Навивачки групи во Македонија!

Статус
Затворена за нови мислења.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.642
Поени од реакции
10.241
Па ја колку што знам едно време имавте подлеба у група и тоа на различни трибини функциониравте
Никогаш Балистите немале такви поделби! Дури и на различни трибини да функционирале!

Сум кажал 1000 пати, во нашата трибина немало и ќе нема разлика тоа што некој член индивидуално ја симпатизира едната или другата партија...на трибина сите се БАЛИСТИ.

Член од
31 мај 2009
Мислења
1.257
Поени од реакции
2.595
Kako prvo, vie ste prva grupa koja OFICIALNO izlegla so podrshka na bilo koja partija (vashata mini-koreografija VMRO)
Kako vtoro, klubot vi bese vraten od Vmro a i sam znaes deka tie koi ve formiraa se funksioneri na istata partija, i na site mitinzi bea prisutni
Да точно, во нашето минато имаше таква ситуација еден период и ние не бегаме од тоа, сега со гордост можеме да кажеме дека тоа е МИНАТО. Таа фотографија е ставена намерно во нашата галерија, ние ТАА ЛЕКЦИЈА ЈА НАУЧИВМЕ, и со крената глава можеме да кажеме дека моментално немаме допирна точка со политичка партија. Напротив, ја критикуваме политиката на сите партии, делата говорат. За разлика од вас што и тогаш и сега функционирате стрикно под партиска команда.

Дали спомена нешто формирањето на Комити ?! А да те потсетам јас тебе како се формирани Шверцери ?! Од курташак на наши членови, ова е одговорот. Оди прашај го Љ***. ;)

Kako treto, nemozes da me lazes deka vie ne ste imale oruzje vo kale, koga licno jas sum videl epten sliki kade se gledaat palki, nozevi, strafsigeri i razni sranja, a toa sto nemavte hrabrost da gi upotrebuvate druga rabota..
Aj razjasni mi VIE kako ja razbirate ultras kulturata, koga polovina od vasite clenovi se del od 2,3 mozebi i poveke tribini ?
Дај да ги видиме тие слики каде што ние сме имале оружје на Кале. Јас знам само за еден дечко што имаше пендрак. Вие бевте тие што и покрај бројката бевте и наоружани.
Па незнам кој е дел од две три или повеќе трибини, кај нас тоа го нема, но вие сте тие што со Балисти, Илири, Патриоти Струга, Косоварите и сите останати стоите заедно многу често и на клубски натпревари. Одговорот ќе ти биде дека се помагате меѓусебно дека сте Албанци ?! Смешно, според вас сите групи кои се иста нација треба да се обединети ?! Не треба да постои ривалство помеѓу групи од иста националност ?
Далеку далеку сте од Навивачи.:)

Vie sto imavte stav DA NE SE NAVIVA ZA MAKEDONIJA VO BILO KOJ SPORT bevte prvi vo litvanija koga sve bese GAGA od vmro ? Kakva grupa ste vie sto ne pocituvate SVOI STAVOVI ? (isto bese i na rakomet, mnogu vasi clenovi so rekviziti na tribini, nemoj da lazes deka ne ste bile posto kako sto i sam si kazal SKOPJE E MALO )
Ставот за да не се навива за репрезентацијата беше донесен на состанок по враќањето од Литванија.Значи некое време ПО одењето во Литванија. Претходно таков став имавме само за на фудбалските натпревари, но по враќањето од Литванија тоа важи и за сите останати спортови.
На ракомет во Србија, наш транспарент НЕМАШЕ, ова е факт, со реквизити забележани се тројца и тие ќе ги санкционираме.

Klubot koga vi propagase bevte 40 dusi vo tribina zaedno so redarite, bas bi sakal da ste vo nasa situacija pa da ve vidime so ke napraivte :D

Имаме фотографии во галеријата скоро од секоја сезона, имаме и од минатата кога клубот ни беше последен. Може да се види дали сме биле само 40 души како што ти пиша.

Celo vreme lazete po forumi deka zimame rekviziti 10 na 1, 15 na 1 mozebi nekogas i cela grupa na 1 od kaj da znaeme.. Nikoj ne vi e kriv sto gi ostavate drugarite na cedilo.. Sekoj natprevar nasata nova generacija napagase kaj sudska, zosto ako ste tolku jaki EDNASKA barem EDNASKA ne se sobravte da gi napadnete ? Ili polesno vi e "ke pisam be na forum deka bese 10 na 1" ..
Како имаш доблест да пишеш било што кога:

1. Заменик министер на АСАВ ви вади лисици.
2. Користите ножеви
3.Функционирате под партиска команда (ДУИ)
4.Врска си немате од навивачките правила и принципи
5.Опседнати сте со нас.

Член од
2 март 2005
Мислења
287
Поени од реакции
149
Добро бе како тоа сите знаат дека балисти пред некоја година беа поделени заради партии, само вие незнаете!? Или не сте биле присутни на стадион тогаш или сега не правите будали сите.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.642
Поени од реакции
10.241
Добро бе како тоа сите знаат дека балисти пред некоја година беа поделени заради партии, само вие незнаете!? Или не сте биле присутни на стадион тогаш или сега не правите будали сите.
Сега ти не правиш будали нас!! Хах :facepalm:

Член од
3 август 2011
Мислења
523
Поени од реакции
105
dete, sto te maci? si pies lekovi redovno ili si promasil deneska?

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
cuvaj gi zborovite za na lice da gi kazues, ne znam kako se pokazuvas tuka pred nas kolku jak si, covek barem malku treba da ima dostoinstvo, od cigan bi primil sovet, od p**** NE
А кј виде ти дека ја се праем јак??? Ја праем муабет, ова е форум, а ти ако не гледаш добро има надлежни за тоа, посети ги.
ti glup si be ? koj spomna brojka be gomno ?
У планина ваке комуницирате а? Супер.
Немој да ни го кажеш ова, знаеме дека не е вистина, а и ти знаеш дека не е така!
Само на 3-4 утакмици немало никого (за Војводи е муабетов), иначе на другите увек имало барем по 20 душе. Реков дека немам намера по 100 пута да пишуем зошто на људиве им дојде преку глава и не идеа на стадион, мислим дека и ти самиот го знаеш тоа.

Член од
3 август 2011
Мислења
523
Поени од реакции
105
А кј виде ти дека ја се праем јак??? Ја праем муабет, ова е форум, а ти ако не гледаш добро има надлежни за тоа, посети ги.
mi go otsekovte vie so vasi muabeti, sve muabeti vie niz forumi, ni 1% ne ve ferma nikoj vas vo tetovo, samo internetov ve drzi ziv

Член од
2 март 2005
Мислења
287
Поени од реакции
149
Какви њушки сте вие бе, се правите будали со сила. Не сум ја дете не се секирај синко. За тебе сум, како што би рекол Амди, Кока-кола!

Член од
31 мај 2009
Мислења
1.257
Поени од реакции
2.595
Беа раскарани меѓу себе и сеуште се, затоа бројката на нивната трибина сезонава е драстично намалена. Еден ден од нив одат на главната трибина но не навиваат и не носат обележја. Тоа се случи заради партиите кои навлегоа, односно цел живот Балисти беа ДПА, но последниве години ДУИ се обидоа да навлезат. Се вмешаа и локалните Тетовски шерифи, а од тоа најмногу загуби и нивниот клуб и групата.

Нека кажат самите зошто беше сменет тренерот со име Миха од минатата сезона ! ;)
Навлезе ДУИ во Шкендија, па така и водството на Балисти се смени, сега членови на ДУИ ја водат трибината, но сеуште изгледа не се свесни каква грешка направија кога легнаа на брашно на партиите. Нивниот клуб бидна кондом-клуб како Ренова што беше една сезона шампиони и потоа перење пари. Така и Шкендија, ги продаде најдобрите играчи, се направи криминал со излегувањето во Европа минатата сезона и сега со местење натпревари и мучки полека но сигурно тонат се повеќе на табелата, каде што ќе тонат се повеќе и ќе се задржат на средината на табелата, бидејќи тука одговара најмногу за местење.

А Балисти ќе си останат сезонски навивачи, беа лани нели „најдобри“ и толку беше, здравје до некој нареден подвик на клубот ќе живуркаат со по 150 души на трибина, колку и што навистина им беше просекот сезонава.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.642
Поени од реакции
10.241
Беа раскарани меѓу себе и сеуште се, затоа бројката на нивната трибина сезонава е драстично намалена. Еден ден од нив одат на главната трибина но не навиваат и не носат обележја. Тоа се случи заради партиите кои навлегоа, односно цел живот Балисти беа ДПА, но последниве години ДУИ се обидоа да навлезат. Се вмешаа и локалните Тетовски шерифи, а од тоа најмногу загуби и нивниот клуб и групата.

Нека кажат самите зошто беше сменет тренерот со име Миха од минатата сезона ! ;)
Навлезе ДУИ во Шкендија, па така и водството на Балисти се смени, сега членови на ДУИ ја водат трибината, но сеуште изгледа не се свесни каква грешка направија кога легнаа на брашно на партиите. Нивниот клуб бидна кондом-клуб како Ренова што беше една сезона шампиони и потоа перење пари. Така и Шкендија, ги продаде најдобрите играчи, се направи криминал со излегувањето во Европа минатата сезона и сега со местење натпревари и мучки полека но сигурно тонат се повеќе на табелата, каде што ќе тонат се повеќе и ќе се задржат на средината на табелата, бидејќи тука одговара најмногу за местење.

А Балисти ќе си останат сезонски навивачи, беа лани нели „најдобри“ и толку беше, здравје до некој нареден подвик на клубот ќе живуркаат со по 150 души на трибина, колку и што навистина им беше просекот сезонава.
Каква приказна човече!!

