Навивачки групи во Македонија!

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 август 2010
Мислења
461
Поени од реакции
79
Да точно, во нашето минато имаше таква ситуација еден период и ние не бегаме од тоа, сега со гордост можеме да кажеме дека тоа е МИНАТО. Таа фотографија е ставена намерно во нашата галерија, ние ТАА ЛЕКЦИЈА ЈА НАУЧИВМЕ, и со крената глава можеме да кажеме дека моментално немаме допирна точка со политичка партија. Напротив, ја критикуваме политиката на сите партии, делата говорат. За разлика од вас што и тогаш и сега функционирате стрикно под партиска команда.

Дали спомена нешто формирањето на Комити ?! А да те потсетам јас тебе како се формирани Шверцери ?! Од курташак на наши членови, ова е одговорот. Оди прашај го Љ***. ;)

Дај да ги видиме тие слики каде што ние сме имале оружје на Кале. Јас знам само за еден дечко што имаше пендрак. Вие бевте тие што и покрај бројката бевте и наоружани.
Па незнам кој е дел од две три или повеќе трибини, кај нас тоа го нема, но вие сте тие што со Балисти, Илири, Патриоти Струга, Косоварите и сите останати стоите заедно многу често и на клубски натпревари. Одговорот ќе ти биде дека се помагате меѓусебно дека сте Албанци ?! Смешно, според вас сите групи кои се иста нација треба да се обединети ?! Не треба да постои ривалство помеѓу групи од иста националност ?
Далеку далеку сте од Навивачи.:)

Ставот за да не се навива за репрезентацијата беше донесен на состанок по враќањето од Литванија.Значи некое време ПО одењето во Литванија. Претходно таков став имавме само за на фудбалските натпревари, но по враќањето од Литванија тоа важи и за сите останати спортови.
На ракомет во Србија, наш транспарент НЕМАШЕ, ова е факт, со реквизити забележани се тројца и тие ќе ги санкционираме.

Имаме фотографии во галеријата скоро од секоја сезона, имаме и од минатата кога клубот ни беше последен. Може да се види дали сме биле само 40 души како што ти пиша.

Како имаш доблест да пишеш било што кога:

1. Заменик министер на АСАВ ви вади лисици.
2. Користите ножеви
3.Функционирате под партиска команда (ДУИ)
4.Врска си немате од навивачките правила и принципи
5.Опседнати сте со нас.

Vasiot "legenda" johan bil del od edna tribina zaedno so L*** i drugite, del od navivackata grupa na fk Balkan (cair-hooligans), a da kazes deka vasi clenovi ne formirale, treba da si GOLEM DEBIL ili GOLEM GOMNOJADEC..

Koj go rekol toa ? Deka se albanci pa megu sebe da nema rivalitet ? Toa sto golem del o grupite vo Kosovo imat respekt kon nasata grupa e sosema druga rabota.. So Balistite sekogas od nivnoto formiranje pa do den denes sme imale dobri odnosi, doagale na nasi natprevari, sme odele na nivni natprevari, pa sto ? Da ne rekov jas deka gresno e sto ponekogas ste na podrshka na Teteks ? Dobrite odnosi megu vas i vojvodi normalno deka ke pridonesuvaat i mnogu vasi ili nivni clenovi na vasa ili nivna tribina, nikoj ne rece deka tuka ima nesto loso ? Poentata na toj post mi bese sosema drugo, i den denes imate problem so vasi clenovi koi idat za KK Rabotnicki, KK Mzt (nemoj sega da mi kazes PA TOA E KOSHARKA, epten debil ke se pokazes).. Clen koj ne pokazuva respekt kon grupata, koj ne gi saka samo boite na svojot klub ne se navivaci, a tie vo vashata grupa GI IMA NA GOLEM BROJ !

Za rakomet veke dobi odgovor

1. Mafias e OB be, sto da kazam drugo ? :D
2. Edinstveni nie sme sto koristime nozevi ? I vie ke koristivte, samo sto nemate vreme da vadite noz begajki..
3. http://www.youtube.com/watch?v=jrfiwOVAwGI
4. Neznam so kakov obraz go pisuvas ova..
5. Lesni ste za ebenje zatoa :icon_mrgr:

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Vasiot "legenda" johan bil del od edna tribina zaedno so L*** i drugite, del od navivackata grupa na fk Balkan (cair-hooligans), a da kazes deka vasi clenovi ne formirale, treba da si GOLEM DEBIL ili GOLEM GOMNOJADEC..

