Најзапоставени филмови кои вредат да се погледнат

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Еве уште еден, 2008 година, Red. Многу емотивна драма, го гледав пред година дена, ама уште ме држи сеќавањето и емоциите, вреди да се погледне.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.106
Поени од реакции
25.435
Можда најдобра глума која сум ја гледал на филм... сите кои сакаат театар овој филм ќе им стане еден од омилените...

Феноменален предлог Psyside, неверојатен филм, сепак помалку неоправдано подзаборавен!

Еве еден предлог и од мене:
Il Processo http://www.imdb.com/title/tt0057427/ на Орсон Велс.
Генијална филмска адаптација на ремек-делото на Кафка, многу погоден филм за денешните бирократски/“системски“ проблеми со кои секојдневно се соочуваме!
Супер/Ултра/Мега неправедно запоставен!
Омилениот на Велс, сега достапен и на Youtube за љубителите и тоа со одлична слика.(y)

http://www.youtube.com/watch?v=-jpvLGyN0vE&feature=related

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
Ова е исто француско ремек-дело....случајно пред неколку години го фатив на тв....и викам,кој знае шо француска глупост е ова.....но верувате или не го земав даљинското у рака,и како тераше филмот,ја така се до крајот останав со даљинското у рака....значи не трепнав.:)

Можеби некој од вас го има гледано,а можеби и го има рецензирано некој по форумов,но сепак заслужува место во оваа тема....и за оние што не го изгледале,тоа да го направат веднаш,нема ама....:)

He Loves Me... He Loves Me Not(À la folie... pas du tout)(2002)

Figaro

la vita e bella
Член од
2 март 2009
Мислења
648
Поени од реакции
410
Интересен филм со познати глумци The Getaway (1994)

Член од
19 декември 2011
Мислења
101
Поени од реакции
34
"Revolver" (2005) од Guy Ritchie но не очекувајте нешто како Snatch и Roc'n'Rolla, ептен добар психолошки трилер е.

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Slaughterhouse-Five (1972)
овој е интересен микс од воен-фантазија-комедија, откако го изгледав видов дека брат ми ја имал книгата според која е праен, подеднакво се добри и книгата и филмот.

Dr.House

Аудиофил
Член од
18 февруари 2010
Мислења
2.549
Поени од реакции
3.847
The Jumper, и The Joneses два многу добри филма. Првиот е акција/трилер а вториот е драма.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
The Secret in Their Eyes http://www.imdb.com/title/tt1305806/

Беше добитник на Оскар за најдобар странски филм, ама филмот помина мислам скромно и незабележано (заработувачка од 6.4 милиони). Совршено сценарио каде што се преплетуваат неколку приказни и филм кој разбудува многу емоции ако се следи приказната за љубовта помеѓу детективот и јавниот обвинител, на цела таа драма што се раскажува оди одлична трилер приказна каде што се лови убиец. Јас го погледнав по препорака на некој од форумов и ми остана во сеќавање.

Kajgana Shop

На врв Bottom