Музичка берза, инструменти, музичари, бендови...

Член од
5 август 2007
Мислења
3.586
Поени од реакции
2.608
Колку пари се движат Wah педали, и Delay педали за електрична гитара?
И половни, и настаро...

Steve Ray

Texas Huriccane
Член од
24 ноември 2007
Мислења
1.131
Поени од реакции
182
Колку пари се движат Wah педали, и Delay педали за електрична гитара?
И половни, и настаро...
го имам свирено овој Wah Wah другарче го продава 100евра многу е добар(http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=Z05v6sRl6hg=&type=&new=&file=uxYFy7VMG7ObgS155d6dig==&q=mBoFQF96u/TFUDEcYWMXtzUJaAH3 dsSEHkx0vnQn/S4eCVvrZ1oHN9NbgZWur/qkjZpk/FHQBbxeKDVRY8BgLDXynYMWN798N7xqP4XJeU=), Delay педали DD3 BOSS(http://www.musicstore.com/en_EN/EUR/Boss-DD-3-Digital-Delay-12-5ms-800ms/art-GIT0000584-000) околу 5500 на старо, а Ibanez(http://www.musicstore.com/en_EN/EUR/Ibanez-AD9-Analog-Delay-/art-GIT0010367-000) околу 7000 ден на старо

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Електрична. Акустична имам. Око ми фајќе Арија. Некој предлог ?
Мој совет ти е да не земаш Арија, финишот не им е најдобар и нема нешто фина сустензија.
До 400 евра зависи каков стил на музика слушаш и какви гитари ти се свиѓаат.
Топла препорака Epiphone види ги во Guitar House имаат многу фини гитарчиња што за цената ти нудат врвен квалитет , чак и најевтините од нив се ебано квалитетни. После тоа Ibanez имаат голем број на гитари чија цена е до 400 евра , Washburn ти се исто така убави провери си ги во Artist. B.C. Rich не би ги ни погледнал, страшно лоша електроника имаат.
Squire не ми се по вкус бидејќи Single coil многу многу не обичам ама ти си знаеш пробај си и тоа.

Член од
28 јуни 2011
Мислења
414
Поени од реакции
163
Мој совет ти е да не земаш Арија, финишот не им е најдобар и нема нешто фина сустензија.
До 400 евра зависи каков стил на музика слушаш и какви гитари ти се свиѓаат.
Топла препорака Epiphone види ги во Guitar House имаат многу фини гитарчиња што за цената ти нудат врвен квалитет , чак и најевтините од нив се ебано квалитетни. После тоа Ibanez имаат голем број на гитари чија цена е до 400 евра , Washburn ти се исто така убави провери си ги во Artist. B.C. Rich не би ги ни погледнал, страшно лоша електроника имаат.
Squire не ми се по вкус бидејќи Single coil многу многу не обичам ама ти си знаеш пробај си и тоа.
Фала за советите инаку epiphone до 400 евра се?

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Фала за советите инаку epiphone до 400 евра се?
Да да , Epiphone SG-400 Custom Ivory би ти препорачал да го погледнеш. Покрај тоа имаш и други форми , разгледај си на www.musicstore.com , отприлика 30 % поскапо ќе те фати тука.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.877
Поени од реакции
6.936
Може ли некој да ми препорача/даде линк за спуштање на некој албум со популарни, познати мелодии исполнети на пијано?

Ќе ви дадам пример што подразбирам под популарни:

и т.н. значи не познати дела од композитори, туку вакви општо популарни песни од други жанрови само исполнети на пијано :)

Член од
5 август 2007
Мислења
3.586
Поени од реакции
2.608
Може ли некој да ми препорача/даде линк за спуштање на некој албум со популарни, познати мелодии исполнети на пијано?
и т.н. значи не познати дела од композитори, туку вакви општо популарни песни од други жанрови само исполнети на пијано :)
Richard Clаyderman има многу добри преработки од Yesterday, I just call to say i love you...и многу други...
http://www.clayderman.co.uk/best_of_my_favourites.htm Eве од прилика дел од популарни песни што ги има преработено...

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.877
Поени од реакции
6.936
Член од
5 јануари 2009
Мислења
39
Поени од реакции
0
Имам прашање до присутниве на форумов...Најдов процесор за гитара постар марка Digitech rp10 но немам напојување ЗА него...а воедно не сум сигрен и дали работи ..да ме советувате каде би мозел да проверам дали е исправен ,колкав е дефектот ако го има и колку би ме коштало да го направам???

Член од
6 февруари 2008
Мислења
1.272
Поени од реакции
229
Продавам Washburn D200 Pro-E со Grover штимери и EMG 81 & EMG 85 активни магнети (Zakk Wylde set). Цената е 400 евра. Може мало нагодување околу цената за кајганџии :)

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.783
Поени од реакции
11.339
Продавам Миди контролер M-audio Oxygen 25 во одлична состојба, свирено 3-4 пати, комплет со драјвери, кабли...цена поволна (пп)

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
Знајте дали се продава у Македонија lap steel guitar негде ? Наново, настаро како било.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.783
Поени од реакции
11.339
Дечки, контакт некој да има случајно од Енко Ласт Експедишн? Ми треба итно....фала однапред! :icon_mrgr:

Член од
24 јули 2011
Мислења
1
Поени од реакции
1
Сакам да прашам.... дали некој ја има/л гитарава... или пак имал можност да ја проба...да сподели некоја импресија....Доста сум загреан за да ја купам .... па некој совет нема да наштети ;)

Fender CD 60CE Sunburst

Kajgana Shop

На врв Bottom