Можна ли е независност за Косово?

Можна ли е Косово наскоро да добие независнот?

• Вкупно гласачи
    106
Статус
Затворена за нови мислења.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Zevsus...................sto ti bidna taka apansas....?????
Kosovo??...sto se potresuvas tolku mnogu???..ke bide isto sto bilo i do sega, .....kakvi se tie suicidalni porivi od sabjale...jebote Bog blagi ???:)

JOE

Пелистер Битола
Член од
31 март 2007
Мислења
3.029
Поени од реакции
623
овај пост во психо Анализа ке треба да оди.Бтв Косово ке остани српско од сигурни извори :pos:

Insomniac

Evil Macedonian
Член од
27 мај 2007
Мислења
1.799
Поени од реакции
28
еве, јас лично не сакам независно косово, да не се случеше 2001 можи и ќе прифатев вака не! ама кој ме прашува мене исто и нас како држава, ќе пееме како што ќе свире Uncle Sam а и ќе подигруваме по малку.

p.s. Zevsus, знајш која му била омилена песна на Никола Тесла. многу добра српска песна.

Член од
27 јануари 2007
Мислења
156
Поени од реакции
0
Spored megunarodnoto pravo postojat dva nacina za steknuvanje na nezavisnot:

1. Rezolucija na sovet za bezbednost

2. Vojna (i formiranje efektivna vlast vrz teritorija i naselenie)

Член од
2 април 2007
Мислења
2.875
Поени од реакции
4
koga nie ke vlezemo vo OTAN, sto sakaat neka pravat so KOSOVO!

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
I znam...onaka osekjam...deka i RYMZ ke bide tamu...i deka i nego se ke mu bide skurca..i deka ipak ke se ponovi u takva varijanta....e moj druze Zagrebacki...
Очигледно не ме знаеш, туку само мислиш дека ме знаеш :). Кога во 2001 не ми скурчи за држава каде што живеам, веруј нема што да ми скурчи за Косово. Моите ставови се само мислења.

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
Очигледно не ме знаеш, туку само мислиш дека ме знаеш :). Кога во 2001 не ми скурчи за држава каде што живеам, веруј нема што да ми скурчи за Косово. Моите ставови се само мислења.
sto tebe tolku tie vazno kosovo koga zivess vo makedonija .decko nesto si mnogu vo zabluda :)mislis srbite go zele kosovo od vas ilirite:):pos2: heheheneznam kakva vrska ima prohor pcinski so kosovo .mozem da kazem za goranite stose so makedonsko etnicko poteklo i sto ziveat na teritorija koja e makedonska.:pos2: SARPLANINSKIOT MASIV, KACANICKA KLISURA, BUJANOVAC PRESEVO DO RISTOVAC.TOA TIE REALNATA KARTA NA MAKEDONIJA. a za tito zarem neznaes moze kum ti bil te krstil ,zaboravi deka TITO na sekoe 10 dete bese kum:) ne be svekja abe eden spomenik damu naprajte . danebese toj GENERAL RANKOVIC ke ve preselese site vo albanija i sega kesi bese mirno :)e te toa za zal realnosta vistinata boli ama taaa e.

Crash Override

H4CK1N6 15 N07 4 KR1M3
Член од
14 јуни 2007
Мислења
157
Поени од реакции
0
Dodeka Rusija postoi kako del od nasava plante Kosovo ke ostane pokraina (except moze da se desi da ja potplatat) ama ne veruvam deka ke se predade...

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
sto tebe tolku tie vazno kosovo koga zivess vo makedonija .decko nesto si mnogu vo zabluda :)mislis srbite go zele kosovo od vas ilirite:):pos2: heheheneznam kakva vrska ima prohor pcinski so kosovo .mozem da kazem za goranite stose so makedonsko etnicko poteklo i sto ziveat na teritorija koja e makedonska.:pos2: SARPLANINSKIOT MASIV, KACANICKA KLISURA, BUJANOVAC PRESEVO DO RISTOVAC.TOA TIE REALNATA KARTA NA MAKEDONIJA. a za tito zarem neznaes moze kum ti bil te krstil ,zaboravi deka TITO na sekoe 10 dete bese kum:) ne be svekja abe eden spomenik damu naprajte . danebese toj GENERAL RANKOVIC ke ve preselese site vo albanija i sega kesi bese mirno :)e te toa za zal realnosta vistinata boli ama taaa e.

