НБА сезона 2021/22

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    75
Screenshot_20211201-231406~2.png
Автоматски споено мислење:

Najdobriot skorer i najdobriot asistent vo ligata igraat vo ista ekipa. Titula i nishto drugo. Prestanuvam da pratam kosarka ako ne osvojat ovaa sezona.

Mudava citroni ni gi naprae,trt mrt barem kolku tolku bese interesen,a i razbirase barem kisarka.

Sent from my SM-A325F using Tapatalk

Mudava citroni ni gi naprae,trt mrt barem kolku tolku bese interesen,a i razbirase barem kisarka.

Sent from my SM-A325F using Tapatalk

Mene ne mi e poentata nekomu da bidam Interesen, jas sum samo navivac koj itekako ima potkrepa vo toa sto go zboruva. KE VIDIME VO PLEJOF KOJ E KOJ. Ke vidime koja e taa ekipa sto ke gi pobedi na Nets povekje od 2 pati. Do plejofot Nets ke ja uigraat ekipata na vselensko nivo. Do sea ne izgledaat voopshto taka ama doprva itekako.

Za razlika od tvoite Lakersi koj tonat i se na 8mo mesto von divizijata, Nets iako ne se impresivni prvi se vo divizijata.

A koga e vo prasanje sporedbata Lebron Durant odamna ve nema da napravime muabet. Pogodete zashto. Zatoa shto KD e walking bucket i cuka po 30 na utakmica a drugiov pogoduva eden od tri shuta, samo sto procitav pozitiven bil na Korona, ke propushti eden kup utakmici. Ciglata ke vodi Lakersi kon dnoto na divizijata.

Koga ke go vidite prosekot na Bron neka ne ve laze deka e 25.8. Toa e na samo 11 odigrani utakmici, poalednite 3 utakmici stavi debeli brojki 33,30,39 pa zatoa mu se krena prosekot dosta inace realno e na okolu 20 prosek.

Последно уредено:
Da se napomene toa deka vo poslednite 3 utakmici Bron igrase strasno debeli minuti poradi overtime itn, zatoa stavi takvi brojki a ne deka e poluden.
Igrase 43,50 i 37 minuti na poslednite 3 utakmici zatoa brojkite mrsni, inace na 20 si e ne e na 25.8.

Со овој стил на игра и без повреди, ГСВ освојува. Дрејмонд и Кари буквално гризат на терен, Вигинс се разбуди конечно, Клеј ќе влези во натпреварувачка форма до ПО, 20мин по натпревар да ги даде фул подготвен, земаат титула.
Го имаат Пул и Вајсман дополнително за напад и Андре за одбрана + еден куп играчи од клупа кои може (во поедини натпревари) да збрцаат 10 со кромид.

Мајами и ГСВ се најдобрите колективи во лигава, изградени и комплетни екипи, а мн луѓе забораваат на тој факт што е еден од пресудните во ПО.

Vcera mn jako izigraa i Phoenix, bukvalno mega jaka odbrana igraa na Curry.

Daleku e playoff se uste, ke vidime koja ekipa ke ostane bez ogromni povredi.

Џарет Ален беше добар дефанзивец но многу има напреднато особено офанзивно оваа сезона,Кливленд ќе бидат во игра за плејоф сезонава.

На крај испадна оној Лавар Бол најслатко се смее. Кога беше фамата со него и кога ги величеше децата негови сите му се смееа, ама затоа сега Лонзо и Ламело заќутуваат многу усти.

Чикаго ми се симпатична екипа, особено дека Карусо игра таму, на почетокот меме играч (не знам зашто) но потоа израсна во одличен играч и дефанзивец, дефиниција за пожртвуваност и трпение. Со напорна работа стигна таму каде што е, и сега си жнее буквално, заедно со Лонзо еден од најдобрите дефанзивни парови во лигата.

Ми се свиѓаат такви компактни тимови како Чикаго, Мајами и Феникс, кои можат во секое време да ја исплескаат било која екипа и да доживеат општо куроболие за тоа што го направиле.

Од друга страна, Голден Стејт ми се фаворити оваа сезона за освојување. Прејака кошарка играат, плус одбраната им е подобрена. Според мене, си го вратија тој фактор што го изгубија кога го донесоа Дурант. Тогаш беа прејаки, нема збор, но го изгубија она по кои беа препознатливи, а тоа е, одличен избор на играчи, напорна работа и хемија во тимот. Беа супер тим, кој не настанал од собирање на најјаките играчи, туку развивање и напредок на одлично одбраните играчи. Сега го вратија сето ова и очекувам да стигнат до финале сезонава.

261710431_451237836372169_7388021039957451492_n.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom