Првата титула што ја освои беше без КД.Јахахахахахахаахахахаахаханкоххоххохохохоохохоф
БОХОХОХОХОХОХОХОСТОН СЕХЕХЕХЕХЕХЕХЕЛТИКС
Стеф шеф конечно со еНвипи титула, презаслужено. Конечно и да докаже дека не мора да зависи од некој друг суперстар и дека може сам да го однесе тимот до титула.
Апсолутна лага и невистина. Игудала сосема заслужено беше FMVP таа сезона. После идат 2 за Дурант и ова сега е единствениот и прв пат каде што навистина изигра баш као FMVP.Mu ukradoa FMVP 2015 ali sega nema kaj da bega
Aj objasni kako Andre zasluzi FMVP pred Curry? So toa sto go drzese Bron na 40 poeni prosek?Апсолутна лага и невистина. Игудала сосема заслужено беше FMVP таа сезона. После идат 2 за Дурант и ова сега е единствениот и прв пат каде што навистина изигра баш као FMVP.
И МВП Игудала.Првата титула што ја освои беше без КД.
Игудала ја сврте серијата, толку.Aj objasni kako Andre zasluzi FMVP pred Curry? So toa sto go drzese Bron na 40 poeni prosek?
Imase Iggy clutch momenti ne vikam ne, ama nikako MVP pred Curry.
Steph bese statisticki daleku najdobriot igrac na GSW.
Bolje na Bron da mu dadea togas.
Ne ja svrte Igoudala serijata sam nego im dade momentum na GSW koga vleze vo prva petorka. Momentum =/= nosenje tim na grb.Игудала ја сврте серијата, толку.
2-1 водство имаа Кливленд после 3 утакмици додека Голден го играа Богут у прва петорка. У круцијалната гејм 4 стартуваше Андре и изигра перфектна утакмица. У трите утакмици као стартер има просек 20.5 ppg со многу повисоки проценти од Кари. За одбраната нема потреба да се праи муабет мислам, ако глеаш кошарка. Да, Леброн даваше по 40 поени (што и беше за очекување без Кајри и Лав) ама потсети се што се требаше да прави за да ги постигне тие 40. Со Игудала на него Леброн шутираше под 35%, без Игудала нешто под 45%.
Што направи еве според тебе Кари повеќе тогаш, за он да биде FMVP?
Со душа чекаше целосно со тимот да го пишеш ова .Јахахахахахахаахахахаахаханкоххоххохохохоохохоф
БОХОХОХОХОХОХОХОСТОН
п.п.с. колку год да звучи лудо, ако има уште еден добар трејд следна година Лука ќе брка финале (исто ако поработи малку повеќе барем на играњето одбрана).Со овој стил на игра и без повреди, ГСВ освојува. Дрејмонд и Кари буквално гризат на терен, Вигинс се разбуди конечно, Клеј ќе влези во натпреварувачка форма до ПО, 20мин по натпревар да ги даде фул подготвен, земаат титула.
Го имаат Пул и Вајсман дополнително за напад и Андре за одбрана + еден куп играчи од клупа кои може (во поедини натпревари) да збрцаат 10 со кромид.
Мајами и ГСВ се најдобрите колективи во лигава, изградени и комплетни екипи, а мн луѓе забораваат на тој факт што е еден од пресудните во ПО.
Имаше некаде меме со Вориорс топ/биг 3 играчи: Кари, Вигинс, и Кари.Стеф шеф конечно со еНвипи титула, презаслужено. Конечно и да докаже дека не мора да зависи од некој друг суперстар и дека може сам да го однесе тимот до титула.
Објасни ако сакаш... Бостон има двајца добри и талентирани играчи, Тејтум и Браун, од кои вториот искрено е малце глуп. Све остало е просек и Бостон е овде благодарение на тимската хемија. ГСВ има 17 пати поталентирани играчи од Бостон.Бостон реално беа екипата со повеќе талент