Па едноставно е ..стави патни трошкови,гориво,патарини, данок , регистрација, пробни таблици .. За кола од 500 евра, од прилика уште толку ќе те кошта... се на се 1000-1200 евра..a od so zavisi toa?varira li?zaso najdov kola sto e 500 evra ,kolku kje me kostaat davacki?
Тука додај 100 евра А-тест, 100 евра TUV... некоја безвезна давачка за Non-Eu возила (иако го купуваш од Германија, поради некои измени кај нас) која фаќа по 90-тина евра, терминалски услуги (колата треба 24 часа да одстои на терминал), преводи на документи, тинтири минтири... Од прилика 2000-2500 ќе ти завршат работа.Значи за кола од 8000 евра. По мои брзи пресметки.
1440 евра (ДДВ)
160 евра акциза
80 евра царина
piši bre što kola... tzoa cenata što si ja pišal ne ti vazi. tipot na kolata, godina na proizvodstvo, jačina na motor, tip na motor, pa ke dobieš cena za davacki od tuka upatenite...Колку ќе кошта кола од бугарски да се префрли на наши таблици ? Колата е 1700 евра,уште колку би ме ропнале за да ја пренесам? Хитно
извини мајсторе.. еве пишувамpiši bre što kola... tzoa cenata što si ja pišal ne ti vazi. tipot na kolata, godina na proizvodstvo, jačina na motor, tip na motor, pa ke dobieš cena za davacki od tuka upatenite...
2004 година, 1600 цц дизел? околу 1250 до 1600 максимум... од ракав треснав т.е. склопувам две и две после милион комбинации и проверки што сум ги направил за други коли... попрецизно може да ти каже некој што ја има ш-ге листата кај него. јас ја немам више а ме мрзи на нет да ја барам.извини мајсторе.. еве пишувам
колата е фиат браво 2004 година,1600 кубика ,тип на мотор,јб-м ли га дизелаш е .. и то