Немаше да го има тој од лани пошто во случај да останеше тешко дека ќе имаа можност кливленд Кајри да го драфтува.Па секако дека не требаше. Затоа постапи како прав суперстар и отиде во тим каде има повеќе способни играчи за да си земе прстен, иначе цела кариера ќе беше без прстен, добро еве еден ќе имаше од лани.
Не помислив на тоа. Ама сепак кралот си е крал, отиде во друг тим по прстен да земе, кралски.Немаше да го има тој од лани пошто во случај да останеше тешко дека ќе имаа можност кливленд Кајри да го драфтува.
Sent from my SM-A510F using Tapatalk
Андре Роберсон човече..2 од 12 слободни ?! 2/12 ?! Не ме јеби бе, професионален кошаркар во најсилната лига на светот, ај да беше центар ко Џордан/Хауард ќе сфатев до негде, навикнати сме сите на тоа.. ама бек/крило играш бе мрсул еден, 2 од 12 ?!?!?!??!?!?!
Бато, па ти со таква реализација и вештини можеш да бидеш страв и трепет во најјаката кошаркарска лига на светот , MVP на финале не ти бега барем ! (само искрено, твојот аватар ме буни малку, со таа конституција тешко ќе ти оди, за во WNBA ама е таман !)Брат на кош кај мене пред зграда ги давам по 10тина слободни по ред на американка кога играме..знам не е исто, сум го научил кошот, понизок бил бла бла.. може смешно звучам, ама многу ме фрустрираат вакви работи, ОСНОВАТА на спортот Кошарка е шутот и слободните, МИЛИОНИ зимаат за таа посрана топка да ја пикнат у обрач, и овој ми шутира 2 од 12 СЛОБОДНИ ?! мрш таму, да сум тренер такви играчи нема да ми припарат на терен, а не па стартер да ми биде.
ОДГОВОРКако може да ја уништат ГСВ кошарката кога ја еволуираа играта до ниво кое до сега не е видено?
Трипам или глупаков Робертсон имаше 10 промашени слободни по ред во последните две утакмици?
SuperБато, па ти со таква реализација и вештини можеш да бидеш страв и трепет во најјаката кошаркарска лига на светот , MVP на финале не ти бега барем ! (само искрено, твојот аватар ме буни малку, со таа конституција тешко ќе ти оди, за во WNBA ама е таман !)
Зошто му се нафрли толку на мрсулот Roberson?! Па тој го има гледано финалето од 2015-та година и оттогаш Iguodala му е идол (и не затоа што се имењаци) и тргна по неговите стапки.
Roberson како доста интелигентен дечко , по долги анализи на играта на Iguodala од таа серија (финалето 2015-та), дошол до заклучок дека, за да бидеш во денешната НБА лига МВП на финале треба што поефикасен да бидеш од линија за слободни-како најкруцијален критериум во тој поход !!
И во право е човекот - на последните два натпревари, како само крвнички ги бушеше Андре "Снајперот" (некои го викаат и Сатарот по таа серија, па дури и Ласерот) од линија за слободни, до ден денес сите се ежиме, со каков осет ги делкаше слободните а Кливленд немоќно гледаа !
Бидејќи, сите фанови на овој спорт не засегаат овие трендови и мистерии со слободните фрлање во НБА во последниве години, кои земаат се поголем замав, ТРТ на ВАШЕ барање се потруди да добие одговор на ова прашање , консултирајќи се со некои од врвните авторитети и светски признати аналитичари, кои ги следат состојбите во овој спорт веќе подолго време, еве дел од нивните размислувања :
ПРАШАЊЕ :
ОДГОВОР
Мислам дека е повреден и неможи да пружи отпор се виде во втората утакмица на закуцавање гримаси праеше има некоја повреда.Олдриџ не е ни пола од тоа што беше во Портланд. Не може да изигра на пост против Рајан Андерсон, Ариза и Харден...
Види го Ленард што прави повреден, па спореди... два контестед офанзивни скокови фати, ниеден контакт не избегна.Мислам дека е повреден и неможи да пружи отпор се виде во втората утакмица на закуцавање гримаси праеше има некоја повреда.
А според многумина експерти и лаици вклучувајќи ме и мене беше најдобар играч на пост. Со ваква негова игра нема што да бараат против ГСВ.Олдриџ не е ни пола од тоа што беше во Портланд. Не може да изигра на пост против Рајан Андерсон, Ариза и Харден...
Дрејмoнд е гетo мaдa-фaкa.Дрејмондо рече Олиник бил валкан играч