Јас сум најголемото цмиздрало и не можам на луѓето да им кажам дека ги сакам, а да не се расплачам, а за филмови па да не правиме муабет...
1. Anyway, секогаш кога ќе се спомне тажна сцена на филм, покрај овие вашиве, прво ми паѓа на памет
About a boy и кога малото ја пее Killing me softly на фестивалот за детски таленти, а нема музичка придружба и никој од публикава не реагира да го поддржи, а на малово гласчето му трепери и готово е да пукне да плаче у секој момент...Ама тогаш доаѓа Hugh Grant and another once...the day was saved by Hugh Grant!
2. После иде Before the rain и: Пукај, бе братучед...Пукај!...Александар Кирков умира на земјата што ги знае неговите коски, почнува да врне, а Вања Лазарова ја пее онаа што нам ни е позната како: Со маки сум се родила, а во саундтракот оди како Death of Alexander...
3. Во 1 000 000 $ Baby, кога боксерката го моли тренерот да и ги „скрати маките“ и пред да и шприца инјекција тренерот, оваа го прашува што значи тоа Мо Кушла и овој и вика: Моја Крв...(пак се расплакав)

4.Brave Heart и сцената кога William Wallace треба да биде обезглавен и му кажуваат дека може да биде помилуван, ако се покае и вети дека нема да се бунтува веќе (така некако, не ми замерувајте, пред 10 години и повеќе ми е гледан)...Тој прави напори да прозбори и сите замолчуваат во исчекување и наеднаш тој извикува со последните сили: Freeedooooooom!...Шмрк...
and so on...and so on...