Koj go rekol toa ? Deka se albanci pa megu sebe da nema rivalitet ? Toa sto golem del o grupite vo Kosovo imat respekt kon nasata grupa e sosema druga rabota.. So Balistite sekogas od nivnoto formiranje pa do den denes sme imale dobri odnosi, doagale na nasi natprevari, sme odele na nivni natprevari, pa sto ? Da ne rekov jas deka gresno e sto ponekogas ste na podrshka na Teteks ? Dobrite odnosi megu vas i vojvodi normalno deka ke pridonesuvaat i mnogu vasi ili nivni clenovi na vasa ili nivna tribina, nikoj ne rece deka tuka ima nesto loso ? Poentata na toj post mi bese sosema drugo, i den denes imate problem so vasi clenovi koi idat za KK Rabotnicki, KK Mzt (nemoj sega da mi kazes PA TOA E KOSHARKA, epten debil ke se pokazes).. Clen koj ne pokazuva respekt kon grupata, koj ne gi saka samo boite na svojot klub ne se navivaci, a tie vo vashata grupa GI IMA NA GOLEM BROJ !

Za rakomet veke dobi odgovor

1. Mafias e OB be, sto da kazam drugo ? :D
2. Edinstveni nie sme sto koristime nozevi ? I vie ke koristivte, samo sto nemate vreme da vadite noz begajki..
3. http://www.youtube.com/watch?v=jrfiwOVAwGI
4. Neznam so kakov obraz go pisuvas ova..
5. Lesni ste za ebenje zatoa :icon_mrgr:
Абе нели ќе постираше слики дека Македонците на тепачката на Кале имале оружје?

Комити Ѓорче

СКОПСКИ МАНГУП
Член од
10 август 2011
Мислења
61
Поени од реакции
92
Porazot vo kale sega se trudite da go "kriete" so razni i razni muabeti ? Zboruvas za mentalitet a i sam znaes deka ni vo tvojata grupa go nema !
Пораз на кале, за кого ?!
Бројчано, 500 вс 100, башка тие 500 наоружани.
Епилог: повредени на двете страни.
Што ќе пишеш, дека сме бегале сите во ќошот, и ќе ги постираш сликите и клиповите од крајот, т.е. моментот кога камерите ги снимија снимките кој одеа по ТВ ?! Секој знае дека тоа си го направи бројката на крајот, па со таа бројка требаше ептен да сте ретардирани за да не не заобиколевте од сите страни. Како и да е не успеавте ништо посебно да напраивте, освен што ги добивте крајните неколку минути од настанот. Но од 15 минути фајт, цели 10 ви се држевме со бројка 5 пати помала. Да не спомнувам дека во таков соодснос на бројки вие не би ни прифатиле да влезете во дуел, ќе избегавте пред тоа !

100 Комити со голи раце, против 500 планинци наоружани со секакви средства... ПА ТРЕБА ДА СЕ ИМА МУДА И ВООПШТО ДА СЕ ВЛЕЗЕ ВО ВАКОВ ДУЕЛ !!!

И секако најбитниот момент од тој настан, вториот човек на АСАВ (се знае што е АСАБ-најголемите противници на тифо движењето) вади лисици на вашиот лидер. Е ова е дефинитивно ПОРАЗ за вас, вашата група и за навивањето. Невидена случка до сега воопшто во НАВИВАЧКИОТ СВЕТ, заменик министер (најголемиот АСАВ) да ослободува од лисици НАВИВАЧ.
И уште имате образ да го споменувате КАЛЕ како ваша победа ?! Каква победа тоа ви е ПОРАЗ најголем. Па уште и дуксери сте направиле со калето од напред :pos:
Кале е ваш пораз затоа што тука се виде кој е во коалиција со полицијата. Џабе не обвинувате нас фудбал сме играле со полиција едно друго, тука се виде кој соработува со полицијата. Штом се случи тоа, можам да замислам и уште колку други зделки сте имале со заменик министерот т.е. вториот човек АСАВ во државава.

