НБА сезона 2016-2017

Кој тим ќе биде овогодишен шампион?

• Голден Стејт Вориорс

Гласови: 23 76,7%
  • Кливленд Кавалирс

Гласови: 7 23,3%

• Вкупно гласачи
    30
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

раднаскела

Wubba lubba dub duuuub
Член од
7 февруари 2011
Мислења
1.684
Поени од реакции
1.990
Моите гајби Чикаго се у ситуација јебе луд збуњенонг. Најретардирано водена екипа после Бруклин. Сите срања со Тибодо ги пројдов, 2 плејофа без Роуз, али тимот беше со срце, вакви гомнарии не ми се гледаат и затоа не пратам речиси уопште оваа сезона. Крвта да и ја ебам на ГарПакс. Без компас се у моментов, се надевам да се средат, а до фановите овде на Чикаго што ги гледаат утакмиците на Булс, секоја чест, јас ќе повратам секој пат кога ги пуштам барем на 2 минути. Ќе си останам вака пасивен до некои бољи времиња. Поздрав друштво.:ајнапиво:

Член од
1 март 2009
Мислења
8.636
Поени од реакции
10.380
Незнам дали е официјално, ама 99 % Дерон и Богут идат во Кливленд... Не ме сфаќајте погрешно Леброн фанови, ама ај уште некој нека му донесат на Леброн ?! Не ми текнува дали имало некоја екипа со толку многу играчишта у ростер, ете затоа нема никогаш да го сакам Кингот.
Да Леброн е тој шо има ТРИ соиграчи кои се топ 10-15 играчи во лигата

Член од
1 септември 2014
Мислења
5.155
Поени од реакции
7.858
Не се бламирај. Кари, Томпсон, Грин се СИТЕ драфтувани од Голден Стејт, тоа што станале топ10 играчи во лигата не значи дека треба да си одат од тимот.
Јака работа Дурант отишол кај нив, џавкате и ти и вакви квази експерти ко тебе што даваат мислења дека ГС ја заебале кошарката, нека им текне на СПОЈУВАЊЕТО на Леброн со Бош кај Вејд во тим, па после спојувањето со Лав, и појачувањата со Корвер, Дерон, и еве Богут.
Толку комплекс од ГС не можам да сфатам, 3 години постојат и ти смени тим и играч ( Клиперс и Грифин) што секоја утакмица губат по 20 за да ти е мирно на душа и да се тешиш кога ставаш слики од Гркот како куца преку Кари на Ол стар.

Член од
24 октомври 2014
Мислења
2.803
Поени од реакции
2.446
Postot beshe za Lebron, ne za GSW. Ne mi se veruva deka Kobi i MJ( so koi shto najmnogu se sporeduva Lebron) imale do TOLKU talent vo ekipa u bilo koj period od svojata kariera

Член од
1 март 2009
Мислења
8.636
Поени од реакции
10.380
Postot beshe za Lebron, ne za GSW. Ne mi se veruva deka Kobi i MJ( so koi shto najmnogu se sporeduva Lebron) imale do TOLKU talent vo ekipa u bilo koj period od svojata kariera
Па Коби беше најблиску до ова шо го има ГС сега.. и то два пати.. 2004 со Шек, Мелоун и Пејтон.. 2012 со Хауард, Неш и Гасол.. и двата пати катастрофално му заврши.. Џордан без Пипен има 1 победа и 10 порази во плејоф.

Толку.

C

Castiel

Гостин
Па Коби беше најблиску до ова шо го има ГС сега.. и то два пати.. 2004 со Шек, Мелоун и Пејтон.. 2012 со Хауард, Неш и Гасол.. и двата пати катастрофално му заврши.. Џордан без Пипен има 1 победа и 10 порази во плејоф.

Толку.
Пипен е преку драфт во чикаго и порасна во играч покрај Џордан смешно е да споредиш со леброн кој собира веќе изградени играчи покрај него.

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Член од
15 ноември 2008
Мислења
5.772
Поени од реакции
11.789
Тимот со најдобриот рекорд во историјата на лигата го додаде Дурант во ростерот и во прва петорка ги има тројцата последни МВП освојувачи, ама Леброн ја уништувал лигата дека не можел со Кеј Фелдер како единствена замена за Ирвинг да се натпреварува во евентуално финале со ГС па морало да му го донесат идниот хол оф фејмер и НБА легенда Дерон Вилијамс.

:LOL::LOL:

Член од
1 март 2009
Мислења
8.636
Поени од реакции
10.380
Пипен е преку драфт во чикаго и порасна во играч покрај Џордан смешно е да споредиш со леброн кој собира веќе изградени играчи покрај него.

