“ модел што го имате. Секоја чест за тоа. Најсериозно.Извини, но ние не се викаме Србиja или Jгославиja и имаме мегуетнички модел, коjто работи и е многу постабилен от сите видени досега на Балканот.
Пушти навака да видам, не сум наишол а барав.Горенаведените колку сакаат нека бидат на број кога сте сите еден народ, освен грците.
Поставуваш клипови од јутуб, а таму можеш да најдеш уште многу слични вакви ама каде зборуваат за албанците.
Стави извор под секоја вест. Така ќе ја сметаме за релевантна. Еве на пример една од денес:“Цивилна Одбрана“ организацијата раководена од Јовица Лазаревиќ и Десимир Јаничијевиќ , е сомничена за нападот во Митровица , при што беше убиен еден албанец , а ранети беа неговата сопруга и четирите деца.
ЛинкОбијена црква Светог Јована из косовско-каменичког села са истим именом.
Голем ташак, кај нас колку обија запалија и осквернавија само оваа година? Ова е за Албанците бизнис ес јужуал. Нешто што му доаѓа како нормално.Стави извор под секоја вест. Така ќе ја сметаме за релевантна. Еве на пример една од денес:
Обијена црква Светог Јована из косовско-каменичког села са истим именом.
Линк
Ако, ама нека се види реалната слика. Пробува некој намерно да ја изврти сликата и да ги претстави Албанците како жртви, а има мал милион случаеви на претепани Срби, запалени цркви, еве барем јас за два дена најдов 2 цркви ограбени, еден 66 годишен Србин претепан.Голем ташак, кај нас колку обија запалија и осквернавија само оваа година? Ова е за Албанците бизнис ес јужуал. Нешто што му доаѓа како нормално.
Не ми е јасно мене како тоа Србите правеле вака така ѕверства во Косово кога до пред 20тина години они биле 30% таму сеа се 5% кој кого пробркал тука значи ??Ако, ама нека се види реалната слика. Пробува некој намерно да ја изврти сликата и да ги претстави Албанците како жртви, а има мал милион случаеви на претепани Срби, запалени цркви, еве барем јас за два дена најдов 2 цркви ограбени, еден 66 годишен Србин претепан.
Меѓуетничкиот модел наречен Всички Блгари...Искрено, ви завидувам на „меѓуетничкиот“ модел што го имате. Секоја чест за тоа. Најсериозно.
Баш е меѓуетнички. Ама функционира супер. Добро понекогаш треба да дојдат на помош автобуси, возови и други транспортни сретства, ама ретко тоа.Меѓуетничкиот модел наречен Всички Блгари...
Си ја завршија Бугарите работата совреме, кога сеуште не беа стапени на сцена демагогиите од крајот 20 век. Мултиетнички општества, права на маргинализираните групи, и слични срања. Имаше шанса и Слободан да примени сличнен модел, но отиде глупакот да војува по Босна и Хрватска. Потоа беше касно. Ќе плаќаат Славјанските народи на Балканот за глупостите на Милошевиќ уште долго време. А Албанците треба споменик да му кренат. Веднаш до споменикот на Клинтон...Мене ме импресионира како вакви работи им проаѓаат глатко на меѓународна сцена.
Си ја завршија Бугарите работата совреме, кога сеуште не беа стапени на сцена демагогиите од крајот 20 век. Мултиетнички општества, права на маргинализираните групи, и слични срања. Имаше шанса и Слободан да примени сличнен модел, но отиде глупакот да војува по Босна и Хрватска. Потоа беше касно. Ќе плаќаат Славјанските народи на Балканот за глупостите на Милошевиќ уште долго време. А Албанците треба споменик да му кренат. Веднаш до споменикот на Клинтон...
И населението од Полска, Романија и другите екс комунистички нови членки на ЕУ се иселува по Британија и Германија. Нема тоа многу врска со муабетот овде...Aуууу абе остај многу добро си ја завршија бугарите (татарите) работата ''на време'' ... нели гледаш дека населението од бугарска националност се иселува во Германија, Франција, Италија итн... а другите како што се турците, ромите па и македонците се намножуваат и стануваат се поголем процент, бугарија е држава со најмал прираст у Европа (а богами и пошироко) ... впрочем тие не ни имаат прираст они се у минус нон - стоп, од 8 600 000 население (пред 25 години) , денес имаат 7 360 000,... мислам дека тука е очигледна разликата... цел милион народ им избегал и тоа 90 % од тие се бугари !