Насилства во Македонија

Член од
1 март 2014
Мислења
283
Поени од реакции
73
Албанцивешто читате и постирате на форумов.Ете после зошто не ве сакаме, еве го одговорот.Абе еден да излезеше и да речеше ''Koпилето заслужува 10-15години затвор''.Во овие 2-3 дена само тој што му го запалија дуќанот го кажа ова и никој друг.И еве на форумов видов еден вчера имаше и толку нипто повеќе.Сите други го браните некој копук селски од сите беззаконија што е и што може утре и вас да ви наштети.Ама нели,албанец бил па ајде ќе ги ебеме каурите ,нашиот прав е стално и ќе го бранеме по секоја цена.
Decko nikoj ne brani nikogo koj sto si ubil neka si gine vo zatvor i nema sto da se diskutira poveke. No ne moze za eden kriminalen cin na nekoj poedinec da se zapalat prodavnici i kukji na albancite. Toa samo pokazuva na nacistickiot pristap sto go imate prema albancite.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.415
Поени од реакции
84.727
А овја наркиќов, што мора да краде стари точаци за да се дрогира некако многу јако лоби и одбрана си најде.
Знам треба по закон на свекого рандом адвокат да му се додели ако не е у можност да најде/финансира,
ама некако ми мираша ко некој да го финансира ова све...

.
Секој Албанец што ќе направи штета на кафири, независно дали егзекутирал деца на Велигден или удрил бокс на првото кафирче што го сретнал, автоматски по заслуга добива платена правна заштита и заштита од народот албански, на улица, по форуми и слично.
Зарем не беше така до сега?

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
Ne samo dokazeno tuku i sliki ima !
А не ли ти текна дека тие модринки гребнатинки може да се направени при бегање низ дворови, скокање огради итн. Пошто брат ти бегал пред тоа...

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Decko nikoj ne brani nikogo koj sto si ubil neka si gine vo zatvor i nema sto da se diskutira poveke. No ne moze za eden kriminalen cin na nekoj poedinec da se zapalat prodavnici i kukji na albancite. Toa samo pokazuva na nacistickiot pristap sto go imate prema albancite.
А вие каков пристап имате кон нас македонците, ајде жити се објасни ми?
Иљи вие не сакате нас?

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Вие не сте албанци , вие сте диво племе , разликувајте од албанци до вас

Член од
14 август 2006
Мислења
45.415
Поени од реакции
84.727
Decko nikoj ne brani nikogo koj sto si ubil neka si gine vo zatvor i nema sto da se diskutira poveke. .
Можеби треба да убие пет дечиња на Велигден за да добие подршка?
Малку изглеа се потрудил, не заслужил директна подршка како хероите од Смилковско?

Член од
24 март 2010
Мислења
15.339
Поени од реакции
26.304
А овја наркиќов, што мора да краде стари точаци за да се дрогира некако многу јако лоби и одбрана си најде.
Знам треба по закон на свекого рандом адвокат да му се додели ако не е у можност да најде/финансира,
ама некако ми мираша ко некој да го финансира ова све...
Сите медиуми го претставија како адвокат на семејството. Што значи дека не му е доделен, туку го ангажирале.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
НАЦИСТИЧКИ ПРИСТАП?! Каков бре нацистички пристап, нормален ли си?! Повеќе права имате во оваа држава отколку Македонците! Си ги прчите по министерства, ако воопшто и се појавувате, само затоа што сте тоа што сте! Колку работни места имате земено само заради тоа? Колку деца Македонци се истепани по автобуси? За што протестиравте пред две години, за што палевте автобуси? За масовни убијци да се ослободат! Полесно ти е на душичката кога сам себе ќе се убедиш дека си жртва? Вечито обесправдени, та преку све веќе од тие ваши идеи!

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
Da ne zivees vo kurdistan ti sto nezanes sto se slucilo?
Не,живеам во Македонија.

И многу добро знам што правевте и во Скопје,и во Гостивар,и во Тетово и во Струга.И од клипови,и од луѓе што живеат во Гостивар.Демолиравте дуќани што беа на Македонци.

Така да не јади гомна,кога секој ваш протест,посебно таму каде што се по бројни,е со кршење на дуќани на Македонци,во најмал случај.Без разлика за што и да бил тој ваш протест,дали за уапсени убијци или за подршка на министерот за напад.Вие сте гнаса народ,кој не почитува ни знак во сообраќај,ниту полиција,ниту закон.Мразите се што не е ваше,а кукате како пички пред институции,пред некакви си организации за подобра иднина и курци палци.

За пример,учам во школо каде што сме мешани Македонци со шпони...нормално,имало многу тепачки,и ги познаваме нивните нај ватрени,исто и они нас.Имавме предавање од Полиција и од ОБСЕ или такво нешто,за мирно Скопје.Во истата училна,имаше 2ца нивни "воџи" кои што редовно на сабајле си слушаат оџи на телефон и си пеат муџахедински песни..збореа што збореа они,и прашаа дали има некој да каже нешто..и пази што се деси-стана едниот од кај нив и почна да збори како они сакале да живеат со нас,да учат,да се дружат,ние не сме ги сакале,постојано сме ги провоцирале и исмејувале,сме им ги закачале девојчињата кои што се забуљени,и дека им било премногу страв да доаѓаат на школо.Абе што да ти кажам,сценарија !!Кога ќе размислам подобро,можеби и ви држат предавања по селата,како да глумите и да се правите невини...кога и да имаше тепачка,абе ја правеа како војна да има...нивни женски што нит гледале нит биле присутни,паѓаат у несвест,доаѓаат брза помош...

