Најгрозната случка што ви се има случено до сега !?

A

Anck-Su-Namun

Гостин
Кој бев мала, 4-5 години, летно време на тераса имав базен од тие на дување. А терасата беше со плочки кои беа кои пукнати, кои искршени, некаде фалеше. И играв ја таму у базенот и еднаш излегов, ама влечките не ги облеков и трчав накај врата да влезам внатре, и кој се лизнав, кој паднав на тоа плочкете, си ја расцепив брадата одоздола и до ден денеска имам лузна од тоа.
А исто така еднаш се возев со точак и едно дете ми “прелета“ пред мене и ја не можев да закочим, и паднав и пак се расцепив на истото место под брадата одоздола.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Беше убав сончев ден.Бев сабајле школо 4то одделение. Кога ја преминував улицата почувствувал турбуленција.Бааџџ. Југо 45.

Убо ме имаше акнато 10тина метри ме однесе.Фрактура на десна надколеница. Најлошо беше што не ја имаше имобилизирано ногата туку ме кренал на раце и директно во болница така да се имаше ногата изместено и чорба. Итна хирушка интервенција на клиника.Неколку саати без свест,анестезија ова она за 15 дена кукурек.:) во гипс.

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.222
Поени од реакции
952
Хммм...
Последно, го потфатив прстот на вратата од едно комбе... Цели 10 месеци додека ми оздраве како што треба! Првиот месец ме болеше ненормално, цело време, и цела втора година средно ја истуркав така и сите ме прашуваа зошто ти е така прстот син :pos: Прво беше цел син па потоа постепено се губеше, растеше нов нокт и овој стариов го истурка и не сакате да знаете како изгледаше :pos:

Исто како помали еднаш, едно дете од маало демек ќе вози точак а ние да го бркаме и тој што ќе го фати, ќе добиел не знам ти што :pos: И така ние трчање, кога паднавме на асфалтот со сестра ми, и лактите и колената ни беа цели крвави, па ајде со алкохол и 1 месец додека заздраве. Други посериозни инциденти нема :)

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.906
Поени од реакции
11.247
Paa sega sto mi teknuva e koga bev 3to ili 4to oddelenie, nesto se brkavme nadvor ja nosev vlecki i nogata ja zbrcav vo hidrant, t.e. vo toa sto e ispapcenoto sto treba so kleshti da se zavrti za da se pusti voda od hidrantot. Znaci potocno da vi dolovam momentot beshe mnogu slicen kako toj na Sam Doma koga ke si ja zbrca nogata na shajka...
Uf bajagi me boleshe.

kusi

glory for man utd
Член од
12 мај 2008
Мислења
295
Поени од реакции
3
Мене гадна слуцка шо ми се десила не ми текнува ама ми имаат казувано татко ми и тетка ми шо им се десило кога биле мали.Они кога биле 8-9год.отишле у село и деца ко деца почнале да се бркаат у куќата у село и додека се бркале од нигде излегол глушец и еден од нив додека го бркал другиот го згазнал глушецот!!!!!!!!!:uvo:

kusi

glory for man utd
Член од
12 мај 2008
Мислења
295
Поени од реакции
3
аааааааааааааааа ми текна усе едно ова е посмешно и погадно од претходното!!!!!У мало се праеше зграда пред едно 2-3 години и ние од мало деца по цел ден бевме таму зш беше лето и зш беше интересно се знаевме со работниците и така.И при крајот на градењето на зградата позади неа имаше полско wc знаете какво етака?(оноа со има ископано само една дупка нема пуштање вода само ке чучнеш ме свакате )и го потрупаа со земја.И цело мало игравме змурка или брканица незз шо и еден другар трчаше,трчаше и одеднаш го снема пропадна со едната нога у тоа г*мната хахахахаха абе сме му се изгазиле од смеење како идеше по улица така од нога по улица пагаа г*мца хахахаха не излезе надвор цела недела катастрофа а!?!?!?!?

Desire

Refuse,Resist
Член од
25 декември 2007
Мислења
1.823
Поени од реакции
284
Уууууф најгадно што ми се деси беше кога бев петто одд. кога го скршив забот,и тоа горен десен кец :(
Игравме жмурка,и ја останав меѓу последните.Тој што жмуреше ме најде и почна да трча,и јас демек да го претицам(атлетичаркава јака) се затрчав,го претицав и како што бев засилена не можев да допрам и кој се пукнав во ѕидот кај што требаше да се “плукне“,носов го закачив ка никад до сега,не знам како ми остана неповреден,ама го искршив кецот:(И бидна што бидна,ич не ме болеше жими све,ама кој ми дадоја огледало,кој се огледалив(т.е.кој му се ицерив на огледалото) кој фатив да рикааам,леле,а при крај бев тогаш со мобилната протеза што ја носев 7 години.Ама ете,баксуз.И уште ми е криво што си го искршив кецот,иако сега не се познава:(

Исто така кој идев на фудбал,некој ја имаше рокнато топката многу силно,и јас ко што пружив рака,топката ми пројде на врвот од прстите и ми ги скина лигаментите.

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Еве јас пак со уште едан моја грозна случка.

Имав 4 години и бев во продавница да купам пиво.Се враќав накај дома и на прагот се сопнав и од шишето што се скши си ја скинав тетивата на средниот прст на десната рака.Па шиење следеше, па врзана рака, физикална,терпаии....

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Најгрозна? Хм... кога бев мал 3-4 одд. паднав на колено и многу лошо се исеков. Дур да дојдем до дома изгубив многу крв. Па после во када.. леле што било. Сум се купел у крв тогаш. :D

И кога ја скршив раката кога бев 7 одд. Целата ми беше осмици :D

R

reactive89

Гостин
Јас како малечко, игравме брканица на улица, и едно другарче имаше јаже на раката, го замавна како на каубојските филмови и тоа ми се сплетна на десната нога, ме повлече наназад и јас главата на тротоарот... течеше асално крв... после тоа имав заврзана глава цела - буквално цела...дента потоа, седев на ѕидот на балконот, имавме на баба една гижостинка и они пиеја кафе, но во еден момент влегоа внатре баба да се пофали што купила, бла бла... и мене тогаш нешто ми се замати впамет и ко да ме бутна некој наназад, и така изигравав слободно паѓање од 1 ипол и како што паѓав на главата се удрив, ама овој пат на задната страна од главата, и после најнормално несмеев да станам од кревет недела дена :(...

имаше уште една случка, каде што возев пребрзо точак, еден другар ми застана на патот, а од другата страна идеше кола... немав кај да идам, и си викам ќе забрзам и ќе се качам на тротоар, али другаров ме прочита и тој се искачи дел на тротоар и дел на улица, и немав кај да идам, касно беше за кочење... и ја мавнав директно во него, летнав од точакот заедно со воланот и се најдов на асфалотот, си ја повредив кичмата, и до ден денес имам проблеми со неа, после плачев, НО замислете, не од тоа што ме болело, туку плачев заради тоа што си го скршив точакот :pos: :pos: :pos:

lozar_kavadarci

ФЕНИ ШАМПИОНИ 2007/08
Член од
10 јануари 2008
Мислења
817
Поени од реакции
2
Јас,кога бев 1 одд бев во детско одморалиште.
Една ден дојдоа мајками и таткоми да ме посетат. Јас да се покажам пред нив почнав да се тркалам по удолницата, ама најдоле имаше канализација. И таткоми ми вика-Драган стој,Драган стој,ама јас забрзан и не забележав одеденаш во гоманата-плас. Не се опишува со зборови. Цел смрдев(и душата ми смрдеше)

lozar_kavadarci

ФЕНИ ШАМПИОНИ 2007/08
Член од
10 јануари 2008
Мислења
817
Поени од реакции
2
Заборавив и воа да го кажам
Бев 3 одд кога со другарите почнавме да играме брканица со точаците. Јас бев последен и да претицам еден го удрив мојата предна во неговата задна. И одеднаш на земјата. Почнав да паѓам од смеа и гледам сите чудно ме гледаат. Ми покажуваат на носот и забите. Се фаќам за забите-двата кеца исчезнати. Го фаќам носот-лие крв како река. Веднаш почнав да плачам како....Не од болки,туку од страв

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.719
Поени од реакции
11.557
Не е најгрозна, ама неможех да најдам друга тема:)

Денеска влегов во едно веце, ја затворив вратата и заглавив!!
Пробувам да излевам, не бива, вртам, ништо не бива, а и мокри ми беа рацете!
Срцето во петата ми ојде! А вецето нема ни прозорец ни ништо..
После земах со дуксерицата отварах.. Мислам ка излезех од вецето, пак се родих.. :jaj:

Член од
10 септември 2008
Мислења
24
Поени од реакции
1
za mene ne mozam da se setam,ama ete sto mu se sluci na eden moj blizok u skolo:vozbud:

Gadfly Baba

Registered Loser
Член од
20 февруари 2007
Мислења
997
Поени од реакции
21
Не дека е посебно грозна...ама најблиско до тоа.
Негде 4 одделение,пробував точак од другарка,возам низ улицава,едно куче ми се стрча пред тркало,и ја добра душа да не му наштетам вртам десно,се потепувам и завршувам со ограда во образот(оние цик цак жици,епа крајот),незнам како сум се извадил од жицата без да распарам уште толку ама сум успеал во шок.Цел месец неможев уста да отворам,само чорби и каши.Неам лузна :D

Kajgana Shop

На врв Bottom