Најдобар веб прелистувач

Најдобар веб прелистувач

• Mozilla Firefox

Гласови: 147 31,7%
  • Internet Explorer

Гласови: 12 2,6%
  • Opera

Гласови: 55 11,9%
  • Google Chrome

Гласови: 240 51,7%
  • Apple Safari

Гласови: 10 2,2%

• Вкупно гласачи
    464
Член од
24 март 2010
Мислења
59
Поени од реакции
22
Секој си има предности и недостатоци.

Користам огромна листа адони и плагин-и за FF.. Тоа е една позитивна страна. Негативноста е што цица ресурси ко лудо..

Од друга страна, од секогаш сум го сакал Safari.. И тој не е толку штедлив, но мислам дека е далеку побрз.

А доколку си „циција“ со ресурси, тогаш Опера е печен за тебе.

C

Crazy Diamond

Гостин
јас користам фајрфокс долго време и за тоа гласав за него,но и хромот не е за фрлање,ама сепак сум научен и навинкнат на лисицата па неа ја користам... :helou:

Член од
6 септември 2008
Мислења
1.049
Поени од реакции
367
На мене Firefox ми правеше многу проблеми со постојаните апдејти па се префрлив на Google Chrome со него беше се ОК но кога си ставиф Win7 OS имаше некој бугови што мислам дека оште ги има (не сум сигурен) и сега веќе 5-6 месеци користам Opera мислам дека до сега е најкомпатибилна со Win7 OS па и много е некак по олеснувачка работата со Speed Dail-от за страниците кој најчесто ги користите (знам дека на другите прелистувачи има Bookmarks Toolbar) но Speed Dail e поефикасно по мое.:salut:

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
На мене Firefox ми правеше многу проблеми со постојаните апдејти па се префрлив на Google Chrome со него беше се ОК но кога си ставиф Win7 OS имаше некој бугови што мислам дека оште ги има (не сум сигурен) и сега веќе 5-6 месеци користам Opera мислам дека до сега е најкомпатибилна со Win7 OS па и много е некак по олеснувачка работата со Speed Dail-от за страниците кој најчесто ги користите (знам дека на другите прелистувачи има Bookmarks Toolbar) но Speed Dail e поефикасно по мое.:salut:
И на опера има букмаркс тулбар :) (десен клик горе customize - appearance - toolbars и од таму штиклирај personal bar) Инаку он топик - дефинтивно Опера... нема што нема и освем испадот од вчера со јутјуб досега никаде не потфрлила... забелешка имам само на тоа што неможеш да ги управуваш додатоците како кај мозила

Член од
4 јануари 2010
Мислења
179
Поени од реакции
18
дефинитивно Chrome.. според мене е најбрз Browser од сите овие наведените..

radica

never mind
Член од
21 октомври 2007
Мислења
599
Поени од реакции
36
И на опера има букмаркс тулбар :) (десен клик горе customize - appearance - toolbars и од таму штиклирај personal bar) Инаку он топик - дефинтивно Опера... нема што нема и освем испадот од вчера со јутјуб досега никаде не потфрлила... забелешка имам само на тоа што неможеш да ги управуваш додатоците како кај мозила
Истата забелешка и плус тоа што побавно ја ослободува рам меморијата, па некогаш морам преку таск менаџер да затварам процес или да рестартирам. Овој проблем го нема со мозила.Некои страни досега ме ''вратиле'', не го поддржуваат мојот прелистувач и морам да се префрлам на мозила. Опера има и други недостатоци но се надевам дека работат на тоа да ги средат.
Сепак Операта не би го заменила за ниеден друг, пред се заради брзината на овој прелистувач. За тоа секоја чест!!!

alex_death

To be or not to be!
Член од
10 октомври 2008
Мислења
583
Поени од реакции
90
Дефинитивно Google Chrome, потоа firefox, opera, internet explorer нема шанси, а за safari незмам дека не го имам користено. :)

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Користам гугл хром.Навикнав на дизајнот а и брз е за разлика од мозилата која премногу ми кочи.

thekillagorilla

Мортус
Член од
20 февруари 2007
Мислења
610
Поени од реакции
12
Google Chrome Бидејчи според мене најбрз и најдобар е и плус има extensions со е супер

nikaТa

Mr.Lover Lover
Член од
16 април 2010
Мислења
524
Поени од реакции
60
Опера е најдобар според мене, сите страни ми се ставени што ми треба ке си кликнам и то :)

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Имаме успешна анкета до сега има 139 гласачи и можеме да заклучиме дека Google Chrome е лидер со 41% од гласовите :)

Член од
23 април 2010
Мислења
33
Поени од реакции
1
Google Chrome си е најбоље и така ќе си осстане :wink:

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.158
Поени од реакции
5.933
Имаме успешна анкета до сега има 139 гласачи и можеме да заклучиме дека Google Chrome е лидер со 41% од гласовите :)
Може е лидер ама тоа не значи дека е најдобар... Далеку од тоа. Одкога излезе Опера 10.50 сите прелистувачи паднаа во вода. Пишав тогаш на темата за Опера, ај и овде ќе пишам. Има многу подобрувања во брзината на прелистување, пред се поради новиот Carakan JavaScript Engine кој е 7 пати побрз од претходно. На сите досегашни тестови Гугл Хром ГУБИ од Опера 10.50 (не ги ни спомињам другите прелистувачи), што е доволен податок дека е моментално (а би требало и да остане) НАЈдобриот и НАЈбрзиот прелистувач на пазарот. Јас користам Опера уште од кога имам интернет (Август 2007) од верзија 9 (не ми текнува точно која, ама беше некоја пред 9.27). Тогаш го инсталирав Опера пошто имав читано дека е побрз и пофункционален од Фајрфокс, и по кратко време се уверив во тоа. На прв поглед многу ми се засвиѓе Speed Dial-от, ама кога почнав да го користам видов дека има многу повеќе корисни работи од тоа. Новата верзија пак е чекор пред другите со тоа што дизајнерите воведоа опција за брзо враќање на затворените табови (многу корисна работа), приватни табови и Opera Turbo Mode, а секако тука се и неизбежните Password Manager, Notes, Widgets, Opera Unite, гледање на Source Code-от на сајтовите и уште многу други што ја прават Опера најдобриот прелистувач. И би рекол дека ќе остане така уште долго време. :smir:

Член од
15 април 2009
Мислења
657
Поени од реакции
112
кога сме веќе кај Операта, таа има опција за прегледување на е-маил (мислам како MS Outlook i Thunderbird) и можеш да симнуваш торенти преку Операта (као uTorrent).

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.158
Поени од реакции
5.933
кога сме веќе кај Операта, таа има опција за прегледување на е-маил (мислам како MS Outlook i Thunderbird) и можеш да симнуваш торенти преку Операта (као uTorrent).
Ма има милион корисни работи, само што во моментот на пишување не ми текна на сите... А и без тоа се премногу за набројување.

Kajgana Shop

На врв Bottom