Раскарани никогаш не сме биле. Опаѓањето на бројката се должи на смена на генерацијата, но сепак не опадна бројката драстично.
Балисти во приватен живот има и од двете партии но на трибина се БАЛИСТИ!
ДУИ (општината) го водеше клубот кога стигнавме до финалето на купот. Дојде Синан Идризи па тој Самет Расими па конечно се најде добар спонзор, значи влезе Австриецот. Од тогаш нема партии во Шкендија!

Што сме продале бе!! Хасани отиде! Ау и кажи ми кој клуб од Македонија може да спречи трансфер на играч што сака во странство особено кога се работи за силните лиги. Сите играчи кои заминаа, заминаа во странство.

Шкендија никогаш не бил и нема да биде клуб како Ренова, Металург и другите!

150 души??!! Хахах ајде бе.

Член од
6 август 2010
Мислења
461
Поени од реакции
79
Ајде да ја видиме сликата кај ние на кале имаме нешто!? Еден дечко извадил пендрак само и толку и не си прајте филмови. Вие немате право да зуцнете на тема партии и политика. Абе алооо заменик министер му ги вадеше на О*** лисиците јавно. Груби нели е ваш член или тоа не се важи, а ?
Соопштението на Комити дека нема да се иде организирано на репрезентативните натпреварувања беше пуштено после Литванија затоа не мрси муда. Тоа со членови на две или три трибини ви е само филм одмна е замрено тоа. Сега на првенството во србија освен 2-3 немаше друг извадено реквизит на комити. За тепањето не коментирам зашто сите ви го знаат менталитетот и нема потреба да се објаснуваме. Е сега ако имаш да ме демантираш за некое од овие работи би сакал тоа го направиш со слика.

Porazot vo kale sega se trudite da go "kriete" so razni i razni muabeti ? Zboruvas za mentalitet a i sam znaes deka ni vo tvojata grupa go nema !
Nikoj ne go negira toa deka nasiot bivs voxha (sega pratenik) i nasiot segasen ne se "zavisnici" od dui.. Ali vie najdovte da ne kritikuvate za ova ? Toa deka politikata nema uloga na vasata grupa na drugi da im kazes ne na mene.. Vie gi vodevte mitinzite na vmro nasekade (ne ti se obratuvam tebe) pa kako podarok go imate sega shampionskiot vardar.. Zosto do vcera nikoj ne go interesirase za vardar ? Zosto mu bese blokiran biznisot na gazdata na Miravci ? Veke e jasno.. Koce vas Goce..
Mentalitetot drugite ne gi go znaat, drugite se baziraat na vasite sekojdnevni filmovi tuka, dezurni filmadzii ste tuka.. Za sekoja nasa akcija 30 na 1, luge od 25 godini se zamaraat so vasite deca, i takanataka.. Ako nie imame "takov" mentalitet (10 na 1) vie KAKOV IMATE ? Za nisto drugo ne ve biva osven za beganje !

Za kale ke se trudam da vi najdam sliki, do togas jadete gomna kolku sakate, ama veruvajte mi koga togas ke bidat objaveni ;)

Член од
14 април 2010
Мислења
4.701
Поени од реакции
6.087

Porazot vo kale sega se trudite da go "kriete" so razni i razni muabeti ? Zboruvas za mentalitet a i sam znaes deka ni vo tvojata grupa go nema !
Nikoj ne go negira toa deka nasiot bivs voxha (sega pratenik) i nasiot segasen ne se "zavisnici" od dui.. Ali vie najdovte da ne kritikuvate za ova ? Toa deka politikata nema uloga na vasata grupa na drugi da im kazes ne na mene.. Vie gi vodevte mitinzite na vmro nasekade (ne ti se obratuvam tebe) pa kako podarok go imate sega shampionskiot vardar.. Zosto do vcera nikoj ne go interesirase za vardar ? Zosto mu bese blokiran biznisot na gazdata na Miravci ? Veke e jasno.. Koce vas Goce..
Mentalitetot drugite ne gi go znaat, drugite se baziraat na vasite sekojdnevni filmovi tuka, dezurni filmadzii ste tuka.. Za sekoja nasa akcija 30 na 1, luge od 25 godini se zamaraat so vasite deca, i takanataka.. Ako nie imame "takov" mentalitet (10 na 1) vie KAKOV IMATE ? Za nisto drugo ne ve biva osven za beganje !

Za kale ke se trudam da vi najdam sliki, do togas jadete gomna kolku sakate, ama veruvajte mi koga togas ke bidat objaveni ;)
хахах абе си ја видел коцкава на утакмици сезонава а само тоа ќе т епрашам и толку повеќе ништо не пишувам пошо се гледа колку си упатен чим ја постираш сликава да докажеш дека комити биле во ниш организирано

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom