Најзапоставени филмови кои вредат да се погледнат

penkaloto

......
Член од
17 април 2010
Мислења
412
Поени од реакции
269
Подстанар за правите филмаџии на овој форум не е подзаборавен филм,а за Полански нема што да се каже едвај го чекам The Ghost Writer во добра слика!

Psysidе,Велс сигурно влегува во ТОП 10 режисери на сите времиња:smir:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Les diaboliques (1955) aka "Diabolique" - USA
Одличен трилер, кој сака трилери и постари филмови, би требало да го погледа овојс
Само ова, :cuc::cuc:

http://www.imdb.com/title/tt0074811/ - Подстанар на Полански.
Уште еден одличен филм кој е подзаборавен и потценет!
И пак, :cuc::cuc:

Подстанар за правите филмаџии на овој форум не е подзаборавен филм,а за Полански нема што да се каже едвај го чекам The Ghost Writer во добра слика!

Psysidе,Велс сигурно влегува во ТОП 10 режисери на сите времиња:smir:
Токму така, мене Подстанар ми е во топ 10 хорор/трилери на сите времиња и ми е далеку од подзаборавен но глобално ако се гледа, навистина е. За Велс, излишно е да се коментира, гение!

Член од
22 јуни 2008
Мислења
725
Поени од реакции
218
nekolku stvarno odlicni a podzaboraveni i potceneti...ama poveke od pola filmovi ne se za tuka,daleku od potceneti i zaboraveni...taka da da se drzi konceptot,da ne se zagubi smislata...
eve eden od mene
11:14

Ptolomej

Дрвен адвокат
Член од
7 август 2005
Мислења
1.749
Поени од реакции
1.010
Кога сме веќе кај Полански мора да се спомне и неговиот филм од почетокот на 90тите...филмот се вика Горчлива месечина ( Bitter moon ) , и навистина е одличен...се работи за драма со доста добра еротика и одлична приказна...гледан ми е неколку пати и го препорачувам на сите кои го немаат гледано.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Кога сме веќе кај Полански мора да се спомне и неговиот филм од почетокот на 90тите...филмот се вика Горчлива месечина ( Bitter moon ) , и навистина е одличен...се работи за драма со доста добра еротика и одлична приказна...гледан ми е неколку пати и го препорачувам на сите кои го немаат гледано.
7wtfonn.jpg

Една слика, 1000 зборови :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491

Арлингтон Роуд
,

Шокантен филм, трогателен со невидена тензија у него. Ќе ве натера да се запрашате за постапките во својот живот и за довербата во луѓето околу вас, маестрален трилер е мал збор за филмов а маст си!

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
"The City of Lost Children"

http://www.imdb.com/title/tt0112682/

Француски, кретивен, налудничав, саркастичен, комичен филм.
На овој да го додадам и Delicatessen (1991), добра црна комедија од истиот режисерски тандем - Marc Caro и Jean-Pierre Jeunet (Амели Пулен; Елиен 4 - не знам што му требаше оваа грешка :))

Арлингтон Роуд
,

Шокантен филм, трогателен со невидена тензија у него. Ќе ве натера да се запрашате за постапките во својот живот и за довербата во луѓето околу вас, маестрален трилер е мал збор за филмов а маст си!
Добар подзаборавен филм. :cuc: Must-see трилер.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Се извинувам за еден пост под друг.

Almost Famous,

High Fidelity,

Едни од ретките филмови за љубовта, но и за музиката. Причината што ме натера да ги погледнам, пред се. По што слободно можам да кажам дека ја добија мојата преодна оценка. Не само тоа, него докажаа дека овој преисфорсиран жарн може да биде симпатичен па дури и уникатен! За разлика од другите бљувотини кои се пласират/форсираат овие два филма се нешто посебно и вреди да се погледнат без сомнение! Го имаат она кул чуство кога ги гледате, полни со животни поуки и пред со со карактери кои ви прираснуваат за срце! Би рекол дека секој што не ги гледал прилично многу..пропуштил!

Дефинитивно запоставени филмови...

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Lucky Number Slevin не би требало да е запоставен филм, имам таков филинг :)

Инаку, The Crow, ѕверски филм, одлична приказна.

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Инаку, The Crow, ѕверски филм, одлична приказна.
И вториот дел е добар, мрачен и суров и на исто ниво како првиот, добра глума, акција, одличен саундтрак, само штета што продуцентите го испокасапиле филмот, исекле пола саат или цел саат некои добри сцени (пишува на Википедиа), и тоа не им било доста чак и крајот го измонтирале!!! И уште нејќат да ја објават оригиналната верзија и покрај притисокот од режисерот и фановите! Дебили!
Третиот и четвртиот дел се катастрофа, спомињаа рибут на серијалов...

Ова е една од најдобрите сцени што сум ги гледал икад, кога се бркаат со Иги Поп на мотори а у позадина пичи Naked Cousin од П.Џ. Харви...''You think I'm afraid of you?!? YOU THINK I'M AFRAAIIID !!?'' (Иги закон!)

Kajgana Shop

На врв Bottom