едноставно,гнаса народ сте.

4NHK0

Јас сум ти батка у суштина многу флексибилен шизик
Член од
9 април 2014
Мислења
1.153
Поени од реакции
846
Дали си нормален што зборуваш? Еве татко ми е полицаец, татко ми ли да го запалат? Што е крив он, што е крив некој пензионер за ситуацијава? Ало бе, контролирај/те се што зборувате, милион кретенизми се изначитав деновиве, не знаете што зборувате.
И дедо ми беше полицаец па што?И исто така сега е пензионер,па?Постојат џандари кои стварно НЕ прават повеќе проблеми отколку што спречуваат,но тие се еден во илјада...Камо тебе да ти фукнеле некоја гума да ти скршат ребро па да видиш...Или пак до смрт да ти биде претепан близок твој од оние Алфите што до вчера биле во затвор,а сега гледаат дасе олеснат на кој и да било.А за пензионерите е друга приказна...Заради тоа што на НИМ им е овозможен и бесплатен превоз и зголемена пензија како тие да се иднината на оваа никаква држава,а не студентите и младите кои се трудат...Плус тоа,нема пензионер кој не оде по штабови.Јас се скарав со дедо ми бидејќи ме тераше да гласам(не е битно за кој) ама НЕ гласав,му реков НЕ,нема потреба.И онака државата ни оде во пропаст.Е затоа,затоа што повеќе пензионерите се тепаат и маваат со компири,отколку нашите млади(за македонци зборувам).И не само пензионери или џандари...Туку молотов во фацата и за тие никаквите што се тепаа која партија е подобра...Секоја чест за исклучоците за џандарите што не се со средно и знаат да се однесуваат и да СПРЕЧУВААТ проблеми без насилство.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.622
Поени од реакции
5.263
А вие каков пристап имате кон нас македонците, ајде жити се објасни ми?
Иљи вие не сакате нас?
Па да ти кажам право нема ич разлика, гомно ваму, гомно таму.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ко да не знаете дека се програмирани да ги бранат своите па макар ги најдат виновни за палење луѓе во концентрационен логор. Само нека смее некој нивни да нападне некого на форум, на тв, на фб, ќе не може од дома да искочи, оџата ќе му пресуди и се така по ред. Немој само некој да ме цитирал и да ме демантира дека ова не е така. Затоа ви викам не ги цитирајте, нека продаваат такви филмови по запад.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.375
Поени од реакции
11.836
Пријателе,кога кршеја твоите во Гостивар и кога палеја автобуси на Јсп ??? Тогаш излезе ти да кажеш нешто ? Го осуди ти тоа??? или бензин носеше ти тогаш автобусот го потуравте?? Немој да ми се правиш поштен, кога од секој твој посте се гледа омразата кон нас македонците.Од војната досеа никој никогаш не гледам да мразел и тепал некој затоа што е Албанец и строго ради тоа.Се што правите вие во државава е токму на етничка основа, однесувањето помеѓу нас и вас е многу поразлично.И ти сам го знаеш тоа само не сакаш да признаеш.Крај краева може има некои добри албанци кои што никако не се разликуваат од нас, ама погледни ги вашите што се по селата а потоа погледниги нашите што се по селата.Има разлика ??
Државата е крива и никој друг,планинците (не мислам со ова на секој албанец)видоја дека смилковското не си доби своја пресуда па сеа еве пак нема ништо да биде и за ангел и мислиш дека утре нема да го направат истото ? Колку повеќе им дозволуваат толку повече се опуштаат.Владава потполно ме разочарува, испаѓа како само да сакаат да си го полнат џебот и по секоја цена да останат на власт без разлика на последиците на македонскиот народ.
А тоа што ние си правиме филмови дека ако се собериме пред собрание ќе има смена мало морген.За тоа треба голема сила однадвор дасе замеша иначе нема шанса.

V

viktora

Гостин
Tuka pisuva nesto drugo, ne samo advokatot a niti nekoj Albanec go pisuval ova : http://maktel.mk/News.aspx?id=5323
Vaka ispagas ti "Govedo" !
А утре ќе испадне дека се самоубил така? Дека фраеров не го ни чепнал ножот. Па на крај да не треба и одштета да му платат зошто се самоубил пред него и трауми имал така?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.415
Поени од реакции
84.727
Твоето искуство во изминатиот период ти вели дека нашиот пристап кон вас е нацистички?
Во ред. Тоа треба да се смени.

Еве нека даде Господ, во иднина да се сменат пристапите. Сега обратно - Нашиот пристап кон вас, нека биде ваш пристап кон нас, а вашиот досегашен пристап кон нас, нека биде, во иднина, наш пристап кон вас.. Мислам дека е фер и дека така би виделе ние самите врз наша кожа како е да имаш таков пристап, а вие добијте го вашиот пристап (со кој не честите сега).
Све што ви правеле Македонците од 2001 наваму, сега вие на нив да им го правите, како и обратно. Па нека видат каурите на своја кожа како е, а и вие самите ќе ги уживате плодовите на фер пристапот, кој сега им го применувате ним.

Kajgana Shop

На врв Bottom