Најдобар веб прелистувач

Најдобар веб прелистувач

• Mozilla Firefox

Гласови: 147 31,7%
  • Internet Explorer

Гласови: 12 2,6%
  • Opera

Гласови: 55 11,9%
  • Google Chrome

Гласови: 240 51,7%
  • Apple Safari

Гласови: 10 2,2%

• Вкупно гласачи
    464
Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Новиот бета Explorer 9 има најави дека ќе биде рамо до рамо со Firefox пред се во стабилноста и функционалноста па останува да видиме. Јас сум на firefox најмногу поради големиот број на додатоци кои ми се корисни и потребни.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
изненаден сум од анкетава... гугл хром е понов прелистувач од мозила и гледам бајаги го користат... мене искрено толку ми е глупав а стварно незнам зашто... ме изненадува анкетава.. сепак мозила си е мозила а инаку хромот е појак у функционалности за разлика од мозилата

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.912
Поени од реакции
7.007
Хром рулз имам приметено, на Фајрфокс поспоро ги отвора страните и плус крева на рам и процесор. А Хромот лета :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Дека е најбрз Хром најбрз е, ама со Опера неможе, премногу е грд. Опера е генерално идеален баланс помеѓу дизајн, милион опции и прекрасен интерфејс/дизајн.

M

Mr.InF3ction

Гостин
Internet Еxplorer 9 е добра конкуренција за Firefox и Опера. Сега за сега позадоволен сум од бета верзијата на IE 9 одколку Firefox 4.b6

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Internet Еxplorer 9 е добра конкуренција за Firefox и Опера. Сега за сега позадоволен сум од бета верзијата на IE 9 одколку Firefox 4.b6
FF 4 бета e подобар (побрз) од IE9 бета. А по функционалност да не зборуваме.
Односно еве спореба на сите бета верзии од познативе прелистувачи, блиску се сите http://blog.mozilla.com/dmandelin/2010/11/02/browser-sunspider-update/

M

Mr.InF3ction

Гостин
FF 4 бета e подобар (побрз) од IE9 бета. А по функционалност да не зборуваме.
Односно еве спореба на сите бета верзии од познативе прелистувачи, блиску се сите http://blog.mozilla.com/dmandelin/2010/11/02/browser-sunspider-update/
Па знам дека ФФ е побрз и тоа го користам. Но со со бета верзиите од ФФ 4 нешто не се најдобри барем сега за сега..се очекува нова бета најверојатно. Прави многу проблеми со Flash страниците исто така тие копчињата горе (close-mini-max) често пати се губат па мора од task manager да се затвори. И стартувањето на ФФ 4 не побрз од постарите верзии наспротив поспор е и проблематичен често излегува цела страна бела not responding итн.

Се ова за важи за windows, a Mac верзијата сега за сега е совршенство :)

M

Mr.InF3ction

Гостин
Па знам дека ФФ е побрз и тоа го користам. Но со со бета верзиите од ФФ 4 нешто не се најдобри барем сега за сега..се очекува нова бета најверојатно. Прави многу проблеми со Flash страниците исто така тие копчињата горе (close-mini-max) често пати се губат па мора од task manager да се затвори. И стартувањето на ФФ 4 не побрз од постарите верзии наспротив поспор е и проблематичен често излегува цела страна бела not responding итн.

Се ова за важи за windows, a Mac верзијата сега за сега е совршенство :)
едит :))

mr.wicket

limitless..
Член од
20 јуни 2005
Мислења
5.127
Поени од реакции
519
1. Mozilla Firefox најчесто го користам. Ми лежи на маус едноставно и несакам да се тргнам од него. Од излагање го користам од v.1.0.5 и не планирам да го сменам. За дивно чудо, не ми кочи, не ми крашнува па и на 1000000000 табчиња флешот ми работи супер.. пу пу пу.. Сите што се жалат на тоа сигурно имаат тапа компјутери. Башка го правам по мој мерак - кастам.
2. Добар е и Google Chrome, сега поготово со аддоните што ги овозможија - оправува. Лесно се снаоѓа на негова површина, нема мн копчиња или исфрлени алатки па сите што лесно се живцат на комплицирани програмчиња го лајкаат :) Обично го инсталирам кај noob-ови кога форматирам.
3. Супер изглед има новата Опера, меѓутим тоа строго на мобајал. Дека нема Фајрфокс за Симбиан :(

M

Mr.InF3ction

Гостин
1. Mozilla Firefox најчесто го користам. Ми лежи на маус едноставно и несакам да се тргнам од него. Од излагање го користам од v.1.0.5 и не планирам да го сменам. За дивно чудо, не ми кочи, не ми крашнува па и на 1000000000 табчиња флешот ми работи супер.. пу пу пу.. Сите што се жалат на тоа сигурно имаат тапа компјутери. Башка го правам по мој мерак - кастам.
A сега која верзија користиш?
Тие што се жалат се жалат за новата бета верзија. Да не треба да имаш i7 процесор и 16 гб рам за еден интернет прелистувач?

Инаку сега пак користам FireFox 3.6 и се разбира се е како што кажуваш горе.

mr.wicket

limitless..
Член од
20 јуни 2005
Мислења
5.127
Поени од реакции
519
A сега која верзија користиш?
Тие што се жалат се жалат за новата бета верзија. Да не треба да имаш i7 процесор и 16 гб рам за еден интернет прелистувач?

Инаку сега пак користам FireFox 3.6 и се разбира се е како што кажуваш горе.
Моментално 3.6.12. Немам никакви проблеми, ама баш никакви, 4ката ја немам истестирано убаво, чекам да искочу фул верзија за да ја снимам.

M

Mr.InF3ction

Гостин
Моментално 3.6.12. Немам никакви проблеми, ама баш никакви, 4ката ја немам истестирано убаво, чекам да искочу фул верзија за да ја снимам.
Па да за 3.6.12 нема збор да се каже. Си работи совршено со многу отворени, табови, flash , стартувањето е брзо итн.

?

..........

Гостин
Сеуште на Opera, најдобро според мене, кога седнувам на мозила се осеќам како да се враќам во минатото, Гугл Хром=Грдото Пајче :)

Kajgana Shop

На врв Bottom