Најтажна сцена (Темата содржи спојлери)

Mädchen

Smile
Член од
31 мај 2006
Мислења
1.571
Поени од реакции
38
Титаник,кога умира Џек или како се викаше,во Девојка од милион долари,кога лежи на болница Хилари Свонк и кога ќе и ја сечат ногата,...

lile_rock

Олд сКул...хD
Член од
22 јуни 2007
Мислења
902
Поени од реакции
7
Na Titanik koa umira leonardo di kaprio(sea ne mi teknuva kako se vika vo filmot).

Slatka_Mala

devoid of concept
Член од
15 февруари 2006
Мислења
477
Поени од реакции
11
Јас сум најголемото цмиздрало и не можам на луѓето да им кажам дека ги сакам, а да не се расплачам, а за филмови па да не правиме муабет...
1. Anyway, секогаш кога ќе се спомне тажна сцена на филм, покрај овие вашиве, прво ми паѓа на памет About a boy и кога малото ја пее Killing me softly на фестивалот за детски таленти, а нема музичка придружба и никој од публикава не реагира да го поддржи, а на малово гласчето му трепери и готово е да пукне да плаче у секој момент...Ама тогаш доаѓа Hugh Grant and another once...the day was saved by Hugh Grant!
2. После иде Before the rain и: Пукај, бе братучед...Пукај!...Александар Кирков умира на земјата што ги знае неговите коски, почнува да врне, а Вања Лазарова ја пее онаа што нам ни е позната како: Со маки сум се родила, а во саундтракот оди како Death of Alexander...
3. Во 1 000 000 $ Baby, кога боксерката го моли тренерот да и ги „скрати маките“ и пред да и шприца инјекција тренерот, оваа го прашува што значи тоа Мо Кушла и овој и вика: Моја Крв...(пак се расплакав) :(
4.Brave Heart и сцената кога William Wallace треба да биде обезглавен и му кажуваат дека може да биде помилуван, ако се покае и вети дека нема да се бунтува веќе (така некако, не ми замерувајте, пред 10 години и повеќе ми е гледан)...Тој прави напори да прозбори и сите замолчуваат во исчекување и наеднаш тој извикува со последните сили: Freeedooooooom!...Шмрк...
and so on...and so on...

*OSS*

Commentless.
Член од
13 мај 2007
Мислења
818
Поени од реакции
43
епа моментално ми текнува само на Сцената од филмот 4 Патишта со Младите бунтовници кога Мануел дозна дека Миа е болна, уфффф.....:nesum:

*LiL Mermaid*

part of our world...
Член од
3 јули 2007
Мислења
352
Поени од реакции
6

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Повеќето сцени на кои што сум се истурила од плачење се кажани,ама ипак и јас ќе си кажам:

Во Титаник,дефинитвно кога во водата Џек се држи за вратата,а Роуз лежи на неа и по некое време,Џек веќе умира од ладното и само се отпушта од т.н сплавот(вратата) и паѓа во днотот на океанот.
Леле луѓе не можев да се смирам до крајот на филмот плачев за таа сцена.

Во Патриот,на крај кога го мачат ликот на Мел Гибсон,(да ме убиеш не ми текнува како се викаше ликот) и само со последните сили извикува "Freedom".Пола саат после не можев да се смирам.

Во "Aлександар",не знам зашто ама многу ми беше тажна сцената кога умира Букефал,коњот на Александар,некако многу ме погоди таа сцена.

Во "Кум 1",кога го убиваат Сони,а во "Кум 3",крајната сцена кога Мајкл умира сам.

Има уште милион такви сцени,ама сега не ми текнуваат.

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
-Од Прошетка за паметење кога дознава дека девојка му ќе умре и го моли својот татко кој е лекар да и помогне
Никогаш не сум плачел на филмови, дури ни онака не сум чувствувал нешто, ама на A Walk To Remember мислам дека очите ми се исушија од плачење баш во таа сцена т.е. после таа сцена многу работи стануваат јасни...тажен филм но го обожавам, а на сцената кога му кажува дека има леукемија морници ме лазаат

JeCILaDy

Move Away
Член од
18 април 2006
Мислења
2.350
Поени од реакции
22
Никогаш не сум плачел на филмови, дури ни онака не сум чувствувал нешто, ама на A Walk To Remember мислам дека очите ми се исушија од плачење баш во таа сцена т.е. после таа сцена многу работи стануваат јасни...тажен филм но го обожавам, а на сцената кога му кажува дека има леукемија морници ме лазаат
Цел филм го имам проплакано, сцените откако му кажа дека има леукемија ...

И до ден денес плачам на цртанот „Бамби“ кога ја убиваат и кога тоа трча само низ шумата и вика „мама“.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Намерно не го спомнав филмов затоа што на тој филм плачев 3 дена,мислам дека,само кога ќе ми текнеше на филмот солзи ми се појавуваа...Од моменот кога он дознава дека она има леукемија,натака сите сцени ми се несвест.

mUv@ ThE DoGg

oLd ScHoOl PerSoN
Член од
29 септември 2005
Мислења
363
Поени од реакции
5
Нема потажна сцена од сцената кога ќе умре таткото на лавчето во кралот лав 1. И ден денес кога ќе го гледам ме лазат морници. Прекрасно направен цртан

Attachments

K

**KukLi4ka**

Гостин
Се пронајдов во повекето постови..да не се повторувам...
Се убив од плачење и на Message in a bottle,кога откако ке умре Кевин Костнер,типката(незнам како се вика глумицата) го чита писмото...
зборовите....:(

ПрИтИ_гРл

Unforgivable ♥
Член од
6 јуни 2006
Мислења
2.554
Поени од реакции
22
Никогаш не сум плачела на филм, али една вечер онака го фатив ЈАс сум Сем филмот. Прекрасен филм, многу убав... АЛи се убв од плачење, од сцената кога му кажуваат дека ќерката мора да му ја земат па натака сите сцени се несвест.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.047
Поени од реакции
51.366
Не сум плачел а и не сум толку по филмови али стварно се имам натажено кога
Го убија Илко во Тетовирање
Кога умре Муфаса во Lion king
и од пред 2 саата кога умре Леонардо Ди каприо во ''Blood Diamond''

и исто жал ми падна на Млади Бунтовници кога си отиде професорот Мансиљ/ша

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.734
Поени од реакции
13.494
brave heart koga go macat, Gladiator, koga krou umira
Да додадам уште неколку филма:
Kingdom of heaven - кога умира кралот на Ерусалим сцената пропратена со многу тажна музика.
The lion king I - Се знае која сцена
Patriot - Кога Британците - “црвените мундири’’ ќе ја запалат црквата и кога синот на Benjamin Martin ќе загине

Kajgana Shop

На врв Bottom