Најавени измени во законот за увоз на автомобили

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.734
Поени од реакции
904
Ненене мисли на Еур1 документот (не еуро1,еуро2)

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Ааа срањата со европско потекло на колата... или што и да беше тоа.

Член од
24 февруари 2010
Мислења
9
Поени од реакции
0
да се најде некој паметен во царината и да предложи слободен увоз на возила, да ја купеш во странство и тука само регистрација е тогаш ке има поволности
а што се однесува до прашањето дали секој странски граганин што ке влезе во македонија ке му запишуваат број на шасија не држе место затоа што тоа ке се прави на тие што имаат двојно државјансто (читај бугарско)
и не се лажете за во шенген зоната што нема граници е точно ама тоа се рачуна како една држава европска унија
Баш напротив. Европска унија не се рачуна како една дрзава. Секоја земја си има интерес да си собере повеќе пари за кои мисли дека и следуваат. Од искуство пишувам за една случка. Значи германец во португалија си работеше докторат и си седеше 2 години со германски таблици. Испадна да на комшии им сметало тоа, така да од инает го пријавиле. На крајот единствен доказ кој можеле да го употребат за докажување дека направил царински прекршок биле снимките што ги направил приватен детектив ангажиран од царината. Ова било во предградије па затоа дошло до овие околности. Во сред голем град вакви случаи се непостоечки.

Како и да е, законот ми мириса на ограничување на уставни права за слободно движење и сопственост. И мене ми пречат бугарските коли, но сепак ова не е технички проблем туку повеќе политички.
Последниве измени во правилниците за двојни државјани ми изгледа малку недемократски.

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
Баш напротив. Европска унија не се рачуна како една дрзава. Секоја земја си има интерес да си собере повеќе пари за кои мисли дека и следуваат. Од искуство пишувам за една случка. Значи германец во португалија си работеше докторат и си седеше 2 години со германски таблици. Испадна да на комшии им сметало тоа, така да од инает го пријавиле. На крајот единствен доказ кој можеле да го употребат за докажување дека направил царински прекршок биле снимките што ги направил приватен детектив ангажиран од царината. Ова било во предградије па затоа дошло до овие околности. Во сред голем град вакви случаи се непостоечки.

Како и да е, законот ми мириса на ограничување на уставни права за слободно движење и сопственост. И мене ми пречат бугарските коли, но сепак ова не е технички проблем туку повеќе политички.
Последниве измени во правилниците за двојни државјани ми изгледа малку недемократски.
најдемократски е да се укинат двојните државјанства и фајронт на оној кој не му се допаѓа.....факт е дека САМО ЗА ДА ЗЕМИ АВТОМОБИЛ многумина имаат земено и бугарски пасош.....да сватам дека му треба за работа,да отпатува негде и да си ја побара шансата,ама вака??? токму тие и го прават политичкиот проблем,нека си заминат слободно во новата матична земја и нека го вратат македонскиот пасош......не знам зошто едноставно не се воведи винетка за странските автомобили,државата само би добила...

sanos_a

www.autobusi.net/
Член од
12 декември 2008
Мислења
554
Поени од реакции
83
сега од која година може да се увезува кола со еуро 2?
од која година се произведуваат тие коли со еуро 2?

sanos_a

www.autobusi.net/
Член од
12 декември 2008
Мислења
554
Поени од реакции
83
да ама овие нашиве од која година ке признаваат е друго нешто.
ке треба да прашам во центар за хомологација. инаку фала vw

Член од
14 октомври 2010
Мислења
2
Поени од реакции
0
decki aj ve molam ako znaete da mi kazete za carinejne na audi tt 2.0 tfsi 200ks 1986cc 2008 godina kolku bi me kostalo. Kolata ke mi ja pratat od italija i ke pristigne vo mojot dom jas nema da ja zemam. i dali znaete kolku bi me kostalo se so carina akciza ddv se do registracija na mk tablici pozz

Снајпериста

несреќник
Член од
20 ноември 2008
Мислења
293
Поени од реакции
4
Од 1996 важи Еуро 2!
Дали ова важи за сите типови коли или само за одредени??

--- надополнето ---

Од 1996 важи Еуро 2!

--- надополнето ---

Од 1996 важи Еуро 2!

Член од
6 февруари 2008
Мислења
1.272
Поени од реакции
229
А како иде постапката ако сакам да увезам кола олдтајмер, пример Опел Рекорд од 68..

Член од
11 јули 2009
Мислења
1.415
Поени од реакции
962
Мислам дека има посебни давачки за увезување на олдтајмери,не идат по иста постапка .....

Kajgana Shop

На врв Bottom