Албанија никогаш не ја нападнала македонија, таа го признава македонскиот народ, македонската нација, јазик, култура, фолклор, МПЦ и се што е македонско. Србија, грција и бугарија ја парчосувале македонија, не и признаваат јазик, црква, историја, култура, нација и се што може да оспорат.
--- надополнето ---
Vo vreme na kriza, na siromashia i na tejki vrmena za vladite, najlesno e da se plukat lugete na tema nacionalizam. Ako ja nema taja tema trebe da pitame nashite vladi zoshto nie jiveeme najzle vo Europa. Rezultatot e javen. Makedonci plukat bugari, bigari plukat makedonci i kako chereshkata na tortata Stfcho-Rufus. Nishto novo pod solnceto. Ajde mili drugari makedonci da se ne lovime kako ribi i da se srdime edin na drug, a da gledame shto rabotat vladite. Na 15 i 16 juni po btv vo show=to na Slavi Trifonov ke se govori samo za Makedonia. Ajde da se setime kakov ke e razgovorot. Posle pak ke se plukame. Neli? Politikata ni e vzela mozocite. Ako bevme bogati kako germanci i francuzi nemashe daje da znaeme koia e stolicata na Makedonia i na Bugaria, oti nemashe da ni e potrebno. A na Al Khalid ne mu veruvajte. Po vreme na krizata vo Kosovo, koga vo Makedonia imashe albanski lageri za kososki luge bejanci eden albanec mi velashe da imame obshta granica megu Bugarija i Albanija. Koga go pitah, a deka ja turash Makedonija, toi me reche (izviniavam se); :"Ebi im majkata na makedoncite shto te briga za nih?" Albancite sa dobri luge, ama nikogash ne znaesh shto ti mislat daje koga im pomagash.