Самите си одат.. Чест му е да играт со него.. Дерон и Богут се слободни и можат да одат во било кој тим.. Богут на пример би бил подобар фит во Спарси а и можи назад во ГС.. Но сака покрај Леброн како и 300+ играчи во лигата!

Кајри на пример е сосема друг играч кога Леброн игра покрај него а сосема друг кога го нема Леброн.. Истото важи и за Лав.. Колку плејоф искуство имале овие двајца пред Леброн да ги собери? НУЛА! Како можиш да речиш за овие изградени играчи? Дерон и Богут беа играчишта пред 6-7 години.. Сега ти се бек-ап играчи и ништо повеќе..
Од соиграчите на Леброн досега само Вејд го прифаќам како изграден играч со резиме зад него.. Останатите Леброн ги изгради! Види какви договори Мозгов и Делаведова имат заради него.. Мозгов испадна од ротација на Лејкерси а Делаведова последни 2 утакмици има вкупно ТРИ поени.. Овие двајца му беа лева и десна рака на Леброн 2015 финалето..

C

Castiel

Гостин
Самите си одат.. Чест му е да играт со него.. Дерон и Богут се слободни и можат да одат во било кој тим.. Богут на пример би бил подобар фит во Спарси а и можи назад во ГС.. Но сака покрај Леброн како и 300+ играчи во лигата!

Кајри на пример е сосема друг играч кога Леброн игра покрај него а сосема друг кога го нема Леброн.. Истото важи и за Лав.. Колку плејоф искуство имале овие двајца пред Леброн да ги собери? НУЛА! Како можиш да речиш за овие изградени играчи? Дерон и Богут беа играчишта пред 6-7 години.. Сега ти се бек-ап играчи и ништо повеќе..
Од соиграчите на Леброн досега само Вејд го прифаќам како изграден играч со резиме зад него.. Останатите Леброн ги изгради! Види какви договори Мозгов и Делаведова имат заради него.. Мозгов испадна од ротација на Лејкерси а Делаведова последни 2 утакмици има вкупно ТРИ поени.. Овие двајца му беа лева и десна рака на Леброн 2015 финалето..
Кајри и Лав не биле изградени играчи? Што збориш ти? Лав просек имаше дабл-дабл ама не бил изграден играч. Само Вејд? А Бош што беше просек играч и анонимус? Леброн е топ 3 играч во историја и е најкомплентен ама не го менува фактот дека е и огромен плачко и дека сам си ги прави тимовите.

Член од
1 март 2009
Мислења
8.636
Поени од реакции
10.380
Кајри и Лав не биле изградени играчи? Што збориш ти? Лав просек имаше дабл-дабл ама не бил изграден играч. Само Вејд? А Бош што беше просек играч и анонимус? Леброн е топ 3 играч во историја и е најкомплентен ама не го менува фактот дека е и огромен плачко и дека сам си ги прави тимовите.

Зависи како го сфаќаш поимот изграден.. Јас го сфаќам кога играчот има лидерски предиспозиции и е прва опција на тим што НОСИ ПОБЕДИ.. Значи само Вејд спаѓа тука..

Казнс и Таунс имат монструозни бројки но сеуште според мене не се изградени играчи.. Леброн првите две сезони имаше страшни бројки но Кавси беа далеку од плејофот.. Дури покасно се изгради како играч.. Статистика јака (а и игра) имаше и Тајрик Иванс првите неколку сезони.. Но никогаш не се доизгради како играч

Член од
16 јануари 2009
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.068
Па Коби беше најблиску до ова шо го има ГС сега.. и то два пати.. 2004 со Шек, Мелоун и Пејтон.. 2012 со Хауард, Неш и Гасол
Срамота е да ги споредиш Мелоун и Пејтон на тотален залез на кариера, далеку од својот прајм со овие тимови на Кливленд и ГСВ. Годината со Пау, Хауард и Неш заедно со Коби звучи добро на хартија и веројатно има поента да се наречат супертим, ама мислам и во најдобар случај немаше да бидат волку доминантни како ГСВ или Кливленд. Немаа таква клупа и немаше никаква хемија меѓу нив. Читај интервјуа од сите од таа генерација кога изгубија од Детроит во финале, на сите им било јасно што следи.

Член од
1 март 2009
Мислења
8.636
Поени од реакции
10.380
Мелоун имаше 20/8 сезоната пред да го земат Лејкерси, Пејтон имаше 21/8/4 сезоната пред да оди во Лејкерс.. Сеуште беа ИГРАЧИШТА.. Дерон и Богут се дупки моментално

The New York Knicks are waiving guard Brandon Jennings, league sources tell @TheVertical.

The Nets just announced the release of Luis Scola, who suddenly joins the buyout market.

Член од
22 јуни 2010
Мислења
3.688
Поени од реакции
5.444

Изгледа се докажуваат со Булси која организација е полоша. :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom