Прва грешка.
Многу малку лица кој присуствуваа на протестот се обидоа да направат немири на протестите, остатокот , кој беа мнозинството, односно 99% од лицата нит замавнаа нит се пцуеа со полицијата.
Сите можни видеа ги изгледав што искочија во јавност и приватно и плус пристував на протестот, протестот '' против полициска бруталност '' и многу добро знам што се случи така да не ми продавај ветер и магла, си постојат видеа , луѓето кој што не виделе или не присуствувале можат слободно да си проверат и да си сконтаат со свои глави што беше тоа срање.
Епа очигледно не си го следел случајот.
Ме мрзи да ти копам у моментов, медиумската покриеност на настанот како се одвиваше. 3 дена не знаевме дека станува збор за извесен Мартин Нешковски. После тоа, одбија да прифатат дека било полициска бруталност. Одбија да прифатат било каква грешка од страна на полицијата и раководството.
Во весниците започна да се шири една сторија како тој нападнал полиција па тие го претепале. Втората варијанта искочи дека крадел. Третата дека се дрогирал.
Ништо од тоа не беше точно. Ниту една. Денес го знаеме тоа.
Најбезобразната варијанта ја изнесе Латас, со тоа дека бил член на ВМРО и дека бил претепан до смрт од страна на поддржувач на СДСМ.
Политизирање врз нечив гроб.
Очигледно сум го следел случајот.
1. Се работи за криминално дејство - Убиство.
Они го прикривале убиството и ја вртеле приказната ( тие што го утепаа )
* Многу јасно се слуша од снимките што се случувало иако се монтирани.
Околу тоа дали се дрогирал и дали крадел во тој момент ,
не коментирам , зашто не ми е работа да кажам а воопшто не е причина за да се убие некој.
2.Работиш во полиција ти за да знаеш што се дешавало таму?
Ако ти следиш медиум и ако чекаш вистината преку медиум да ти дојде.. не знам.
Пошто го познавав дечкото многу добро многу добро знам што се десило...
Јас на медиумите општо во светот не им верувам, тоа е само еден систем за пуштање информации и шпекулации и е најлесно манипулативно средство на планетава.
Ај ако не за се е греота. И за Нешковски, што го претепаа. Воља на Господ било. Да не било ќе ги издржел ударите.
Не се глупирај.
Дали ти, вака, знаеш дека од државните геријатрии никој жив нема излезено?
Ги носат палијативно, ги клукаат со апчиња и ги оставаат да умрат. Толку добро ни функционира здравстовот.
Случајот Тамара е само доказ за нефункционирањето на здравството, развлекувањето по комисии од кои дел се постоечи, а дел непостоечи, за на крај да слушаме дегени како се караат чива е одговорноста што го разгледувале случајот на хартија место во директен контакт со пациентот.
Некој мора да ја сноси одговорноста за тоа. И некој требаше да ја сноси. Ако не министерот бар докторите кои биле членови во комисиите.
Ние таа нивна некомпетентност од буџет ја плаќаме. Прашај ги колку им е платата за членување во комисиите, и види како тоа може една докторка да е член на 10 различни комисии од 10 различни области.
Како не се за греота бе!? Се гледа твојата малодушност.. не збори такви работи,
нема да ти донесат ништо убаво во животот.
Уште погреота се они кој што веруваат во предавниците.
Ние сме греота како нација што не јебат вака како што не јебат некои куртони кој што не мислат добро на оваа држава.
Тие кој што се одоговорни за смртта - ако постојат такви ,
како што кажав , вака или така ќе си се сносат со последиците.
Цврсто верувам во правдата , на семоќниот ни наш.
За остатокот од постот сметам дека нема потреба да ти реплицирам бидејќи е чиста бљувотина.
Знаеме сите чив речник е тоа, со самото користење на зборот шизофренија.