Редно е да направите и еден транспарент „Shvercerat - POLICE - BDI (ДУИ) - ТЕАМ.:) Но и да се пре регистрирате од „навивачка група“ ре организација во огранок на ДУИ од Северниот дел на Град Скопје.

Nikoj ne go negira toa deka nasiot bivs voxha (sega pratenik) i nasiot segasen ne se "zavisnici" od dui.. Ali vie najdovte da ne kritikuvate za ova ? Toa deka politikata nema uloga na vasata grupa na drugi da im kazes ne na mene.. Vie gi vodevte mitinzite na vmro nasekade (ne ti se obratuvam tebe) pa kako podarok go imate sega shampionskiot vardar.. Zosto do vcera nikoj ne go interesirase za vardar ? Zosto mu bese blokiran biznisot na gazdata na Miravci ? Veke e jasno.. Koce vas Goce..
Тука ќе те демантирам затоа што фактите и аргументите се на наша страна. Ако сме ние потрчковци на ВМРО-ДПМНЕ, тогаш немаше да бидеме до гуша заглавени со кривични пола група ! Ако беше така како што ти пиша тогаш немаше до ден денес за НЕРЕЗИ наши членови да бидат малтретирани и прогонувани од полицијата. Ако е така тогаш немаше да вадиме пароли против владата и воопшто против партиите. Ако беше така и ние ќе бевме како вас заштитувани, и ќе ни ги вадеа лисиците кога ќе бевме уапсени. Ако е така немаше да бидеме во конфликт со АСАВ секоја втора утакмица и да добиваме кривични и прекршочни за секакви банални причини, за палење бакли итн.
Така да не ти држи тоа што го пиша, ТИ ПАЃА ВО ВОДА целосно тоа дека ние сме пиони на власта. Порано можеби некогаш да, имало поврзаност со партија, сега апсолутно НЕ, на нашиот веб сајт може да се видат многу соопштенија кои се косат со однесувањето на ДПМНЕ, ние сме против сите предавнички влади, а во тие спаѓа и оваа, докажжавме дека не ќутиме, и на тоа се спротиставуваме на наш начин, фактите и делата говорат.

Член од
3 август 2011
Мислења
523
Поени од реакции
105
Какви њушки сте вие бе, се правите будали со сила. Не сум ја дете не се секирај синко. За тебе сум, како што би рекол Амди, Кока-кола!
se gleda. i toa dietalna
--- надополнето: 12 февруари 2012 во 02:03 ---
Беа раскарани меѓу себе и сеуште се, затоа бројката на нивната трибина сезонава е драстично намалена. Еден ден од нив одат на главната трибина но не навиваат и не носат обележја. Тоа се случи заради партиите кои навлегоа, односно цел живот Балисти беа ДПА, но последниве години ДУИ се обидоа да навлезат. Се вмешаа и локалните Тетовски шерифи, а од тоа најмногу загуби и нивниот клуб и групата.

Нека кажат самите зошто беше сменет тренерот со име Миха од минатата сезона ! ;)
Навлезе ДУИ во Шкендија, па така и водството на Балисти се смени, сега членови на ДУИ ја водат трибината, но сеуште изгледа не се свесни каква грешка направија кога легнаа на брашно на партиите. Нивниот клуб бидна кондом-клуб како Ренова што беше една сезона шампиони и потоа перење пари. Така и Шкендија, ги продаде најдобрите играчи, се направи криминал со излегувањето во Европа минатата сезона и сега со местење натпревари и мучки полека но сигурно тонат се повеќе на табелата, каде што ќе тонат се повеќе и ќе се задржат на средината на табелата, бидејќи тука одговара најмногу за местење.