Фанатик грешно го разбра ти римз, тој скаше да каже дека чим тука кога беше конфликтот 2001 не се фатил за пушка или отишол во планина, односно не ја финансирал ОНА, за косово па ич.

А инаку дека ако не беше тито, српските националисти уште после втора светска војна ќе го преселеа целото албанско население од косово, кое тогша не било толку многубројно, во албанија точно е и е непобитен факт. А со тоа можеше и сите албанци и од македонија да бидат исселени во албанија. Ама тоа не се случи и крај на приказната, сега што е тука е.

Него мене што ме интересира, е вака римз да ми каже од негови субјективни сознанија колку од косоварите кои беа кај нас како бегалци останаа, и дали нивното присутство се чувствува кога би се споредило со претходно.

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
More voa zaebanive ameri ne deka i oni sakaat nego i oni se vekje nemokni pred kosovskata mafija i nivnite kanali!

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
АБЦ, чиво сака нека биде. Независно како што гласи темата, ќе биде. Јас лично немам интерес во било која опција. Едно само ќе ти кажам, ти набројуваш олигарси...Македонија ништо подобра не е...Секаде е така.

Tе чекав сам да заклучиш како и многумина овде,за што е борбата за независност,признавање и кој ја потикнува таа борба,токму затоа ти издвоив малку непобитни факти за тоа кој се вистинските газди на Косово доколку добие независност,а тоа дека и овде е исто можам само да додадам дека Македонската влада во 1994 година кога премиер беше Бранко доби помош (една од првите) итоа 25 милиони $ токму од Џорџ Сорош по што тој стекна одврзани раце да ја поседува скоро цела Македонија особено она што нешто значи во економски па и стратегијски поглед.Во друга прилика ќе ви докажам кој е газда на Т-мобиле односно Телекомот на Матав,или пак кој е газда на Социет Женерал или Алфа банка-Стопанска банка,а за газдите на Фени,Силмак,Железара,Злетово или Тораница мислам дека сите знаете и не треба посебно да потенцирам.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Само дека ги вртат парите не мора да значи дека се газди, газда на една држава е народот, зависно од тоа како народот ќе се постави, така ќе игра и една држава. Во Франција еден обичен студент може да протестира и да смени цели закони...и кај нас може, само не сме соединети и сме лесно поткупливи АБЦ, така да не ми кажувај како работи една држава, то ест како треба да работи. Јас одамна знам за што е борбата во Косово и кој ја потикнува таа борба.

Фанатик, уживај друже си го знам ја моето минато, очигледно е дека ти не го знаеш. Во далечната 1941ва, кога во Македонија секој втор Македонец се изјаснуваше бугарин за да биде добро дете пред бугарските окупатори, истото за жал го правеа и албанците. Затоа бројот на овие две народности на овие предели се намали, па ти го правиш Ген. Ранкович светец. Да се вратиме малце поназад во историјата, еве на Скопје на пример, и ќе видиш колку имало албанци, имало и македонци, па дали можело баш така лесно да се исчисти една територија од цел етникум, но, тоа е друга тема. А што погрешно ме разбра, тоа е твој проблем :) не мој.

Баци, од косоварите што беа кај нас бегалци ниеден не остана, сите се вратија. Дел од нив отворија некој бизнис тука кај нас, па нивното присуство е приметливо, како што е примерот со скопските кафичи и дискотеки, каде има многу гости од косово особено на некој познат техно/гоа/транс ДЈ и ден денеска.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Баци, од косоварите што беа кај нас бегалци ниеден не остана, сите се вратија. Дел од нив отворија некој бизнис тука кај нас, па нивното присуство е приметливо, како што е примерот со скопските кафичи и дискотеки, каде има многу гости од косово особено на некој познат техно/гоа/транс ДЈ и ден денеска.
Знаеш зошто прашувам? Баба ми е стара тетовчанка и таа вика дека тие што се албанците староседелци никогаш не правеле проблеми и биле фини и не ги засегале толку многу правата кои и онака со постоење дури и средно на албански им биле доволни тогаш. Таа вика дека откако почна целата проблематика со Косово, ко повампирени со поголем дел од албанците, и поради тоа претпоставува дека доста од Косоварите се тука и дека косоварите се тие кои ги прават проблемите и ги подучуваат тукашните староседелци албанци исто така да прават проблеми.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Сеуште на никој не му текна дека глобалната позиција на моменталната империја САД - опаѓа и сеуште не сте свесни за факторот кој зима неверојатно силен замав - Русија! Популарноста која ја ужива америка може комплетно да се збогува наскоро бидејќи има еден 1.65 цм висок КГБ-овец кој е повеќе решителен и од Александар Македонски...сепак...негова крв е.

Со цел да се занемари Руската политика на глобалната сцена, САД со помош на нејзиниот сателит Британија, пробува да иссценира дипломатска војна за да се тргне внимание од Косово...Но Путин не е ниту Елцин, Горбачов...Путин има едно зло на негова страна, тоа се руските тајкуни кои ја држат европа за врат!

Опаѓа доларот, опаѓа САД, РУсија со своите сателити, Латинските земји, Куба и најголемите, Иран, Северна Кореја и Кина, им прети на САД како волк на младо јаврииче...

Можно ли е Косово да биде кривицата новата војна која ќе го зафати поголемиот дел од светот?

Додека да се среди сето тоа, Македонија мора да игра неутрално! Веќе е очигледно кој ќе доминира на светското лидерско место, а тоа е Кремљ...Дотогаш, Македонија не треба да завзема страни...

А ако пукне на Косово, ќе пукне и во Македонија...Ако веќе дојде до такво нешто - Дајте бре веќе да се испоколеме до последниот жив па нек оди све у пизду материну и понатака! Докурца ми е веќе од покажување муда на мегдани и на кој му е поголем! Виллицата не е мерило за нечија сила...

Едит: Или уште подобро - Наместо да направиме утре и нашите деца да се мразат затоа што ние сме се колеле, најубаво е да направиме сите харакири па да не се лутат на етнички групи и држави...нека се лутат на самите себеси а највеќе на нас! Затоа што никој веќе не размислува што е најдобро за неговото дете, туку како што може повеќе да му го загрози либералното движење...

И покрај се, јас имам храброст да се пошетам низ Дижонска...:)

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Сеуште на никој не му текна дека глобалната позиција на моменталната империја САД - опаѓа и сеуште не сте свесни за факторот кој зима неверојатно силен замав - Русија! Популарноста која ја ужива америка може комплетно да се збогува наскоро бидејќи има еден 1.65 цм висок КГБ-овец кој е повеќе решителен и од Александар Македонски...сепак...негова крв е.

Со цел да се занемари Руската политика на глобалната сцена, САД со помош на нејзиниот сателит Британија, пробува да иссценира дипломатска војна за да се тргне внимание од Косово...Но Путин не е ниту Елцин, Горбачов...Путин има едно зло на негова страна, тоа се руските тајкуни кои ја држат европа за врат!

Опаѓа доларот, опаѓа САД, РУсија со своите сателити, Латинските земји, Куба и најголемите, Иран, Северна Кореја и Кина, им прети на САД како волк на младо јаврииче...

Можно ли е Косово да биде кривицата новата војна која ќе го зафати поголемиот дел од светот?

Додека да се среди сето тоа, Македонија мора да игра неутрално! Веќе е очигледно кој ќе доминира на светското лидерско место, а тоа е Кремљ...Дотогаш, Македонија не треба да завзема страни...

А ако пукне на Косово, ќе пукне и во Македонија...Ако веќе дојде до такво нешто - Дајте бре веќе да се испоколеме до последниот жив па нек оди све у пизду материну и понатака! Докурца ми е веќе од покажување муда на мегдани и на кој му е поголем! Виллицата не е мерило за нечија сила...

Едит: Или уште подобро - Наместо да направиме утре и нашите деца да се мразат затоа што ние сме се колеле, најубаво е да направиме сите харакири па да не се лутат на етнички групи и држави...нека се лутат на самите себеси а највеќе на нас! Затоа што никој веќе не размислува што е најдобро за неговото дете, туку како што може повеќе да му го загрози либералното движење...

И покрај се, јас имам храброст да се пошетам низ Дижонска...:)
Тоа човече од метро и кусур припаѓа кон една друга Хазарска фамилија која се вика Рокфелер,и таа друга група моментално се бори за превласт со Рокшилд на Косово што е предигра и пробно сценарио за отцепување и земање на Сибир од Русија со цел да се потикне и убрза барањето независност за Ротшилд или останување под Руска власт со олигархија на врвот под власт на Рокфелер.Сепак тоа се глобални промени за многу понапредни и помегаломански поделби од кој ние малите народи само ќе бидеме "испушени пикавци",за владите во сенка.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom