Брао Скај за темава
Според мене Манкис се најдоброто нешто што и се случило на музичката сцена во последните можеби 10 години. Нема подобри, поенергични, поразновидни луѓе кои се појавиле во последно време. Нема човек што ги слушнал, а да не ги свиѓа, за сечиј вкус се наоѓа добра песна
![Пукам од смеа! :LOL: :LOL:](/styles/default/xenforo/smilies/laugh.png)
. Ако се најде барем и еден хејтер на темава ќе го паљим со бенѕин
![Вонземјанин :вонзем: :вонзем:](http://forum.kajgana.com/styles/default/xenforo/smilies/alien.png)
.
Јас почнав да ги слушам уште од кога излезе When the sun goes down и се вртеше спотот на МТВ Адриа, ама дете тогаш, што разбирав, ми беа онака-мех, рок бенд, не сум јас за такви работи
![Пукам од смеа! :pos: :pos:](/styles/default/xenforo/emot/pos.gif)
. Не дека не ми беше убава песната, ама уште не ми беше времето тогаш да ги засакам со цело срце. После, кога излезе вториот албум, тотално ме освоија со Fluorescent Adolescent, па едно сабајле начекав Top 10 at 10 на MTV и почнав и официјално да се декларирам како нивни фан. Памтам дека на прво место беше Fake Tales и се чудев како тоа некоја песна да е подобра од Fluorescent...
. Humbug кога излезе ми беа малку чудни, не го сакав баш најмногу албумот на почеток, многу голема промена имаше од веселиот и брз стил на првите 2 албуми, ама сега можам да кажам дека е можеби нивен најдобар, во тесна битка со AM. Е, сега очекувам и тука да се развие дискусија за стари версус нови Арктик Манкис, ама јас повторно ќе останам на ставот дека не се sellouts и дека едноставно менуваат стил и експериментираат и нормално се во потрага по нови фанови.
За сите оние за кои Манкис се тотални анонимуси (освен се разбира Do i wanna know, неа и најзакоравените турбофолкери кои А не разбираат од Арктик Манкис, ја објавуваат и ја слушаат) најтопло ви препорачувам да истражувате и да не останувате само на една песна, бидејќи не се бенд со само една добра песна. Почнете од првиот албум - највесел е и ќе ви го крене расположението за 5 минутки.
Да одберам омилена песна - не можам. Топ 10, исто така тешко. Во зависност од расположението-можам, ама генерален топ 10, тешко. А, видеа? Каде без видеа
![Зелен :D :D](/styles/default/xenforo/smilies/biggrin.png)
. Прво една споредба меѓу настапите во живо сега и на почетокот:
2005
2013
Различно е во многу погледи, се гледа недостатокот на енергија, ама тоа е неминовно. The boys grew up, they're proper men now. Евидентно е дека сега се курчат на сцена. Да, се курчат ама им се може. Со Do i wanna know направија рок химна која според мене е еднаква на Smells like teen spirit, Whole lotta love и сите епски безвременски песни. По 10-20-30-50 години песна по која ќе се памети овој период ќе биде токму нивната песна. И јас би се курчел на нивно место, а и кој не би кога би знаел дека цел свет го слуша. Тоа што е Smells like teen spirit за 90тите, тоа е Do i wanna know за оваа декада. Мило ми е што живеам во овој период и сум современик на Арктик и што ќе можам на внуците да им кажувам за тоа, исто како што сите тинејџери од 90тите ќе го кажуваат тоа за периодот на Курт.
Многу голема пауза без песна
.
За крај, морници ме лазат кога ќе ја слушнам публиката како ечи
![Дрк :drk: :drk:](/styles/default/xenforo/emot/drk.gif)
Заборавив, сепак можам едно нешто да издвојам како омилено
. Matt Helders повеќе од Alex Turner
![Пукам од смеа! :LOL: :LOL:](/styles/default/xenforo/smilies/laugh.png)
. Ептен ми е срцка, сите погодени, дотерани на сцена, тој по тренерки, ко од дома да го собрале
.[DOUBLEPOST=1394503072][/DOUBLEPOST]
Награди:
Best British Album and Best British Group at the BRIT Awards in 2008.
Истиот успех го повторија и годинава, а и во 2007
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
.