Собата ако е шатор ни FH нема да ја загрее.....а на типов во Прилеп ке му ја замениме за "подобра" за појако да рекламира Japanci. За таа цена не му гинe WN35 или Мираи па нека мери со мерачот уште 3 зими
Voobicaeno nemam obicaj da komentiram zajadlivi zabeleski i gledam da im pomognam na site sto pobarale pomos, mislenje ili preku iskustvata sto gi spodeluvam, no na momakov gledam deka muceto pocna mnogu "trici" da mu jade pa da mu odgovoram.
Prvo, kolku serviseri i monteri isprati ja od Gree? Zorba koj se kriese i koj na krajot nemase namera da pravi tosok za servis ne go racuname. Najprvo dojde Colakot od Ladenje, pa Aleksandar koj go prati Goran (moze si i ti likot). I nitu eden od serviserite i monterite koi gi Gree gi isprati ne kaza deka prostorot e "sator". Naprotiv site kazaa deka bez problem ke se gree ne samo predvideniot prostor tuku i spalnata i toa so maksimalni smetki od 2000 den. Znaci serviseri i monteri od Gree.
Vtoro, nikade nemam neargumentirano spomeneto nitu eden brand nitu dadeno preporaki. Vo site postovi argumentirano sum gi iznesuval zabeleskite i moeto iskustvo. Za toe neli e i forumot.
No cim sakas da reklamiram japanci nema problem.
Hansolot slobodno moze da go zamenis za podobra ili da gi iskesiras 46.000 kolku sto me kostase. Ali ako odime na varijanta za zamena, predhodno ti imav kazano slobodno moze da ja zamenis za za LN35, posto eve FH ja nema poveke, a neli samo Hansolot-ot, Amberot-ot i FH od 3.5KW isporacuvale nad 3KW na -7. Ali posto stvarno LN35 e skapa, jas ke bidam milostliv kon kon tebe.
HINT Panasonic Z35TKE so Eurovent i 3.6KW na -10, za 53.000.
Eve ke te ostavam i senzorite kamerata da ja namestis, ama bez placenje ako padne rabotata potoa.
I eden sovet, pripazuvaj so muabetite,da ne se naspicis.