- Член од
- 13 јули 2008
- Мислења
- 1.397
- Поени од реакции
- 1.886
Епа магла има вчера и денес. И тоа намалува продорност на сонцето. Станицата веројатно е на 100 метри над улициве и автоматски има сонце. И има масивни топлински добивки од сонцето.Лани едвај еден дефрост цела сезона, годинава до вчера-завчера ниту еден.... во последниве 24 часа дури 2!!! Haier Tundra 3.5kW за греење 18 слабо изолиран простор со стара столарија, приземје (под станот подруми) ладен под... сет на 24*С цел ден ноќе на 22-23....одржува температура на термометар мерено на најоддалечена точка од внатрешна на висина 80цм 23*С, ок е си врши работа грее квалитетно и евтино (задоволен сум)... При надворешна околу -2... мерена е темпер на издув 51*С при трета брзина со зададени 28*С... реално на прва и втора при секојдневно користење (реков на 24*С) не сум мерел ама на издув околу или под 40!?
Но по дефрост (7-8 минути) на вообичаено сетирање (во прва брзина и зададени 24 како што била и предходно програмирана)... неверојатно што доста потопло дува, постигнува близу 50*С... веројатно не е нешто страшно или квар... туку е она што го објасни Златко!?
Прегледај го приврзокот 201850
туку дали ви се верува дека AccuWeather i The Weather Chanal за денес во СК прогнозираа максимална +10*С.... сега е +11 а свега +2!? Поготово Аку... ми се скрос забегани!
Сега да излезеш на улица може ќе ти е мраз ладно, ама на врв на водно ќе умреш од вруќина. Страшно многу сонце има денес и ниеден облак. Ама ниско маглите ја прават одвратноста на котлината.