НБА сезона 2021/22

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    75

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.104
Поени од реакции
34.572

RIP :(

ilz

Член од
15 октомври 2013
Мислења
4.348
Поени од реакции
3.987
Veteran NBA guard Iman Shumpert was arrested last Saturday at the Dallas Fort Worth International Airport, according to the Associated Press. Shumpert allegedly tried to bring six ounces of cannabis past security, leading to his arrest.
Shumpert also had a magazine with 14 rounds in his backpack, but no gun was found. The call came in around 3:40 p.m. local time and he was arrested for felony possession of marijuana.

Jankoff

Run that, pass that.
Член од
4 септември 2019
Мислења
1.732
Поени од реакции
2.823
толку пари ли немаат па што прават глупости, ебате лугето, глејте го и Вестврук кога ќе доага пред меч со облекана........... не ги разбирам стварно

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.104
Поени од реакции
34.572
Што не разбираш, поголемиот дел се уличари - гето црнци без школо и без два грама мозок... Ретки се тие што имале среќа да пораснат во Европа, како Коби. Има и разбрани момци (Данкан на пример, итн), ама повеќето се бараби и битанги што имале среќа да ги бива за кошарка. Најголем дел од нив стануваат сиромашни а некои и бездомници за неколку години после завршување на кариерата.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
толку пари ли немаат па што прават глупости, ебате лугето, глејте го и Вестврук кога ќе доага пред меч со облекана........... не ги разбирам стварно
Па не може баш да се споредува ова на Шамперт со тоа како се облекува Расел, две тотално различни работи се, разбирам дека е еден вид на криминал да се облекуваш така ама тоа им е бизнис нив, се повеќе и повеќе такви кошаркари има.

Порано по завршување на кариера пропаѓале многу од нив додека сега мислам дека многумина се посветени на приватни бизниси и вакви спонзорства преку мода дури и повеќе од тоа што се на баскет.

Кузма ти е еден друг пример за модава и облекувањето, развива бизнис преку тоа и јавно си дискутира за истото, баш сега беше гостин кај Дрејмонд во подкастот и баш кул разговор си имаа.

Иначе знам дека ретко кој може да го поднесе Дрејмонд ама подкастот му е еден од подобрите, има добри гости, забавен е, прашањата се горе-доле доста интересни, не се досадно клише и барем мене ми е еден од поинтересните за гледање.

Исто така подкастот на Игудала и Еван Тарнер.

ilz

Член од
15 октомври 2013
Мислења
4.348
Поени од реакции
3.987
Ne se raboti za pari brat, nacin na zivot im e toa...
Vo krvta im e da bidat gangsta.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.104
Поени од реакции
34.572
Баш да видиме дали сега Шамперт ќе го пуштат без казна (иако буквални милиони лежат затвор за трава)... Мислам пошто плачеа и се жалеа за таа женската кошаркашка што ја фатија на московскиот аеродром со хашиш. И тоа Шамперт е обвинет за поседување на обичен лет во САД, не за меѓународен лет (шверц со дрога е обвинението).

ilz

Член од
15 октомври 2013
Мислења
4.348
Поени од реакции
3.987
The police report says Shumpert told officers that the bag contained marijuana and “asked if there was any way he could make his flight” to Los Angeles, where he was supposed to pick up his daughter. He has two daughters with entertainer Teyana Taylor.
Shumpert was told no, arrested for felony possession of marijuana and taken to the airport jail. The Tarrant County Criminal Courts system didn’t have information about a court case.
The report says Shumpert also had a magazine with 14 rounds in his backpack but no gun was found. A contact for Shumpert, his agent or a lawyer was not immediately available.
Shumpert won an NBA championship with the Cleveland Cavaliers in 2016. He also played for the New York Knicks, Sacramento Kings, Houston Rockets and Brooklyn Nets. He was waived by the Nets in 2021.

Za marihuanata ok, ne mi e jasno zashto na aerodrom nosel pa4ka so 14 kursumi, bez pishtol.
Inace veruvam site do eden poseduvaat oruzje po doma, nekoi so dozvola nekoi bez.
Da im napravat racija po doma cel arsenal ke im najdat. 100%.

Член од
1 март 2009
Мислења
8.633
Поени од реакции
10.353
Што не разбираш, поголемиот дел се уличари - гето црнци без школо и без два грама мозок... Ретки се тие што имале среќа да пораснат во Европа, како Коби. Има и разбрани момци (Данкан на пример, итн), ама повеќето се бараби и битанги што имале среќа да ги бива за кошарка. Најголем дел од нив стануваат сиромашни а некои и бездомници за неколку години после завршување на кариерата.
Добро ако е за така тие се гето а нашите балканци се пијаници.. Кога и да сум гледам некое интервју/подкаст со бивши НБА играчи од наши простори зборат за пијанење и разни сељачки работи дур биле во НБА.. Зато им и пропаднале кариерите на 90%.. Барем овие црнците имале далеку поуспешни кариери е сеа ако се broke после то јбг.. Барем оставиле некој печат..

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.488
Поени од реакции
7.983
Баталете го Иман Шамперт. Што ќе прави Тијана Тејлор сега?
Друг проблем што ме мачи е дали за ова знае другарка ми Тијана Радуловиќ? Ме нема прифатено на инста со мојот нов профил, како да ја известам...
Само стресови...

Член од
23 август 2010
Мислења
39.551
Поени од реакции
114.832
Друг проблем што ме мачи е дали за ова знае другарка ми Тијана Радуловиќ? Ме нема прифатено на инста со мојот нов профил, како да ја известам...
Само стресови
Очигледно не ти е другарка, само не си известен. :ROFLMAO:

Член од
23 август 2010
Мислења
39.551
Поени од реакции
114.832
❗ BREAKING: LeBron James će potpisati dvogodišnje produženje ugovora s našom ekipom, vrijedno 97.1 miliona dolara, sa "player opcijom" za sezonu 2024/25.

Бричење на суво.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.104
Поени од реакции
34.572
Старо... Не ми се пишуваше. :)
Џабе се надевав дека ќе фати џаде за некаде на друго место. Ок, сега да го трејдаат за било кој и пикови најдобро би било (пусти желби, знам).

Kajgana Shop

На врв Bottom