НБА сезона 2016-2017

Кој тим ќе биде овогодишен шампион?

• Голден Стејт Вориорс

Гласови: 23 76,7%
  • Кливленд Кавалирс

Гласови: 7 23,3%

• Вкупно гласачи
    30
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Дава во рандом утакмица во регуларна сезона 60 поени за во финале во битна утакмица да го кошта својот тим победа и шампионки прстен.
Ќе му кажеме да не дава повеќе од 20 коша.

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.486
Поени од реакции
5.581
Гоберт игра страшно добра кошарка сезонава, моментално не би го дал за никој центар.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.697
Поени од реакции
115.424
- ima raspon ruku od 222 cm.
- od kad su ga birali na draftu 2013. narastao je 8 cm i dobio 11 kg.
- njegov pedalj je 30 cm, onaj od LeBrona 23, a onaj od normalne osobe 17.
- njegova Ahilova tetiva je 35 cm, znači duplo od normalne osobe.
- lider je svoje ekipe u poenima, skokovima, asistencijama, blokadama i ukradenim loptama.
- ali ima i svojih mana, na primjer danas puni 22 godine što znači da je igrač koji neće više moći poboljšati svoju igru.

МАШИНА!!!!!!!!!!!

B

Blade Torch

Гостин
Само мене ми е некако мака за слабите резултати на Минесота?
А толку очекувања се имаше од сезонава...

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Само мене ми е некако мака за слабите резултати на Минесота?
А толку очекувања се имаше од сезонава...
И мене ми е мака...али според мене не дека имаше очекувања,туку со такви ликови може и подобро...тоа е ќе видиме можда ќе им тргне.

Член од
1 март 2009
Мислења
8.633
Поени од реакции
10.353
Mrtva temava izglea nikoj poke ne gleda.. GS ja unistija kosarkata.. Realno za prvpat posledni 10 sezoni ne sedam navecer da gledam utakmici sabajle na Ximo kanalot na youtube ima 10 minutni hajlatsi.. Sezonava e 'skip to the finals'. . To e to

Член од
23 август 2010
Мислења
39.697
Поени од реакции
115.424
Последно уредено:
Член од
22 јуни 2010
Мислења
3.688
Поени од реакции
5.444
Еве за дискусија нешто. Според статистикава Сан Антонио прима повеќе кошеви со Ленард во игра. Мислите тоа е дека игра со стартерите Гасол и Паркер што се подпросечни дефанзивци или стриктно потрфла самиот тој?

Еве се најиграните постави, Милс очигледно прави доста разлика.

Се‘ на се‘ многу се осеќа неиграњето на Данкан во дефанзива, се гледа тоа и без статистика.

Член од
24 октомври 2014
Мислења
2.803
Поени од реакции
2.446
Еве за дискусија нешто. Според статистикава Сан Антонио прима повеќе кошеви со Ленард во игра. Мислите тоа е дека игра со стартерите Гасол и Паркер што се подпросечни дефанзивци или стриктно потрфла самиот тој?

Се‘ на се‘ многу се осеќа неиграњето на Данкан во дефанзива, се гледа тоа и без статистика.
jas bi rekol deka e povekje zaradi tuturutkite Gasol i Aldrigde. Kawhi bilo koja vecher mozhe bilo kogo kompletno da go iskluchi od igra, mislam deka ne e problem negovata defanziva.

Член од
5 април 2013
Мислења
3.390
Поени од реакции
7.032

До Parker и Gasol е, но и рано е во сезоната. Сеуште мала минутажа имале тие постави, па може и да се сменат некои од овие бројки како што одминува сезоната.

G

garthok

Гостин
lakers being lakers, 7 по ред порази. Интересен момент Лук волтон го исклучиле нешто "fucking scared motherfucker" му рекол на Казнс или Monty McCutchen, инаку баш интересна ја направија gsw сезонава, kd vs russell така ја гледам некако

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom