Dzish
unlike any other...
- Член од
- 15 февруари 2007
- Мислења
- 13.994
- Поени од реакции
- 2.689
е неможи тоа повеќе... мора еуро2 да има за увоз.5% е ако немаш еуро документ
е неможи тоа повеќе... мора еуро2 да има за увоз.5% е ако немаш еуро документ
Баш напротив. Европска унија не се рачуна како една дрзава. Секоја земја си има интерес да си собере повеќе пари за кои мисли дека и следуваат. Од искуство пишувам за една случка. Значи германец во португалија си работеше докторат и си седеше 2 години со германски таблици. Испадна да на комшии им сметало тоа, така да од инает го пријавиле. На крајот единствен доказ кој можеле да го употребат за докажување дека направил царински прекршок биле снимките што ги направил приватен детектив ангажиран од царината. Ова било во предградије па затоа дошло до овие околности. Во сред голем град вакви случаи се непостоечки.да се најде некој паметен во царината и да предложи слободен увоз на возила, да ја купеш во странство и тука само регистрација е тогаш ке има поволности
а што се однесува до прашањето дали секој странски граганин што ке влезе во македонија ке му запишуваат број на шасија не држе место затоа што тоа ке се прави на тие што имаат двојно државјансто (читај бугарско)
и не се лажете за во шенген зоната што нема граници е точно ама тоа се рачуна како една држава европска унија
најдемократски е да се укинат двојните државјанства и фајронт на оној кој не му се допаѓа.....факт е дека САМО ЗА ДА ЗЕМИ АВТОМОБИЛ многумина имаат земено и бугарски пасош.....да сватам дека му треба за работа,да отпатува негде и да си ја побара шансата,ама вака??? токму тие и го прават политичкиот проблем,нека си заминат слободно во новата матична земја и нека го вратат македонскиот пасош......не знам зошто едноставно не се воведи винетка за странските автомобили,државата само би добила...Баш напротив. Европска унија не се рачуна како една дрзава. Секоја земја си има интерес да си собере повеќе пари за кои мисли дека и следуваат. Од искуство пишувам за една случка. Значи германец во португалија си работеше докторат и си седеше 2 години со германски таблици. Испадна да на комшии им сметало тоа, така да од инает го пријавиле. На крајот единствен доказ кој можеле да го употребат за докажување дека направил царински прекршок биле снимките што ги направил приватен детектив ангажиран од царината. Ова било во предградије па затоа дошло до овие околности. Во сред голем град вакви случаи се непостоечки.
Како и да е, законот ми мириса на ограничување на уставни права за слободно движење и сопственост. И мене ми пречат бугарските коли, но сепак ова не е технички проблем туку повеќе политички.
Последниве измени во правилниците за двојни државјани ми изгледа малку недемократски.
Дали ова важи за сите типови коли или само за одредени??Од 1996 важи Еуро 2!
Како мислиш ??? Јас имам кола 95 та со еуро 3Од 1996 важи Еуро 2!
А што кола имаш ако не е тајна?Како мислиш ??? Јас имам кола 95 та со еуро 3
Не ми овде во МК ја оставив пред 5 години , Крајслер НеонА што кола имаш ако не е тајна?