Очигледно не ме знаеш, туку само мислиш дека ме знаеш . Кога во 2001 не ми скурчи за држава каде што живеам, веруј нема што да ми скурчи за Косово. Моите ставови се само мислења.I znam...onaka osekjam...deka i RYMZ ke bide tamu...i deka i nego se ke mu bide skurca..i deka ipak ke se ponovi u takva varijanta....e moj druze Zagrebacki...
sto tebe tolku tie vazno kosovo koga zivess vo makedonija .decko nesto si mnogu vo zabluda mislis srbite go zele kosovo od vas ilirite:pos2: heheheneznam kakva vrska ima prohor pcinski so kosovo .mozem da kazem za goranite stose so makedonsko etnicko poteklo i sto ziveat na teritorija koja e makedonska.:pos2: SARPLANINSKIOT MASIV, KACANICKA KLISURA, BUJANOVAC PRESEVO DO RISTOVAC.TOA TIE REALNATA KARTA NA MAKEDONIJA. a za tito zarem neznaes moze kum ti bil te krstil ,zaboravi deka TITO na sekoe 10 dete bese kum ne be svekja abe eden spomenik damu naprajte . danebese toj GENERAL RANKOVIC ke ve preselese site vo albanija i sega kesi bese mirno e te toa za zal realnosta vistinata boli ama taaa e.Очигледно не ме знаеш, туку само мислиш дека ме знаеш . Кога во 2001 не ми скурчи за држава каде што живеам, веруј нема што да ми скурчи за Косово. Моите ставови се само мислења.
sto tebe tolku tie vazno kosovo koga zivess vo makedonija .decko nesto si mnogu vo zabluda mislis srbite go zele kosovo od vas ilirite:pos2: heheheneznam kakva vrska ima prohor pcinski so kosovo .mozem da kazem za goranite stose so makedonsko etnicko poteklo i sto ziveat na teritorija koja e makedonska.:pos2: SARPLANINSKIOT MASIV, KACANICKA KLISURA, BUJANOVAC PRESEVO DO RISTOVAC.TOA TIE REALNATA KARTA NA MAKEDONIJA. a za tito zarem neznaes moze kum ti bil te krstil ,zaboravi deka TITO na sekoe 10 dete bese kum ne be svekja abe eden spomenik damu naprajte . danebese toj GENERAL RANKOVIC ke ve preselese site vo albanija i sega kesi bese mirno e te toa za zal realnosta vistinata boli ama taaa e.
АБЦ, чиво сака нека биде. Независно како што гласи темата, ќе биде. Јас лично немам интерес во било која опција. Едно само ќе ти кажам, ти набројуваш олигарси...Македонија ништо подобра не е...Секаде е така.
Знаеш зошто прашувам? Баба ми е стара тетовчанка и таа вика дека тие што се албанците староседелци никогаш не правеле проблеми и биле фини и не ги засегале толку многу правата кои и онака со постоење дури и средно на албански им биле доволни тогаш. Таа вика дека откако почна целата проблематика со Косово, ко повампирени со поголем дел од албанците, и поради тоа претпоставува дека доста од Косоварите се тука и дека косоварите се тие кои ги прават проблемите и ги подучуваат тукашните староседелци албанци исто така да прават проблеми.Баци, од косоварите што беа кај нас бегалци ниеден не остана, сите се вратија. Дел од нив отворија некој бизнис тука кај нас, па нивното присуство е приметливо, како што е примерот со скопските кафичи и дискотеки, каде има многу гости од косово особено на некој познат техно/гоа/транс ДЈ и ден денеска.
Тоа човече од метро и кусур припаѓа кон една друга Хазарска фамилија која се вика Рокфелер,и таа друга група моментално се бори за превласт со Рокшилд на Косово што е предигра и пробно сценарио за отцепување и земање на Сибир од Русија со цел да се потикне и убрза барањето независност за Ротшилд или останување под Руска власт со олигархија на врвот под власт на Рокфелер.Сепак тоа се глобални промени за многу понапредни и помегаломански поделби од кој ние малите народи само ќе бидеме "испушени пикавци",за владите во сенка.Сеуште на никој не му текна дека глобалната позиција на моменталната империја САД - опаѓа и сеуште не сте свесни за факторот кој зима неверојатно силен замав - Русија! Популарноста која ја ужива америка може комплетно да се збогува наскоро бидејќи има еден 1.65 цм висок КГБ-овец кој е повеќе решителен и од Александар Македонски...сепак...негова крв е.
Со цел да се занемари Руската политика на глобалната сцена, САД со помош на нејзиниот сателит Британија, пробува да иссценира дипломатска војна за да се тргне внимание од Косово...Но Путин не е ниту Елцин, Горбачов...Путин има едно зло на негова страна, тоа се руските тајкуни кои ја држат европа за врат!
Опаѓа доларот, опаѓа САД, РУсија со своите сателити, Латинските земји, Куба и најголемите, Иран, Северна Кореја и Кина, им прети на САД како волк на младо јаврииче...
Можно ли е Косово да биде кривицата новата војна која ќе го зафати поголемиот дел од светот?
Додека да се среди сето тоа, Македонија мора да игра неутрално! Веќе е очигледно кој ќе доминира на светското лидерско место, а тоа е Кремљ...Дотогаш, Македонија не треба да завзема страни...
А ако пукне на Косово, ќе пукне и во Македонија...Ако веќе дојде до такво нешто - Дајте бре веќе да се испоколеме до последниот жив па нек оди све у пизду материну и понатака! Докурца ми е веќе од покажување муда на мегдани и на кој му е поголем! Виллицата не е мерило за нечија сила...
Едит: Или уште подобро - Наместо да направиме утре и нашите деца да се мразат затоа што ние сме се колеле, најубаво е да направиме сите харакири па да не се лутат на етнички групи и држави...нека се лутат на самите себеси а највеќе на нас! Затоа што никој веќе не размислува што е најдобро за неговото дете, туку како што може повеќе да му го загрози либералното движење...
И покрај се, јас имам храброст да се пошетам низ Дижонска...