А Балисти ќе си останат сезонски навивачи, беа лани нели „најдобри“ и толку беше, здравје до некој нареден подвик на клубот ќе живуркаат со по 150 души на трибина, колку и што навистина им беше просекот сезонава.
kupete si nov film molim te, ja ke ti plakam. ni ja ne gi znam ovie stvari sto se desavale vo moja grupa. cudna rabota

Член од
30 септември 2011
Мислења
101
Поени од реакции
38
100 Комити со голи раце, против 500 планинци наоружани со секакви средства... ПА ТРЕБА ДА СЕ ИМА МУДА И ВООПШТО ДА СЕ ВЛЕЗЕ ВО ВАКОВ ДУЕЛ !!!
Edna recenica 300 lagi. ke te citiram uste ednas zbor po zbor...
1. 100 komiti - ja vidov poise
2. 500 nasi - samo ako se smetaat i tie starci so stoeja gore.
3. planinci - Cair e prva naselena opstina vo Skopje, koa Gorce, karpos itn bile nivi.
4. naoruzani - vikas site 500 bile naoruzani a, hmm....
5. so sekakvi sredstva - dali se smeta i motorna pila vo ovie sredstva zs vidov eden najverojatno od nego begavte
6. da se ima muda - ako mislese za vas togas toa e veke poznato deka vie nemate muda za nisto
7. da se vleze (vo vakov duel) - haha koj rece deka vie ste vlegle vo takov duel, vie samo begavte (nemora da mi veruvas si ima trista klipcinja)
8. DUEL - tamu nemase duel, duel znaci tepacka megu dve lica ili grupi a na kale imase nasi so tepaa vasi, ne ni se sprotivstavivte za da se vika duel.

Dodeka postojat vakvi postovi vo forumov nema smisla da se trosi vreme replicirakji vam.

Чичко Кумплунг

деца на транзицијата
Член од
3 декември 2011
Мислења
4.194
Поени од реакции
4.400
Многу пати е докажано дека со човек симнат од планина нема разбирачка,па и да му нацрташ па и незнам што да правиш.Колку и да сакаш човечки да му објасниш нема фајде,така да не се трудете за џабе.

Член од
3 август 2011
Мислења
523
Поени од реакции
105
Многу пати е докажано дека со човек симнат од планина нема разбирачка,па и да му нацрташ па и незнам што да правиш.Колку и да сакаш човечки да му објасниш нема фајде,така да не се трудете за џабе.
practice what you preach :)

jyvation

Пургер
Член од
4 ноември 2009
Мислења
2.159
Поени од реакции
2.758
3. planinci - Cair e prva naselena opstina vo Skopje, koa Gorce, karpos itn bile nivi.
5. so sekakvi sredstva - dali se smeta i motorna pila vo ovie sredstva zs vidov eden najverojatno od nego begavte
6. da se ima muda - ako mislese za vas togas toa e veke poznato deka vie nemate muda za nisto
7. da se vleze (vo vakov duel) - haha koj rece deka vie ste vlegle vo takov duel, vie samo begavte (nemora da mi veruvas si ima trista klipcinja)
8. DUEL - tamu nemase duel, duel znaci tepacka megu dve lica ili grupi a na kale imase nasi so tepaa vasi, ne ni se sprotivstavivte za da se vika duel.

Dodeka postojat vakvi postovi vo forumov nema smisla da se trosi vreme replicirakji vam.
Кога ќе се спротивставите 500 наспроти 100 па и 150 е тогаш ќе правиме муабет.Вратата беше на 10 метра но не избегавме.За какви муда зборуваш ти кога ти лично ги немаш :D..Да дуел е 2 на 2 или 100 на 100 убаво рече ти а не сооднос 1 спрема 4 па и 5.Размисли за ова убаво зошто знам ќе ти треба сигурно една недела да сватиш..

Член од
14 април 2010
Мислења
4.701
Поени од реакции
6.087

Кога не ви одговара нешто одма се старци жени и деца.
Чаир е прва населена ама не од тебе ниту од дедо ти кој знае која година сте се симнале од планина не верувам пред 90та.
Па немаше дуел кога вие мававте со камења.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.952
Поени од реакции
41.193
Инциденти во Куманово...ФА со полиција.

‎200 фа против 200 припадници на ебр на автопат некој пола сат трален инцидентот,притворени членови на фамилијата..исто како и пред влез на Скопје. над 15 дифендери како и оллопни возила пратнја до пред сала во аеродром а таму пак инцидент и бркотници низ аеродорм...

http://www.mkd.mk/13990/sport/navivacite-na-mzt-prosetaa-do-kumanovo-ama-ne-vlegoa-vo-sala-fotogalerija/

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom