Музички вести

Член од
31 март 2011
Мислења
71
Поени од реакции
207
Sun Production, City Radio and Summer Club GRADISHTE со особено задоволство го најавуваат:

LOVE and HAPPINESS Festival

САБОТА 28 Јули 2012 - ГРАДИШТЕ, Охрид

Main Stage
/Втора плажа/
----------------------------------------------------
TOM BOXER & MORENA (Romania)

DEE NYC - New York USA

-VICTORA LOBA special Live performance
-BABURA
-BOBI
-BRANCHEZ
-DARE

Trance Stage
/Трета плажа/
DINO PSARAS - (United Kingdom)

-YUDHISTHIRA
-GALACTIC EXPLORERS
-SOUND KILLAH
-DEJAN DOGGY
-DJANTRIX vs KOX
+++ Забава со ПЕНА + ТАНЧЕРКИ + ЖОНГЛЕРИ + ПЕРФОРМАНСИ СО ОГАН + ВИДЕО ПРОЕКЦИИ...

Старт: 21:00

Влезниците за овој настан ќе бидат пуштени во предпродажба на 9 Јули во Tobacco и Toogether салоните ширум Републиката, по супер промотивна цена за првите 2000 билети од 300 денари, потоа 400 денари а на врата 500 денари!!!

Најголемиот ХИТ за изминатава година. Повеќе од 40 милиони посети на youtube!!!

Член од
31 март 2011
Мислења
71
Поени од реакции
207
Браво, според продажбата на картите ке имаме одлична журка...

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
На фб на ѕидов од Авалон читам у последно време за The Smiths. Знае некој нешто?

Член од
31 март 2011
Мислења
71
Поени од реакции
207
Летната турнеја на Нокаут немаше да биде комплетна доколку момците не закажеа средба со своите фанови на најмагичната сцена во земјава, Античкиот Театар во Охрид.

25-ти јули (среда) е денот кога точно во 21 часот Никола Перевски - Пере, Владимир Крстевски - Франц, Благоја Антовски, Бојан Перевски, Борче Кузмановски, Виктор Николовски, Горјан Петровски и Горан Кавраков ќе се обидат максимално да ја искористат преубавата акустика која ја нуди тој древен простор.

"Aкустичноста во комбинација со прекрасниот амбиент и публика која ви е како на дланка, се уште еден голем предизвик за нас. Се надеваме на незаборавно патешествие кое, се надевам, никого нема да остави рамнодушен. И не мислам само на публиката, туку и на сите нас, кои таа вечер на 25-ти јули ќе се најдеме на сцената на големиот Антички театар", вели Пере.

Специјални гости на овој концерт ќе бидат Sarah Mace и маестро Игор Џамбазов. Влезниците за овој голем настан се веќе пуштени во продажба во сите Tobacco и Together салони низ Македонија, а бидејќи се во ограничен број, сите оние кои се желни за бегство од секојдневието, треба да побрзаат.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.988
Поени од реакции
8.320
Откажан концертот на Лени Кравиц во Скопје

Поради продолжување на обврските за снимањето на филмот „The Butler“, Лени Кравиц е принуден да ја откаже европската турнеја и концертот во Скопје.

Наместо да настапува низ Европа во септември и октомври, кравиц најверојатно ќе ја одржи турнејата во текот на 2013-та година, а тогаш може да го очекуваат и скопските фанови.
Сите што имаат купено влезници ќе можат да си ги повратат средствата од понеделник (27-ми август) на местата каде што ги купиле влезниците.
Концертот првично беше закажан за 2-ри октомври, а беше најавено дека тоа ќе биде првиот концерт со комплетно архитектонски решена акустика во салата Борис Трајковски.
Превземен текст од On.net.mk
--- надополнето: 23 август 2012 во 14:42 ---

Член од
12 март 2009
Мислења
20.691
Поени од реакции
16.901
ne e direktno muzička vest, dodeluvanje na nagradi ( GO Men), ama 64 godišnata Grace Jones navistina se drži, sex bomb e

SydBarrett

Oh by the way, which one's Pink?
Член од
19 март 2012
Мислења
70
Поени од реакции
35
Бјело Дугме 27 октомври. точно е или погрешно сум слушнал?

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850

Денеска почина фронтменот на Kud Idijoti на 57 годишна возраст како резултат на борба со таа гнасната болест чие име не сакам да и спомнам.

Kajgana Shop

На врв Bottom