НБА сезона 2016-2017

Кој тим ќе биде овогодишен шампион?

• Голден Стејт Вориорс

Гласови: 23 76,7%
  • Кливленд Кавалирс

Гласови: 7 23,3%

• Вкупно гласачи
    30
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.285
Поени од реакции
8.463
Ako Rej Alen, Muler Birdman ne bea gotovi igraci...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
5 април 2013
Мислења
3.393
Поени од реакции
7.041
Џабе се расправате ниту постоел ниту ќе постои играч кој сам без супер квалитетни соиграчи ќе освојува титули. Тимски спорт е ова. И Џордан и Коби и Леброн и Данкан и Кари и сите имале други одлични играчи околу себе кога ги освојувале титулите. А дали го драфтувале или ги носеле преку трејдови или слободн агенти е сосема небитно. Тоа зависи исклучиво од стретегијата и способноста на менаџментот и нема врска со играчите.

Инаку конкретно, ќе му бидат од корист и Дерон и Богут на Кливленд ама кој ги гледал скоро знае дека се далеку од некакви си ѕвезди моментално. Особено Вилијамс кој одвај за бекап е добар моментално.

Член од
1 март 2009
Мислења
8.636
Поени од реакции
10.380
Ako Rej Alen, Muler Birdman ne bea gotovi igraci...

Реј си беше одлична опција од клупа но далеку беше од неговите најдобри денови.. Брдмен ти е обичен 12ти чоек од клупа.. Незнам дали си саркастичен или сериозен.. Уште Грег Оден да го кажеше
Овај Мулер незнам кој е.. Томас??

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
^
Па не е баш сосема небитно. ГСВ сами си изградија јак тим со одличен менаџмент низ годините. Они само си го додоа Дурант на веќе и повеќе од готов тим, ако веќе се бара кривец во "уништување на кошарката" тогаш треба да се покаже прст кон Брон.
Брон е тој што гради супертимови со сите можни достапни супер-ѕвезди.

ГСВ ја уништија кошарката според некои ликови со тоа што направија револуција со нивната игра, па се повеќе тимови се адаптираат на нив и се менува целата лига. Мене лично многу повеќе ми се допаѓа овој тип кошарка, во споредба со рмбање под кош ко волови некои.
Плус еве и Брон како старее го менува стилот на игра пука тројки како луд, помалку напаѓа на кош мора да биде во тек со настаните, а и телото не го држи како порано :D

Член од
5 април 2013
Мислења
3.393
Поени од реакции
7.041
^
Па не е баш сосема небитно. ГСВ сами си изградија јак тим со одличен менаџмент низ годините. Они само си го додоа Дурант на веќе и повеќе од готов тим, ако веќе се бара кривец во "уништување на кошарката" тогаш треба да се покаже прст кон Брон.
Брон е тој што гради супертимови со сите можни достапни супер-ѕвезди.

ГСВ ја уништија кошарката според некои ликови со тоа што направија револуција со нивната игра, па се повеќе тимови се адаптираат на нив и се менува целата лига. Мене лично многу повеќе ми се допаѓа овој тип кошарка, во споредба со рмбање под кош ко волови некои.
Плус еве и Брон како старее го менува стилот на игра пука тројки како луд, помалку напаѓа на кош мора да биде во тек со настаните, а и телото не го држи како порано :D
Мене едно не ми е јасно. Како било кој ја уништил кошарката. Па кошарката никогаш не била подобра....

Член од
22 јуни 2010
Мислења
3.688
Поени од реакции
5.444

Колку корисен играч, а е на 5.9 милионски договор за 2 сезони, а после првава станува restricted free agent. Тешко ќе биде да се израмни некоја преплатена понуда за него на лето.

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Мене едно не ми е јасно. Како било кој ја уништил кошарката. Па кошарката никогаш не била подобра....
Јас не се жалам мене ми е топ. Зборев за оние што мислат дека кошарката е уништена поради ГСВ, ми нема логика ова.

Иначе само првата реченица ми се однесуваше на тебе, не се согласувам дека е небитно. Требаше да потенцирам :D

Член од
16 јануари 2009
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.068
Годината кога играа заедно Мелоун и Пејтон, Мелоун пола сезона беше повреден и финалната серија ја игра со повреда, притоа бележи 11 поени и 8 скока во просек плејофот. Притоа збориме за 40 годишен играч.
Пејтон има 35 и има просек 14 поени и 5 асистенции. Да не збориме за односот во тимот, прво меѓу Коби и Шек, после меѓу новите играчи и триаголникот на фил.
Кливленд моментално има 3ца играчи со по 20+ поени и клупа од ЈР (повреден), Корвер, Џеферсон, Фрај и сега Богут и Дерон.
Сите од клупа можат максимално да допринесат ако играат до кај 20 минути заради годините, ама тоа сигурно не го намалува нивниот квалитет. Слична ситуација и во ГСВ.

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.285
Поени од реакции
8.463
Реј си беше одлична опција од клупа но далеку беше од неговите најдобри денови.. Брдмен ти е обичен 12ти чоек од клупа.. Незнам дали си саркастичен или сериозен.. Уште Грег Оден да го кажеше
Овај Мулер незнам кој е.. Томас??
Герд
Толку разбираш кошарка и толку и таа франшизата што ја поддржуваш разбира кошарка... Реј сега да каже дека му се враќа од пензија Леброн ќе му најде место во тимот. Ова ти што го кажа за Реј е исто како јас да кажам дека Борис Диао беше само добра опција од клупа ебате плиткиот ако не ја разбираш улогата на овие 3-ца. Па Реј и Брдмен го добија финалето со САС не Леброн.

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.492
Поени од реакции
5.586
Годината кога играа заедно Мелоун и Пејтон, Мелоун пола сезона беше повреден и финалната серија ја игра со повреда, притоа бележи 11 поени и 8 скока во просек плејофот. Притоа збориме за 40 годишен играч.
Пејтон има 35 и има просек 14 поени и 5 асистенции. Да не збориме за односот во тимот, прво меѓу Коби и Шек, после меѓу новите играчи и триаголникот на фил.
Кливленд моментално има 3ца играчи со по 20+ поени и клупа од ЈР (повреден), Корвер, Џеферсон, Фрај и сега Богут и Дерон.
Сите од клупа можат максимално да допринесат ако играат до кај 20 минути заради годините, ама тоа сигурно не го намалува нивниот квалитет. Слична ситуација и во ГСВ.
Не знам зошто се објаснуваш, сезоната во Лејкерс на Мелоун му беше 19та, а во претходните 18 сезони имаше пропуштено само 30тина утакмици вкупно па замисли колку му беше потрошено телото.

Дерон и тој е потрошена роба, уште во времето во Јута имаше повреди на зглобовите на двете раце, неколку пати му се оперирани 2те. Тешко дека можи да пружи повеќе од 10тина квалитетни минути а и тие се знак прашалник во плејофот.

Член од
1 март 2009
Мислења
8.636
Поени од реакции
10.380
Герд
Толку разбираш кошарка и толку и таа франшизата што ја поддржуваш разбира кошарка... Реј сега да каже дека му се враќа од пензија Леброн ќе му најде место во тимот. Ова ти што го кажа за Реј е исто како јас да кажам дека Борис Диао беше само добра опција од клупа ебате плиткиот ако не ја разбираш улогата на овие 3-ца. Па Реј и Брдмен го добија финалето со САС не Леброн.
Ок брат позз

Член од
15 ноември 2008
Мислења
5.772
Поени од реакции
11.788
Герд
Тројката на Реј и скокот на Бош во ОТ, шеста утакмица во Мајами 2013 веројатно на тоа мислиш, не се губи Брдмен не добил никакво финале со Сан Антонио. :D

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.285
Поени од реакции
8.463
Тројката на Реј и скокот на Бош во ОТ, шеста утакмица во Мајами 2013 веројатно на тоа мислиш, не се губи Брдмен не добил никакво финале со Сан Антонио. :D
Да.. ако го гледаме само едниот крај од стапот односно нападот. Ако се гледа одбраната и како скокаше како животиња во битни моменти друг ќе е заклучокот. Петарда е човекот да али тоа финале им се најде итоа премногу. Да не беше он тикви што ќе им парираа 7 утакмици под кош во одбрана во рекет Бош и Џејмс на Данкан Сплитер Диао, а притоа да не изгубат во нападот.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.880
Поени од реакции
116.177
Па Реј Ален ДИРЕКТНО му донесе титула на Леброн со тројката од салто во гејм 6... Нешто слично на Хори против Кингс пред многу години. :D

Иначе муабетот е дека ГСВ ја уништувале кошарката пошо го земале Дурант и демек сите ѕвезди се собрале на едно место, а убаво кажа некој претходно, сите од побитниве играчи се драфтувани од нивна страна...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom